Måns Zelmerlöw, god vän med bollen …

… i sjumannafotboll mot Väröbacka GIF på Östervi i Varberg

Måns Zelmerlöw, en i laget, nickar elegant (?) mot mål - Östervi idrottsplats, Varberg - 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget, nickar elegant (?) mot mål – Östervi idrottsplats, Varberg – 2016-07-15

Hallands Nyheter hade en liten blänkare om att det skulle vara gratis att se Måns lira boll i Varberg och allt som är gratis brukar vara bra. Nu var det inte bara jag som tyckte på det sättet, utan det strömmade före utlovad tid människor till Östervi drottsplats i Varberg, mest barnfamiljer, för att få tillfälle att se Måns Zelmerlöw gratis. Dock skulle han inte sjunga alltså utan spela fotboll, 2 x 20 minuter, tillsammans med sina både musikaliskt och, visade det sig, fotbollsmässigt välspelande  bandkompisar. – Det blev mål förresten på Måns nick härovan.

Måns Zelmerlöw, en i laget - Östervi, Varberg - 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget – Östervi, Varberg – 2016-07-15

Great game today in Varberg for ‪#‎FCZappaninhos‬ against Väröbacka Gif. We lost 5-4” skriver Måns på Facebook efter matchen (och efter spelningen i Societetsparken där han uppträdde på samma scen som Carola). 5-4 till VGIF skrev också HN dagen efter, så då blev det väl 5-4 till Väröbacka, själv tappade jag räkningen. Han, Måns, skriver också så här: ”Vi söker nu motståndarlag i Karlshamn, Stenungssund, Borås, Arvika and Klaipeda (Lithuania). Division 5-7-klass. 7-manna.” Spel i Båstad också mellan Varberg och Karlshamn, ja, fotboll på varje ställe under den pågående turnén, hur orkar de? Fast Måns har tydligen också tagit sig an de fyra beståndsdelarna i en svensk klassiker, där man cyklar långt, simmar långt, springer långt och åker skidor långt (fast vid olika tillfällen) och han har avverkat några delmoment på väg mot klassikern. Ja, hur orkar han?

Måns Zelmerlöw, en i laget - Östervi, Varberg - 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget – Östervi, Varberg – 2016-07-15

Väröbacka spelar i division 5 och FC Zappaninhos höll jämna steg med dem, fast det var ju vänskapsmatch med sjumannalag. Det märktes i alla fall att de iff-iff-färgade (Malmö FF har också ljusblå tröja) har spelat fotboll tidigare och det blev en rolig och trivsam match i kanonbra väder.

VGIF spelade i korta strumpor utan plats för benskydd, de litade uppenbarligen på motståndarna. De ljusblått musikaliska motståndarna hade nog benskydd till viss del, Måns på ena benet i alla fall tyckte jag. I Korpen så har jag för mej att det är krav på benskydd, där sparkas det rejält på smalbenen, men denna match var av den improviserade och snälla arten och domaren behövde inte tillgripa vare sig gult eller rött kort, om han nu skulle ha haft hade några sådana kort med sig.

Måns Zelmerlöw, en i laget - Östervi, Varberg - 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget – Östervi, Varberg – 2016-07-15

Som ni märker så handlar detta inlägg nästan bara om artisten Måns Zelmerlöw; kompisarna i bandet och Väröbackas valda delar av sitt A-lag får ursäkta, de var annars också värda att skriva om och att visa på bild (om det nu skulle vara eftersträvansvärt).

I första halvlek agerade Zelmerlöw målvakt och fick tillfälle att göra några fina räddningar men fick också släppa in ett par mål. I en intervju med Hallands Nyheter säger han att han en gång ”började som vänstermittfältare och blev degraderad bakåt och hamnade till slut i mål” och då gällde det en fotbollskarriär som inte blev av.

Måns Zelmerlöw, en i laget - Östervi, Varberg - 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget – Östervi, Varberg – 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget - Östervi, Varberg - 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget – Östervi, Varberg – 2016-07-15

Här bröstar han upp sig ordentligt, Zelmerlöw, och fångar in bollen. Han gjorde åtminstone två mål i matchen, eller var det tre? Inte illa alls, han var, liksom kompisarna, riktigt bra med bollen.

Måns Zelmerlöw, en i laget - Östervi, Varberg - 2016-07-15

Måns Zelmerlöw, en i laget – Östervi, Varberg – 2016-07-15

Lundensaren Måns, som drömde om att bli fotbollsproffs (åtminstone enligt en notis i Expressen vid något tillfälle, och vilken kille har inte haft den drömmen) blev 2011 utsedd till Årets Skåning och det smäller nog högt. Han har sysslat med mycket vid det här laget, här är ett litet urval: han vann Melodifestivalen 2015 med Heroes och sedan även Eurovision Song Contest med den låten, han har även varit programledare för båda tillställningarna liksom han var programledare för Allsång på Skansen under en treårsperiod. Och nu så har han spelat sjumanna-fotboll i Varberg.

FC Zappaninhos‬ och Väröbacka GIF - Östervi, Varberg - 2016-07-15

FC Zappaninhos‬ och Väröbacka GIF – Östervi, Varberg – 2016-07-15

Väröbacka GIF logoI den senaste matchen i seriesystemet förlorade VGIF borta mot Åsa med 1-2, så det satt ju fint med en vinst i den här matchen. Jag läste på deras Facebook-sida en liten konversation, dagen före matchen, mellan två supportrar, två tjejer: ”Är det kanske där vi borde börja??” (Fest på gång senare på kvällen efter matchen eller konsert i Societetsparken kanske?). ”Ja vill du med?? De ska möta min bror och laget från bygden”. ”Nähä?! Ahmen det låter ju faktiskt kul! Ska se hur tidigt jag kommer iväg imorgon, vi kan höras.” Alla klubbar behöver hängivna supportrar.

Varmt och gott i solskenet - Östervi idrottsplats, Varberg - 2016-06-15

Varmt och gott i solskenet – Östervi idrottsplats, Varberg – 2016-06-15

Jag var inte på plats framför scenen i Societetsparken senare på kvällen men jag hörde både Måns och Carola och musiken då jag öppnade fönstret.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Familj, Fotoblogg, Halland, Idrott, Kändisar, Motion, Musik, Photo blog, Semester, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.