Wheels & Wings 2012 – musik vid Preem i Varberg …

… med Eddie Nilssons inte alltid helt rumsrena rock’n roll

Wheels & Wings - vid Preem, Kungsgatan - Varberg - 2012-07-14

Wheels & Wings – vid Preem, Kungsgatan – Varberg – 2012-07-14

En väldigt hög ljudvolym från området vid järnvägsstationen, vad var på gång? Wheels & Wings, javisst, det spektaklet bullrade fram på Västra Vallgatan i Varberg. Ju närmare Preem bensinstation på Kungsgatan, nära stationen, nära de sakta rullande bilarna, desto högre ljud och desto fler människor. Gammal klassisk rock’n roll, det gillar ju jag (och många andra också, tyckts det) och här rockade det verkligen. Kände inte igen dem som spelade dock, men Eddie Nilsson stod att läsa på tröjorna. – Bilen är en Cadillac Serie 62 Convertible – 1955.

Tillbedjan vid Preem för Eddie Nilsson med band - Varberg - 2012-07-14

Tillbedjan vid Preem för Eddie Nilsson med band – Varberg – 2012-07-14

Eddie NilssonTvå av Eddies fans, eller kanske bara två individer ditlockade av den svängiga musiken, laddar upp någorlunda i takt med musiken för att sedan hitta rytmen efterhand. (Nej, rytmen fann de inte, men musiken, den svängde i alla fall).

Eddie Nilsson spelar vid Preem i Varberg - 2012-07-14

Eddie Nilsson spelar vid Preem i Varberg – 2012-07-14

Jag har hämtat lite infomation om Eddie Nilsson från en hemsida som heter Bad Ass Lifestyle, (jag tror inte detta är något för de seriösa kulturvännerna):

Pierre Nilsson, mer känd som Eddie Nilsson, tog sin början 2002 efter Eddie Meduzas bortgång. Nilsson blev uppringd av Eddies gamla kompband ‘The Roaring Cadillacs‘ och de bestämde träff i Falun på Pub Engelbrekt. Sedan dess har det bara rullat på. Eddie Nilsson spelar både eget material och Eddie Meduza låtar.”

Förebilden Errol Leonard Norstedt, med artistnamnet Eddie Meduza, föddes 1948 i Örgryte i Göteborg och han avled av en hjärtinfarkt 2002 i Nöbbele utanför Växjö. Han hade en mycket besvärlig barndom som präglade hans liv och han hade under sin levnad ganska svåra alkoholproblem. Han var dock både kompositör, textförfattare, musiker, komiker, sångare och multiinstrumentalist och bland de instrument Norstedt/Meduza spelade var gitarr, elbas, saxofon, dragspel och piano.

Pierre/Eddie Nilsson är uppenbarligen från Varberg, vilket jag måste konstatera att jag inte kände till innan. Hans skivproduktion innehåller såväl, inom genren, klassiska Eddie Meduza-låtar som ”Gödseldräng & Bonnafan”, ”Terylenbyxor” och ”Ta och klipp dig”, som sådant material han skrivit själv: ”Mina Björn Borg Kalsonger”, Maybe baby och ”Varma Fina Kvinnor”. Inte heller dessa titlar lär platsa inom finkulturens ramar.

Eddie Nilsson fans gungar loss - bild 1 - Varberg - 2012-07-14

Eddie Nilsson fans gungar loss – bild 1 – Varberg – 2012-07-14

Nejdå, det är inte slagsmål på gång, bara rörelser till musik, slowfox rocking med betoning på slow (sakta), eller nånting i den stilen. Inte så njutbart att se på kanske men bara utövaren (utövarna) gillar sin föreställning så är det ok även för betraktaren.

Mer från den nyss angivna hemsidan: ”Herr Nilsson passar minst lika bra att lyssna på när man är ute med raggarbilen och visar upp sin bästa sida som Eddie Meduza, det är samma koncept, delvis samma låtar, det spelar ingen roll att man har hört Meduza-låtarna innan tusentals gånger, när musiken börjar så är det bara att hiva i sig grogg och njuta”.

Eddie Nilsson fans gungar loss - bild 2 - Varberg - 2012-07-14

Eddie Nilsson fans gungar loss – bild 2 – Varberg – 2012-07-14

You are the man, Eddie!, ungefär det tror jag att skinnvästkillen med ryggen mot kameran säger. – Vidare från hemsidan: ”Eddie Nilsson är ett tributeband till Eddie Meduza, herr Nilsson gör ett äckligt bra jobb måste jag säga, det är inte många som kan skilja på Meduza och Nilsson sångmässigt eller musikmässigt, detta har jag personligen erfarit när jag har lyssnat på Nilssons verk och personer har trott att det var Meduza, med detta vill jag säga att gillar man Eddie Meduza så lär du inte bli besviken på Eddie Nilsson”.

50 meter från Preem-macken rullar de skinande ekipagen - Wheels & Wings - Varberg- 2012-07-14

50 meter från Preem-macken rullar de skinande ekipagen – Wheels & Wings – Varberg- 2012-07-14

De flesta fordon som cruisar fram längs gatorna i samband med Wheels & Wings är vackra att se på, de blänker nyglansade i sköna färger, men det finns förstås undantag. En viss charm kanske men inte så mycket mer. Silvertape (duct eller duck tape) i all ära men lite mer hantverk på karossen kanske hade ändrat på det första intrycket.

Ford Edsel 1958 - Wheels & Wings - Varberg - 2012-07-14

Ford Edsel 1958 – Wheels & Wings – Varberg – 2012-07-14

Ford Edsel, ett kulförklarat fiasko, planerades, utvecklades och tillverkades av Ford Motor Company för modellåren 1958-1960. Edsel skulle minska det befintliga populärgapet mellan Ford och General Motors bilar men resultatet blev att Edsel förklarades vara oattraktiv, alltför dyr och att Ford Motor Company hade varit överdrivet skönmålande i sin beskrivning av den nya modellen. Fiasko då. I dag är modellen riktigt populär tillsammans med så många andra gamla amerikanska bilar i Sverige.

Convair ConvAircar, med Croeley -motor, i luften 1947

Convair ConvAircar, med Croeley -motor, i luften 1947

På tal om floppar, vi fick inte se ovanstående flygbil varken på eller ovanför Varbergs gator och det beror nog på att Convairs ConVairCar (model 118 från 1947 tror jag) inte blev någon succé. Bara två tillverkade exemplar, såvitt jag vet. Och som sagt, ingen presentation eller förevisning i samband med Wheels & Wings i Varberg 2012.

Wheels & Wings - Varberg - 2012-07-14

Wheels & Wings – Varberg – 2012-07-14

Detta var sista året med Wheels & Wings i Varberg, tillställningen flyttade i stället till Falkenberg. Många drog en lättnadens suck, andra tyckte det var trist att inte få andas in de bilavgaser man vant sig vid under den återkommande W&W-helgen mitt i juli månad.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Artister, Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Flyg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Kändisar, Mode, Motor, Musik, Photo blog, Sång, Semester, Sommar, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.