Vi är medmänniskor med olika intressen …

… och vi sysslar ofta med något som vi gillar att göra 

Wheels & Wings - Falkenbergs Motorbana - 2015-07-18

Wheels & Wings – Falkenbergs Motorbana – 2015-07-18

Det här praktfullt stiliga skägget kunde man möta i juli 2015 bland bilarna på Wheels & Wings utställning på Falkenbergs Motorbana. I dag är ju rejäla skägg än mer på modet i alla sammanhang, så detta var en god förebild. I dag är skäggen långa och frodiga och kombineras ofta med en  rakt uppåtstående frisyr, vilket gör att ansikten sammantaget blir väldigt avlånga. Det avbildade skägget är mer rejält traditionellt tycker jag. Själv har jag endast något på överläppen och den uppåtstående frisyren är inte aktuell.

Pingisvärldsmästaren Jörgen Persson - Varberg - 2011-06-30

Pingisvärldsmästaren Jörgen Persson – Varberg – 2011-06-30

Halmstadsbon och tidigare bordtennisvärldsmästaren Jörgen Persson var i Varberg i slutet  av juni 2011 för att spela lite kändis-innebandy på en tillfällig rink på torget tillsammans med bland andra pingiskompisen Erik Lind och före detta fotbollsproffset och landslagsspelaren Per Zetterberg. Morgan och Ola-Conny förstärkte kändislaget också förresten. Jörgen var fortfarande aktiv i sin bordtenniskarriär, som påbörjades 1973 (han är född 1966) för att sedan avslutas 2013. I landslaget debuterade han 1983. Han har spelat i en faslig massa klubbar i Sverige och utomlands.

Några dagar innan bröllopet - Varberg - 2010-10-05

Några dagar innan bröllopet – Varberg – 2010-10-05

Ett bröllop stundar och det gäller att stämma av med frisören tillika stylisten några dagar innan så att allt går som planerat när det är dags.

Heinkel Kabine T153S - 1959 - 12 hk - Wheels & Wings - Falkenberg - 2014-07-18

Heinkel Kabine T153S – 1959 – 12 hk – Wheels & Wings – Falkenberg – 2014-07-18

Den här en gång i tiden Gotlandsregistrerade bilen är egentligen en trehjulig motorcykel, tillverkad 1959 av brittiska Trojan Cars Ltd. Från början en tysk produkt, designad och tillverkad av Heinkel Flugzeugwerke mellan åren 1956-1958. Detta företag tillverkade under det andra världskriget bombplan för Luftwaffe. Framställningen av det trehjuliga fordonet flyttades 1958 till en fabrik på Irland, men licensen där drogs in på grund av bristande kvalitetskontroll och produktionen togs 1960 över av Trojan, som fortsatte tillverkningen, underbeteckningen Trojan 200, fram till 1966. Den avbildade bilen/motorcykeln verkar ha tillverkats precis i tidsskarven mellan Irland och England.

I Falkenberg 2014 gjorde Trojan inte bort sig bland de stora amerikanska vrålåken under cruisingen i samband med Wheels & Wings.

Rockabilly Girls - Wheels & Wings - Falkenbergs Motorbana - 2015-07-18

Rockabilly Girls – Wheels & Wings – Falkenbergs Motorbana – 2015-07-18

Kan inte riktigt det där med Rockabilly-klädsel, men jag tror i alla fall att detta är sådana kläder och sådana vackra flickor som gillar den stilen. Rockabilly började på 1950-talet som en kombination av rock’n roll och hillbilly eller countrymusik och förmodligen också av andra musikvarianter. Olika stilar gör anspråk på att i själva verket vara vara pseudonymen för rockabilly, som till exempel Greaser (tänk på filmen Grease), Swinger (swing music) och Western-style. (Hillbilly är förutom ett nedsättande begrepp för avlägset boende och obildade individer också en traditionell musikstil med oftast banjo, mandolin, gitarr och fiol, stränginstrument som ofta är egenhändigt byggda).

Aktivitet på Varbergs torg i juli 2013

Aktivitet på Varbergs torg i juli 2013

En vattenboll (water ball) i en liten bassäng kan roa en hel del.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Fashion, Fordon, Fotoblogg, Halland, Idrott, Kändisar, Mode, Motion, Photo blog, Sommar, Sport, Uncategorized, Underhållning, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.