Helst icke tanks, en cykelparkeringsanmaning, information …

… på torget i Vbg, låt ej ditt vatten vid skyltens plats, sand vid strand och FBG (Alkoholfria) Arena (på gång)

Vid Hotell Havanna - Varberg - februari 2016

Vid Hotell Havanna – Varberg – februari 2016

Hotell Havanna, ”ett kubanskt hotell i Varberg”, ägt av en driftig kommunist som väcker känslor i stan. Denne hotellägare äger också ett annat hotell, Hotell Gästis, som stoltserar med ett Leninbad. Dessutom har den här hotellägaren, Lasse Diding, instiftat ett Leninpris och dessutom ett mindre Robespierre-pris. Som grädde på moset så är det Jan Myrdal-sällskapet som står bakom och som delar ut priserna med hjälp av Jan själv. Jan Myrdal och Lasse Diding tycks dock för tillfället vara på kollisionskurs med varandra även om Jan har för avsikt att personligen dela ut priserna.

Hotell Havanna under färdigställande - 2013

Hotell Havanna under färdigställande – 2013

På Hotell Havanna bör ej stridsvagnar medtagas. Röka cigarr kan man däremot göra, sådana finns för påseende att användas i en särskild cigarrsalong. Ett slutbetänkande, lämnat till regeringen, av utredningen ”En översyn av tobakslagen nya steg mot ett minskat tobaksbruk” kan möjligen ställa hinder i vägen. Diding lär nog klara det hindret också, sådana barriärer är till för att forceras. Dock inte med stridsvagn.

Lenin torde för flertalet inte vara någon okänd person. Robespierre stödde den franska revolutionen och blev den som ledde Frankrike under skräckväldet 1793-1794, då ett par tusen människor eller fler avrättades i giljotin, men som själv också slutade sitt liv i denna konstruktion. Hur som haver så är dessa båda hotell mycket populära, de är välskötta och det kittlar väl en aning med hotellens mörkt röda anstrykning. Diding är uppenbarligen en mycket kompetent hotellägare även om han är en i Varberg synnerligen kontroversiell sådan.

Cykelställ i Brunnsparken - Varberg i mars 2016

Cykelställ i Brunnsparken – Varberg i mars 2016

”Do not place your bike outside the bike place … put it in the bike rack (= ‘in the instead’)  instead”. (Not funny in English).

Information för de intresserade - Varbergs torg - mars 2016

Information för de intresserade – Varbergs torg – mars 2016

Jag stannade inte och lyssnade, jag bara tog ett par bilder, så jag vet inte riktigt vad den här föredragningen gällde denna lördag på torget i Varberg. Rubrikerna var i alla fall algoritmisk valuta (programvarustyrd elektronisk handel av värdepapper), kryptovaluta (digital valuta, till exempel bitcoin), blockchain (transaktionsdatabas?), bitcoin (digitalt betalsystem, en digital tillgång), bail-in (bankerna får ta dina sparpengar vid bankkriser), bail-out (det föregående gäller inte). Men vad betyder allt detta egentligen och varför stod mannen vid sina blädderark med sin apell? Det borde jag kanske ha stannat för att ta reda på. (De franska flaggorna på bilden har inget med inslaget att göra).

Bitcoin, Bail in, Bail out med mera - Varbergs torg - mars 2016

Bitcoin, Bail in, Bail out, med mera – Varbergs torg – mars 2016

Krångligt?

Anslag i gårdsport - Varberg - januari 2015

Anslag i gårdsport – Varberg – januari 2015

SEK 15 penalty in case of uncleanliness! 15 kronor vite, kontant betalning till fastighetsägaren vid ertappande av orenlighet. Straffsatsen är ej indexreglerad.

Björkängs havsbad, Tvååker, Halland - 28 februari 2016 - (bilden bearbetad)

Björkängs havsbad, Tvååker, Halland – 28 februari 2016 – (bilden bearbetad)

Vädret den näst sista dagen i februari var väl sådär som vädret brukar vara den näst sista dagen i februari. Den intilliggande campingplatsen vid Björkängs Havsbad var alldeles öde, inga husvagnar och absolut inga tält, fast tältare brukar det väl nästan inte vara där om sommaren heller. Ett par flickor var i alla fall ute på en ridtur på stranden, ett av dessa två ekipage syns här ovan. Förbud mot trafik med fordon på stranden gäller, men hästekipage räknas nog inte som fordon.  Havet var grått och himlen likaså, ett fågelsträck passerade; jag har gjort sjön (havet alltså) sommarblå och himlen fri från moln, sanden brunare.

Falkenberg Arena / Falcon Alkoholfri Arena - Kristineslätt, Falkenberg - februari 2016

Falkenberg Arena / Falcon Alkoholfri Arena – Kristineslätt, Falkenberg – februari 2016

Falcon Alkoholfri Arena är det officiella namnet  på den fotbollsarena som just nu byggs på Kristineslätt i Falkenberg men Falkenberg Arena och inget annat kallas den på kommunens hemsida, har jag sett.

