Djur i natur eller i närheten av natur eller kanske …

… i bur eller på båt eller på väg eller trottoar eller på väg mot nöt

Munkagårdsgymnasiets naturbruksskola, Tvååker - 2016-05-11

Munkagårdsgymnasiets naturbruksskola, Tvååker – 2016-05-11

Var har du varit? Du har väl sprätt omkring och fjädrat dig för de andra hönorna förstås, precis som vanligt! Gå och kamma dig förresten, tuppfjant!” Den röda haklappen under tuppnäbben kallas slör och vad den har för funktion utom att verka attraherande på hönan vet jag inte. Attraktionskraften i detta fallet verkar vara mindre än noll. På naturbruksskolan utanför Tvååker, Munkagårdsgymnasiet, finns en del djur att titta på, bland annat höns, ankor och papegojor. Hönan här ovan verkar ha retat sig på sin förmodligen notoriskt otrogne partner. Jag vet tyvärr inte vilken ras dessa två tillhör.

Munkagårdsgymnasiets naturbruksskola, Tvååker - 2016-10-31

Munkagårdsgymnasiets naturbruksskola, Tvååker – 2016-10-31

Nä, vad då? Det är toppmodernt, kolla med din frisör får du se, varenda höna vill se ut så här! Snyggt tycker jag själv.” En nakenhalsad höna är det och nakenhalsingen behöver nog egentligen inte gå till frisören för att trimma och behålla bristen på fjädrar på halsen, den avsaknaden lär ha funnits framavlad redan under senare delen av 1800-talet.

Varbergs småbåtshamn - 2016-06-29

Varbergs småbåtshamn – 2016-06-29

Husse var på kanelen i går kväll så matte fick ratta båten. Så var har vi hamnat nu då, sicken håla!” De ser bekymrade ut de båda, ombord på båten i Varbergs gästhamn.

Varbergs småbåtshamn - 2016-06-29

Varbergs småbåtshamn – 2016-06-29

Jag är inte kapabel att meddela om det är schäfrar, belgiska vallhundar eller en av vardera sorten eller kanske något helt annat. Den vänstra i bild skällde i alla fall frikostigt på en gammal grånande labrador, som med sin familj makligt promenerade förbi utan att ta minsta notis om båtgästerna.

Jag har fått en kommentar (se längst ned i inlägget) från ”Ia”, hon skriver ”Schäfrar – utan tvekan!” och den kommentaren tackar jag mycket för. Läs gärna Ias blogg, den handlar ofta om hennes hund Vovven Vanna – Flatcoated Retriever och om annat också och hennes blogg är mycket (mycket!) välskriven och väl fotograferad.

Katrineholm - 2016-06-19

Katrineholm – 2016-06-19

Jag vill absolut inte vara med på bild. No way!” abandowest lyckades i alla fall fånga den kameraskygga eventuella kändisen på bild. Ja, kan det vara en kändiskatt som nedhukad smyger iväg mot den skyddande häcken? En vacker päls bär den i alla fall, den skygga katten.

Tvååker, Halland - 2016-06-15

Tvååker, Halland – 2016-06-15

Hallå där! Här får du väl inte köra? Vi har gått vilse förresten!” De här tre fåren hade lyckats ta sig under (eller över?) elstängslet och det lär de kunna göra utan risk när det är torrperiod, vilket det var vid det här tillfället. Markens konduktivitet (den elektriska ledningsförmågan) är lägre vid sommartorka och stängslet fungerar då sämre, vilket denna lilla familjegrupp utnyttjat. Får- och markägaren fick besked om de förrymda fåren och dessa kunde återbördas till sin inhägnad och risken att bli påkörd av ett fordon var eliminerad.

Ekorre vid Munkagårdsgymnasiets naturbruksskola, Tvååker - 2016-05-11

Ekorre vid Munkagårdsgymnasiets naturbruksskola, Tvååker – 2016-05-11

När jag såg dej så kom jag på var någonstans jag gömt och glömt mina nötter!” – Tack för den passningen och nöt kan du vara själv, din lilla hamstrare, håll ordning på dina gömmor i stället.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Katrineholm, Katt, Katter, Photo blog, Sommar, Tvååker, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Djur i natur eller i närheten av natur eller kanske …

  1. Ia skriver:

    Schäfrar – utan tvekan!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.