Vad har han för sig? De är lite stela av sig, tycker jag …

… Är ormen farlig? Badar du nu? Jag har inte så bråttom. Rappa på!

Gatumotiv - London - 1974

Gatumotiv – London – 1974

Inte står han väl där och … ? Näe, det är inte möjligt, en sån snuskhummer. Jag tror att han har en slang … under bilen … han tvättar nog bilen … eller asfalten.” På en gata i London på 1970-talet i samband med en fotbollsresa. Arsenal och Newcastle spelade 2-2 på Highbury.

Kungligt på Madame Tussauds - London - 1989

Kungligt på Madame Tussauds – London – 1989

Roligt att stöta på eliten i det brittiska kungahuset: Prinsessan Diana, Prins Charles, Drottning Elisabeth II, Prins Philip och ytterligare några kungligheter (Drottningmodern? Hertiginnan Ferguson?) som jag i stort avhåller mig från att nämna vid namn för att undvika felaktigheter. Jag presenterade mej och framförde artigheter samt ställde några frågor, på engelska, men fick inget svar. Jag frågade om det var ok att fotografera sällskapet. Absolut inget svar. Då dristade jag mej till att peta lite lätt på drottningen och noterade därvid att hon verkade lite stel och vaxartad och kom fram att hela hon verkade vara gjord av vax. Charles var sig inte riktigt lik heller, han kanske inte mådde bra den dagen. Och hela sällskapet för övrigt, var de gjorda av vax?  Vilken besvikelse! Jag träffade alltså de nämnda kungligheterna men ändå inte, på något vis.

Gul kungskobra - Singapore Zoo - 2004

Gul kungskobra – Singapore Zoo – 2004

Kungskobran är den största landlevande giftormen, den kan bli upp till sex meter lång, den väger maximalt 20 kilo, och förmodligen är det också den farligaste orm som en människa kan träffa på. Tur då att en glasvägg avskiljer den från betraktaren där på Singapore Zoo.

Kungskobran kan resa sig upprätt med en tredjedel av sin kroppslängd och en rejäl kobra skulle då kunna titta ned, med sin utspärrade platta nacke, på en medellång mänsklig individ, måtte det inte vara jag eller någon annan för den delen. Vuxna kobror är till färgen gula, gröna, bruna eller svarta, den avbildade är som synes gul. Sydostasien är hemvist för denna ormart.

Sommardopp i Torekov - augusti 2006

Sommardopp i Torekov – augusti 2006

Vad gör du där? Du skulle ju fixa lunchen och det var jag som skulle bada?” Eller ungefär så, en dag i  längst ut på Bjärehalvön. Där i Torekov står många hus tomma på vintern, har jag förstått och också sett det ödsliga Torekov tidigt på året, för det som en gång var ett fiskeläge är i dag en lekplats för sommarboende näringslivstoppar (och kanske några andra också med gott om pengar). Husen med de fina centrala lägena är inte åtkomliga för ortens folk, av ekonomiska skäl. Å andra sidan så har de sommarboende råd att bygga om och att renovera, så arbetstillfällen för ortens hantverkare finns det nog i alla fall. Några livsmedelsbutiker där nere i centrum lär man inte finna i dag, dessa har flyttat dit där människor bor året runt.

100 meter semifinal - EM i friidrott - Göteborg - 2006

100 meter semifinal – EM i friidrott – Göteborg – 2006

Bana 3: ”Varför blev just jag så sen i starten?” Vill man vila en stund så är inte startblocket vid starten på en sprintdistans under ett Europamästerskap det bästa stället. Det kan ha varit en tjuvstart, jag kan inte minnas hur det var i en av semifinalerna på 100 meter i EM i Göteborg 2006Francis Obikwelu från Portugal vann i alla fall finalen sedan, på mästerskapsrekordtiden 9,99; det bör vara han som startar på femte banan i rödgrön dräkt.

Strandpromenaden - Varberg - 2016-09-06

Strandpromenaden – Varberg – 2016-09-06

Det här duger inte! Rappa på nu så vi kommer hem innan solen går ned. Jag kan inte lägga tid på att trampa med er hela natten. Seså!” Strandpromenaden, här strax söder om fästningen, är ett populärt stråk för promenad och annan motion, en bra sträcka för rekreation mellan hamnområdet i stan och Apelviken med bland annat badstränder och surfvatten och Kurortshotellet och John’s Place.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Djur, Djurpark, Familj, Fordon, Fotoblogg, Friidrott, Halland, Idrott, Motion, Photo blog, Resor, Sommar, Sport, Uncategorized, Varberg, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.