Porträttbilder, mest från när men lite från fjärran …

… också, på platser som fotografen har anknytning till

Nils, sicken go' kille - Tvååker - 2016-07-13 ...

Nils, sicken go’ kille – Tvååker – 2016-07-13 …

Vi satt ett femtontal personer runt ett bord och åt korv (med surkål) och bröd och bland dessa femtontal runt bordet satt också dessa underbara ungdomar, Nils och Nellie. Det blev några spontana bilder tvärs över bordet i kraftigt motljus, men det är ju ofta stunden som fångar bilden och jag är nöjd med bilderna trots motljuset.

... och Nellie, sicken go' tjej- Tvååker - 2016-07-13

… och Nellie, sicken go’ tjej – Tvååker – 2016-07-13

Dessa två unga skiljer sig en hel del från några av de övriga i det här inlägget, så de unga Tvååkerborna får komma först i raden av bilder, men porträtt är ju porträtt oavsett vem eller vad de föreställer.

Bakom vindrutan - Wheels & Wings - Falkenberg - 2016-07-15

Bakom vindrutan – Wheels & Wings – Falkenberg – 2016-07-15

En läderhuva som skydd mot … ja, mot vad? Det är kul i alla fall (för fotografen) med folk som sticker ut mot mängden fast lite svårfångat var det genom vindrutan i detta fall, den fördunklade sikten en hel del. Och så läderhuvan då och mörka glasögon och skägg och Hacke Hackspett (Woody Woodpecker) eller någon figur som liknar honom och så hänger där också en liten lurvig svans. – Wheels & Wings vid cruising i Falkenberg 2016.

Bakom scen och salong på Operan i Göteborg - 2015-09-09

Bakom scen och salong på Operan i Göteborg – 2015-09-09

Han ser trött ut, har väl haft mycket att göra på GöteborgsOperan och behöver sova. Jo, jag har varit på GöteborgsOperan, flera gånger dessutom, det är inte bara Wheels & Wings i Falkenberg som uppfyller mitt kulturbehov. Den här gången var det läge för en visning bakom kulisserna med vandring i branta trappor och bland rekvisita och scenkläder. Kul var det med en trevlig och inte minst rolig herre som guide, han visade och berättade, bland annat om att han en gång gestaltat en varm korv med bröd på scenen. Han verkade nöjd med den insatsen, hur den gestaltningen nu gick till.

Science Centre, Singapore - januari 2010

Science Centre, Singapore – januari 2010

Jag minns inte vad den här figuren hade för namn men den verkade trevlig om än en aning alienerad. Ett barn med sidokammad frisyr, vackert lysande ögon och med en nalle i famnen. På Science Centre i området Jurong (East) i sydvästra delen av Singapore höll hon till (ser väl ut som att det är en flicka), hon kanske finns där fortfarande.

Science Centre Singapore förmedlar vetenskap, teknologi, teknik/ingenjörsskap och matematik genom utställningar, utbildningsprogram och olika ”events”. Under nästan fyrtio år har mer än 17 miljoner besökare passerat in genom dörrarna på Science Centre, enligt informationen på hemsidan. När vi var där pågick också utställningen Body World, the Cycle of Life, en ganska makaber men samtidigt fascinerande utställning med bevarade människokroppar och kroppsdelar, som har genomgått en ”plastination”, som är en metod som använts för att bevara kropparna. Där på den utställningen var fotografering förbjuden.

Hjälmförsedd ambulerande grönsaksförsäljare - Melaka, Malaysia - 2011

Hjälmförsedd ambulerande grönsaksförsäljare – Melaka, Malaysia – 2011

Jag tror att bönorna heter stinkbönor, (stink beans, parkia speciosa). Jag minns dessvärre inte hur bönorna smakade, men säkert gott tillsammans med övriga ingredienser i den maträtt som Grace senare ordnade till, eventuellt var det till sambal eller också var bönorna blandade med annat. Försäljaren med hjälm var av den mopedrullande sorten och jag tror att Grace hade handlat av honom vid den här lilla serveringen också vid tidigare tillfällen.

Porträtt på en grönsak - Melaka, Malaysia - 2011

Porträtt (nåja) på en grönsak – Melaka, Malaysia – 2011

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Familj, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Tvååker, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.