Djur – allt från tax till bulldog och däremellan …

… en eremitibis, en apa av något slag, storkar och en get

Hundutställning på Övrevi idrottsplats i Tvååker - 2015

Hundutställning på Övrevi idrottsplats i Tvååker – 2015

Hallands Kennelklubb arrangerar varje år en internationell och en nationell hundutställning, båda officiella, platsen för dessa utställningar är Övrevi idrottsplats i Tvååker i Halland och det är Tvååkers IF:s medlemmar som sköter det praktiska runtom utställningarna. Den andra helgen i juli hålls dessa arrangemang sedan 2004, och även i år 2016, och det är fredag och lördag som gäller. Omkring 7.000 hundar beräknas komma till Tvååker för att visa upp sig och den lilla släthåriga taxen på bilden var 2015 en av dessa.

Eremitibis - Nordens Ark - 2012

Eremitibis – Nordens Ark – 2012

Eremitibis (Geronticus eremita) med det fjäderlösa huvudet är en akut hotad fågelart, som bara häckar på två platser i hela världen varav stationärt i Marocko. Den har häckat i Syrien men förmodligen inte numera. Arten har även tidigare häckat i Schweiz och Österrike och också i Turkiet fram till 1989. En koloni med uppfödda eremitibisar  finns dock i Bireçik i Turkiet, dessa fåglar flyttar under vinterhalvåret till Arabiska halvön, Etiopien och Eritrea.

Nordens Ark ligger i Bohuslän, 20 km från Smögen, 45 km från Uddevalla, 114 km från Göteborg och 210 km från Oslo, alla vägar bär till Nordens Ark.

Så här skriver Arken på sin hemsida: ”Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver naturvård, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. En stor del av verksamheten är förlagd i fält, både i Sverige och utomlands. På Nordens Ark har vi en djurpark som är öppet året runt.

Fånge - Nolhaga Djurpark - Alingsås - 1969

Fånge – Nolhaga Djurpark – Alingsås – 1969

Jag vet inte om apor finns kvar i Nolhaga Djurpark i Alingsås, jag tror inte det, men där finns numera bland annat svenska lantraser av grisar, höns, getter, får och kaniner liksom där finns hästar och kor. I olika fågelhus finns papegojor och kanariefåglar förutom fasaner och olika arter av höns.

Storkpar - Hakenberg bei Fehrbellin, Tyskland - 2008

Storkpar – Hakenberg bei Fehrbellin, Tyskland – 2008

Det här storkparet såg jag från Gasthaus Zum Kurfürsteneck i det lilla samhället Hakenberg (bei Fehrbellin) i Brandenburg i det forna Östtyskland, några mil nordväst om Berlin. Det fanns/finns pågående storkprojekt i området och häckande storkpar förekom på fler platser. Nabu, Naturschutzbund Deutschland (Tyska naturskyddsföreningen), hade/har ett sådant infocenter (med häckande storkar på byggnadens skorstenen) i närheten av Hakenberg, minns inte i vilken ort det centret låg.

Måns och killingen - Slottsskogen, Göteborg - 1977

Måns och killingen – Slottsskogen, Göteborg – 1977

Hundutställning på Övrevi idrottsplats i Tvååker - 2015

Hundutställning på Övrevi idrottsplats i Tvååker – 2015

Mopsa inte upp er, jag är på dåligt humör. Hade andra planer för i dag än att fjanta runt på en fotbollsplan. Nog snackat, detta får bli den sista bilden på den här sidan!”

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Djur – allt från tax till bulldog och däremellan …

  1. Elisabeth Fridlund skriver:

    Så trevligt

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.