Wheels & Wings i Falkenberg 2016 …

… avgasfest? … där de fina ekipagen göms i ett hav av drägg? …

Bedford PCV 1950 - Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Bedford PCV 1950 – Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

ja, så låter omdömena i rubrikerna om Wheels & Wings i Falkenberg detta år (2016) på insändarsidorna i Hallands Nyheter. Ord och inga visor. Så här kan det sedan låta:

Det är häpnadsväckande att dessa montruösa dinosaurier med fruktansvärda avgaser tillåts köra runt, runt i en liten stad. (—) Och när man tror att det äntligen är över, står det en bil utanför klockan 04 på natten med hög musik som väcker alla i huset för att de ska gå ut och uträtta sina behov mitt på gatan. Verkligen sofistikerad underhållning.”

Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

Låt oss slippa detta vedervärdiga spektakel! Jag mår illa av alla dessa avgaser som ligger som en dimma över Falkenberg! Jag mår illa av allt detta skräp som ligger i diken runt om stan för resten av året! Jag mår illa av allt sönderslaget glas på gator och torg! Jag mår illa av se spyor i alla hörn och i stans rabatter! Jag mår illa av att se folk uträtta sina behov i trapphus och varhelst de råkar befinna sig! Jag mår illa av att se tatuerade smutsiga män stå och pinka på Willys skyltfönster med en rishög till bil strax bredvid.”

Rymling från en bil - Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Rymling från en bil – Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

Det var några smakprov från dem som inte uppskattar Wheels & Wings i Falkenberg, men det var förstås många (riktigt många) som uppskattade att följa spektaklet längs färdvägarna. Vädret kunde ha varit bättre på fredagskvällen, det blåste och var kallt, och det var lite retfullt eftersom det hade varit strålande varmt och gott bara några timmar innan. Dagen efter, på lördagen, så regnade det dessutom i stort sett hela dagen.

Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

Jag blev inte kvar i Falkenberg så länge, det var aningen kallt och blåsigt som sagt, men några intryck finns här intill i form av bilder. Uppåtkammade frisyrer till exempel, stadgade med gelé eller något sådant antar jag, frisyrer som tål lite vind förmodligen.

Volkswagen 1300 LIM 113 1966 - Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Volkswagen 1300 LIM 113 1966 – Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

Det fanns naturligtvis också positiva reaktioner på ”bilspektaklet” och det är fortfarande Hallands Nyheter som gäller: ”Kul att det händer något i Falkenberg. (—) Ett stort grattis till Falkenbergs kommun och Warbergs Automobilklubb för ett bra evenemang för hela familjen och grattis till alla näringsidkare som får ett rejält tillskott i kassan under evenemang som dessa!”

Chrysler Saratoga 1957 - Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Chrysler Saratoga 1957 – Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

En kvalitetsbedömning av fordonen skulle vara på plats. Det finns så många fina ekipage som nästan försvinner i ett hav av drägg!” Jag tror absolut inte att ovanstående Chrysler Saratoga passar in på detta påpekande, den blänker inte i lacken direkt men den ser ut att vara i gott skick i alla fall, ett fint ekipage.

Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

Här har fotografen fått en hastig ögonkontakt och ett leende, det tycker han (fotografen) är trevligt, och är det en vacker flicka som som ler blir det inte mindre trevligt. Måste dock påpeka att glada ansikten på vem som helst mjukar upp tillvaron och att även den som önskar sig ett glatt ansikte måste ge ett sådant tillbaka.

Men, som sagt, om Wheels & Wings tycks det olika, till exempel på HN:s Facebooksida: ”… Vilka bittra människor det finns där ute …”, vilket fick som svar ”… Prova nåt som du inte gillar i 10 timmar så kanske du förstår …”.

Chevrolet Bel Air 1957 - Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Chevrolet Bel Air 1957 – Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

Warbergs Automobile Club loggaWarbergs Automobile Club hör hemma i Varberg men cruisingen och bilträffen sker sedan 2013 i Falkenberg respektive på Falkenbergs Motorbana i Ljungby en knapp mil öster om staden. Det tidigare tillhållet, den stora gräsytan på Getteröns flygfält, klarade inte trycket av alla bilar och kanske ändå värre, tillfarten till Getterön, med alla fast boende och sommarboende, korkades igen fullständigt och enorma köer uppstod från den också vanligtvis krångliga rondellen vid Lassabacka och ut mot ön som inte längre är en ö. Också i innerstaden blev det krångligt, stadens planlösning var inte lämpad för tillställningen.

Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

Så tidigt på dygnet som då abandowest var på plats i Falkenberg i trakterna av Tullbron så var det i alla händelser lugnt på stan bortsett kanske från motorljud och annat förknippat till bilåkande. Avgaserna var dock inte så märkbara som de brukar vara, kanske berodde detta på att det blåste en del och att andra stadsdelar fick ta vara på doften i stället.

Grön Oldsmobile 98, 1964 - Wheels & Wings - Tullbron, Falkenberg - 2016-07-15

Grön Oldsmobile 98, 1964 – Wheels & Wings – Tullbron, Falkenberg – 2016-07-15

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Familj, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Photo blog, Semester, Sommar, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.