Falcon ölByggstart var det den 1:a april 2015 och arenan beräknas vara redo för spel våren 2017. Arenan skall uppfylla de krav som Svenska Fotbollförbundet (SvFF) ställer för allsvenskt spel, både på herr- och damsidan, vilket just i dagarna verkar onödigt, eftersom Falkenbergs FF (herrlaget) har förlorat sina fyra första matcher i allsvenskan och ligger sist i tabellen. Jag hoppas dock innerligt att FFF får ordning på sitt spel och behåller statusen som allsvenskt lag när serien är färdigspelad i höst.

SvFF:s kravlista för allsvenskt spel omfattar 57 arenakrav, varav 37 är anläggningskrav, och 20 säkerhetskrav.  Som det ser ut just nu kommer 5.500 åskådare att kunna erbjudas plats på arenan, som blir utrustad med två läktare med tak, en på vardera långsidan. Den största läktaren (A-läktaren) kommer att kunna rymma ca 2.300 sittande gäster medan läktare B erbjuder 3.200 platser, ca 2.000 ståplatser och ca 1.200 sittplatser.

LoggorFF_BöljanTanken är att FFF och det gemensamma damlaget IF Böljan/Falkenbergs FF nu får en fast plats på Falkenberg Arena och att IF Böljan skall kunna använda den gamla Falkenbergs IP för sin breddverksamhet.

Alkohol i form av öl kommer på den nya arenan att kunna förtäras i ett öltält, fast det gäller bara VIP-gäster såvitt jag förstår, vanliga självbetalande besökare får nöja sig med klenare dryck. En supporter har emellertid enligt Hallands Nyheter sagt: ”Vi supportrar kommer dock aldrig säga någonting annat än Falcon 5,2 % Arena”. – I mitten av 1990-talet köptes Falcon av den danska bryggerijätten Carlsberg, som 2001 fusionerade den svenska verksamheten och Falcon till Carlsberg Sverige. Falcon lever vidare i Carlsbergkoncernen som fortsätter att brygga öl i Falkenberg med sitt anrika varumärke. Bryggeriet ligger vid Årstadsvägen, en liten bit utanför staden.

FBG logo 2074095536Måste också nämna och visa Falkenbergs nya (senaste) logotype. Den är liksom Diding  i Varberg omdiskuterad. Så här presenterades logon vid avtäckandet i höstas (november 2015):

FBG för mig är som en storstad. Som CPH för Köpenhamn eller NYC för New York City. Det antyder att det finns en kaxighet. Sen är det ju inte alla som förstår vad det står för, så därför finns också Falkenberg där som förklaring”. Så sade Bo Albertsson, som är strateg för konsultbolaget Up, vid presentationen i Falkhallen.

Falkenberg 1928

Falkenberg 1928

Tidigare har storstaden Falkenbergs slogans (eller heter det sloganer på svenska?) varit bland andra: ”Hitta det här” (den hade jag inte hört talas om innan), ”Hästkommunen” samt ”IT-kommunen”, dessutom är väl Falken en värdig symbol för Falkenberg?  – Ja, det är den också: Falken på berget används fortfarande av kommunen som ett kännetecken för sin verksamhet: samhällsutveckling, service och demokrati. Logotypen FBG Falkenberg skall markera staden som den plats den är.

Storstad eller ej, jag gillar Falkenberg väldigt mycket och är ofta där, till exempel bakom (eller möjligen framför) en kopp kaffe och en fralla på Stålboms Konditori.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Falkenberg, Fotoblogg, Halland, Idrott, Photo blog, Sport, Uncategorized, Underhållning och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helst icke tanks, en cykelparkeringsanmaning, information …

 1. Ia skriver:

  När bibliotekspersonalen i östra Göteborg skulle åka på utflykt till Varberg tog de in på Hotell Gästis. Det är lite svårt att tänka sig någon annan yrkesgrupp som skulle göra det på ett lika självklart sätt. (Alla är mer eller mindre vänster.) Ja, vi får innerligen hoppas att arenan kommer att heta Falkenberg Arena och ingenting annat – samt att FFF klamrar sig kvar i Allsvenskan. Senast jag var på Stålboms åt jag förresten amerikanska pannkakor.

  Gillad av 1 person

 2. habergman skriver:

  En kommunist som samtidigt är kapitalist och driver vinstdrivande företag. Inte bra. Är det därför som han kommit på kant med den renlärige Myrdal?
  Jag körde bl.a. stridsvagn i det militära men några skyltar om parkeringsförbud för just dessa monster såg jag aldrig till. Hade varit svårt för polisen att frakta bort de 52 ton tunga vagnarna om de var felparkerade. Idén om förbudsskylt kanske kommer från Kina där det lär finnas gott om tanks.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.