Några bilder från Varberg i tidig oktober 2016 …

… med grillad korv, sång och musik, jeans, Slöingerostat i husvagn och en mugg kaffe från en trehjulig scooter

Skördefest (med korv) på Lorensbergstorget - 2016-10-01

Skördefest (med korv) på Lorensbergstorget – 2016-10-01

Skördefest på Lorensbergstorget intill ICA Kvantum, och där på det lilla torget utlovades bland annat att ”Årnäs bjuder på läckra, grillade produkter”. Dumt nog undersökte jag inte om det verkligen bjöds eller om det kostade pengar att bli bjuden. Det bjöds även på andra produkter som räksallad, gårdsmjölk, bröd av olika slag, ”höstig mat”, soppa, upplysning (belysning alltså, men det behövdes inte, solen sken rejält och orsakade långa skuggor). Musik bjöds det också på, den var gratis i alla fall, och jag tror nu att det andra också var gratis. F-n också, varför missade jag detta i så fall?

Elin Hedberg och Emma Hallin (med band) underhåller - 2017-10-01

Elin Hedberg och Emma Hallin (med band, ej med i bild) underhåller – 2017-10-01

Livemusik från Emma Hallin och Elin Hedberg” angavs i annonseringen och det var väldigt bra underhållning, stillsam country skulle jag kalla musiken jag hörde. Kompbandet fick tyvärr inte plats på bilden, men den fanns där till vänster om Elin. Tillsammans som en grupp heter de West End Station.

http://www.femalesingersongwriters.se/portfolio/emma-hallin/
Trasiga byxor, som nya, finns att köpa på torget i Varberg - 2016-10-01

Nya byxor, som trasiga, finns att köpa på torget i Varberg – 2016-10-01

Ja, byxor, jeans alltså.  Inte så mycket att säga om dem, de ser lite fransiga ut kanske.

Kaffe rostat i Slöinge till salu i husvagn tillverkad i Sörby - Brunnsparken, Varberg

Kaffe rostat i Slöinge till salu i husvagn tillverkad i Sörby – Brunnsparken, Varberg

Slöinge ligger intill E6/E20 mellan Falkenberg och Halmstad och kafferosteriet finns i det gamla hotellet, vilket numera drivs som Slöinge Pensionat. Slöinge Kafferosteri, som är ganska nyetablerat, är ett mikrorosteri och endast specialkaffe hittar man där.

Husvagn tillverkad 1965 av Sörby Mekaniska Verkstad - Varberg - 2016-10-01

Husvagn tillverkad 1965 av Sörby Mekaniska Verkstad – Varberg – 2016-10-01

Om Slöinge Kafferosteri är nytt så är Sörby Mekaniska Verkstad desto äldre, grundat 1922 som Berglunds Mekaniska Verkstad.  Året 1936 byttes namnet till Sörby Mekaniska Verkstad och 1948 inleddes tillverkning av husvagnar och sådan pågår än idag. Försäljningshusvagnen är tillverkad 1965 och har modellbeteckningen SMV 10 C.

Caffè da Piaggo - kaffestund vid en Piaggio Ape - Brunnsparken - Varberg - 2016-10-01

Caffè da Piaggo – kaffestund vid en Piaggio Ape – Brunnsparken – Varberg – 2016-10-01

En mugg kaffe köpte jag här, det smakade riktigt gott det kaffet, Kanske lite extra gott därför att det införskaffades vid ett trehjuligt fordon av italienskt märke. Caffè da Piaggo! står det på skylten på förarhytten. Piaggio Ape eller Ape Piaggio heter fordonet som är av deltatyp, det har alltså ett enda hjul framtill och med det hjulet styr man, och det har två icke styrbara hjul där bak. Fler trehjuliga kafféer på torgen, tack!

Caffè da Piaggo - kaffestund vid en Piaggio Ape - Brunnsparken - Varberg - 2016-10-01

Caffè da Piaggo – kaffestund vid en Piaggio Ape – Brunnsparken – Varberg – 2016-10-01

piaggio-ape-logo

Piaggio Ape, eller Ape Piaggio eller Apecar eller Ape Car eller kanske bara Ape, är ett litet fordon för kommersiellt bruk av olika slag. Kanske ett mobilt café, som i Brunnsparken i Varberg denna lördag, eller som en pick-up för valfria lättviktiga transporter, eller som en liten skåpbil eller som en taxi, rickshaw, för personbefordran.

Hur som helst så har Apen tillverkats sedan 1948 av företaget Piaggio i Italien. Det finns ett scootermuseum (eller vespamuseum) i staden Pontedera i provinsen Pisa, muséet heter Museo Piaggio. Det kanske vore värt ett besök om man hade vägarna förbi, och där finns också Ape-fordon representerade förstås. Och minns att jag påpekade att Piaggio-kaffet i Brunnsparken i Varberg smakade gott! Dessutom lyste ju inte solen med sin frånvaro.

En medmänniska får hjälp - Östra Långgatan - Varberg - 2016-10-08

En medmänniska får hjälp – Östra Långgatan – Varberg – 2016-10-08

En person hade fått hälsoproblem vid Östra Långgatan i Varberg, jag vet inte alls vad som hade hänt, men ett antal människor var genast beredda att hjälpa till. De ringde ambulans och stöttade, i väntan på den, efter bästa förmåga. När ambulansen hade anlänt och dess personal hade tagit hand om situationen skingrades gruppen år olika håll. Det är skönt att veta att det, trots all skit som förekommer och som rapporteras i media, finns medmänniskor som inte tvekar att ingripa till hjälp.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Höst, Motor, Musik, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder, Veteranbilar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.