Nämen, är det inte … ? … Thomas Di Leva …

… på Landvetters flygplats; där fanns också en Volvo S90, i Varberg en Citroën Berline II Sport 1951 parkerad vid hamnen och så en teleskopstege balanserad på en gata i centrum

Thomas Di Leva - Landvetters flygplats - 2016-07-06

Thomas Di Leva – Landvetters flygplats – 2016-07-06

Jag väntade på att sonen skulle anlända men det var Thomas Di Leva som dessförinnan kom genom tullzonen på Landvetters flygplats, alldeles ensam just då där det annars brukar strömma människor från inkomna flyg. Det gjorde i alla fall att jag genast kände igen Thomas och snabbt bestämde mig för att jag gärna ville införliva honom i min lilla samling av kändisbilder. Och inga problem, han var precis lika vänlig och tillmötesgående som jag hade hoppats och trott. Han var influgen från Bromma flygplats men jag vet inte vart han var på väg, ville inte fråga om det också. Däremot vet jag att han kommer att uppträda här i Varberg den 3 augusti (2016) tillsammans med de andra artisterna som medverkar i ”Sveriges ledande sommarunderhållning” Diggiloo.

M.S. Space Camp Space Traveler står det på Thomas märke på jackan, om någon undrar och det kanske är svårt att läsa texten på bilden.

Thomas Di Leva - Landvetters flygplats - 2016-07-06

Thomas Di Leva – Landvetters flygplats – 2016-07-06

Sven Thomas Magnusson har faktiskt fyllt 50 år men så har han också haft en fin karriär sedan 1980. Redan som 14-åring bytte han namn till Di Leva, hans mammas flicknamn var Leva, ”Di” på italienska betyder väl ”av” på svenska, tror jag. En underbar stämma har han, Thomas, inte minst hördes den i TV4-programmet ”Så mycket bättre” (2010) i hans tolkning av Lasse Berghagens ”Sträck ut din hand”, där fick jag en riktigt positiv ”Di Leva-kick”. En äldre man (fast yngre än vad jag är) frågade mej strax efter fotograferandet på något bruten svenska: ”var inte det där Thomas Di Leva?” Jodå, och nog är han välkänd och populär, Di Leva.

Thomas Di Leva på Facebook, klicka här. – Thomas Di Leva United Stage, klicka här.

Volvo S90 - Landvetters flygplats - 2016-07-06

Volvo S90 – Landvetters flygplats – 2016-07-06

Bilens formspråk visar den svenska versionen av modern lyx” och ”Det enkla är det sköna”. Så bland annat beskriver Volvo sin nya modell S90, en ”luxury sedan”, som är presenterad i en reklamfilm med Zlatan vid ratten. Från 364.000 kronor i sin simplaste version men kanske ändå körduglig och vidare uppåt i prislistan, jag vet inte var det stannar.

Volvo S90 - Landvetters flygplats - 2016-07-06

Volvo S90 – Landvetters flygplats – 2016-07-06

Sedanmodellen Volvo S90 introducerades och presenterades av Volvo Personvagnar på bilsalongen i Deroit, USA, i januari detta år (2016). Blänker lika grant som i Detroit gör den nu på sin piedestal i ankomsthallen på Landvetters flygplats.

Citroën Berline II Sport 1951 - Varberg - 2015-07-06

Citroën Berline II Sport 1951 – Varberg – 2015-07-06

När jag var riktigt liten så åkte jag i en Citroën av den här typen men den var svart. Alla Cittror av ”gangstertyp” jag minns var svarta. Den jag åkte i ägdes av en bekant till familjen och jag tyckte det var spännande att sitta i en sådan bil. Den är förstås fransktillverkad, denna tidigt framhjulsdrivna Traction Avant som producerades i Frankrike mellan åren 1934-1957. Denna gråbruna (beige?) Citroën Berline 11 Sport 1951 var parkerad intill Tullhuset i hamnen, intill den port som tidigare ledde in till Danske Bank, vilka dock i skiftet juni/juli 2015 stängde sitt kontor här i Varberg och i stället flyttade verksamheten till Halmstad. Tullen i Tullhuset flyttade förresten också sitt kontor, till Borås har jag för mej, och det var nog minst tio år sedan det hände.

Teleskopstege - uppsättning av banderoll - Varberg - 2016-07-05

Teleskopstege – uppsättning av banderoll – Varberg – 2016-07-05

Det var uppsättning av en banderoll tvärs över gatan som föranledde användandet av en stege, men inte bara den utan också ett tvåhjuligt, spretigt, stödbenförsett och transportabelt fordon med en höj- och sänkbar korg att stå i. Tror inte att jag såg den här stegen komma till användning men nån nytta gjorde den nog i alla fall.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Kändisar, Motor, Photo blog, Sång, Uncategorized, Varberg, Veteranbilar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.