Vad händer i Halland på hösten, är Halland stängt då? …

… ? Nej, Halland finns även på hösten och vintern.

Flygande besiktning - Varberg - 2016-11-17

Flygande besiktning – Varberg – 2016-11-17

En flygande besiktning av en, som det åtminstone tycktes vid en hastig utanpåtitt, rullande skrothög, utlandsregistrerad. Uppenbarligen fick den åka vidare efter kontroll, mötte den senare på väg ut ur stan eller i den riktningen i alla fall.

Fuktig parkering - Wapnö Julmässa, Halland - 2016-11-18

Fuktig parkering – Wapnö Julmässa, Halland – 2016-11-18

Det regnade, till och från men med mycket till, hela dagen, och grusparkeringen vid Wapnö gård var ordentligt blöt. Parkeringen var trots detta riktigt proppad med parkerade bilar den här fredagen med nämnda regnväder. Torsdag-fredag-lördag-söndag hölls Wapnö Julmässa öppen.

Magasinet, en tre våningar hög korsvirkesbyggnad, på Wapnö - 2016-11-18

Magasinet, en tre våningar hög korsvirkesbyggnad, på Wapnö – 2016-11-18

Lantbruksföretaget meddelar i sin tidning, Wapnö Allehanda, att denna mässa är den enda julmässan i Sverige som värms, kyls och lyses upp av förnyelsebar energi. Mejeriprodukter, ost, kött, chark, malt, öl, spannmål, mjök och grönsaker produceras på gården och mycket av detta kan köpas i gårdsbutiken.

Sten Eklöf, skicklig hantverkare - Wapnö Julmässa - 2016-11-18

Sten Eklöf, skicklig hantverkare – Wapnö Julmässa – 2016-11-18

Sten Eklöf från Habo i Jönköpings län (Västergötland) har sysslat med hantverk i närmare femtio år och inte minst handlaget vid svarven utvisar stor skicklighet och rutin. Han gillar att arbeta med trä, som björk och körsbärsträd, och att svarva är det som han uppskattar mest. Skärbrädor, skålar, stressägg (träägg att hålla eller rulla i handen) visselpipor, små färgglada snurror och andra saker i miniatyr är det som finns på försäljningsbordet. De där visselpiporna kallar Sten för överfallslarm tror jag.

Sten Eklöf, skicklig hantverkare - Wapnö Julmässa - 2016-11-18

Sten Eklöf, skicklig hantverkare – Wapnö Julmässa – 2016-11-18

På den första våningen av tre, i korsvirkesbyggnaden Wapnö Magasin, snurrar i Sten Eklöfs svarv för tillfället en pytteliten blivande bägare. Jag vill minnas att det var en bit körsbärsträd som Sten applicerade i svarven. Det gäller att inte trycka till för hårt med svarvjärnet så att bägarens fot blir så smal att den går av och att den flyger iväg. Men det händer naturligtvis inte, det finns ju nästan ett helt livs erfarenhet bakom svarven.

Mjölkningskarusell - Wapnö gård - 2016-11-18

Mjölkningskarusell – Wapnö gård – 2016-11-18

Mjölk från Wapnös eget mejeri finns att köpa i butiker i Halland och de som levererar mjölken syns på bilden ovan, ett sextiotal kossor (av totalt ungeför 1.300), där de tåligt åker i en långsam karusell medurs, samtidigt som mjölkning pågår. Denna vita vara pumpas pastöriserad in mot det intilliggande mejeriet och blir där till förpackad mjölk och yoghurt och ost och kanske annat också. På Wapnö finns förutom kossorna i mjölkhanteringen sådär 2.000 kvigor och kalvar.

Kan ju passa på att nämna att det finns ytterligare närproducerad mjölk att köpa i trakterna, nämligen den från Källsjö mejeri. Detta mejeri ligger i kyrkbyn Källsjö, ungefär en mil från Ullared (där varuhuset Gekås finns beläget). Mejeriet är förutom de sedvanliga mjölkprodukterna också välkänt för sin ostkaka.

"Myggjagare & Näbbstövlar" - Tvååkers Medborgarhus - 2016-11-02

”Myggjagare & Näbbstövlar” – Tvååkers Medborgarhus – 2016-11-02

Underkjolar av skumgummi är högsta mode, en krona ger 20 Dixiekolor och grannen skaffar sig en Opel Olympia. Gunnar Wiklund sjunger ‘Tala närmre’, i Folkets Part slår Rock-Olga igenom och man dansar till ‘Twilght Time’. Så småningom gör de kortkorta kjolarna entré och många i byn skaffar PV eftersom ‘Volvos värde varar’. Melodifestivalens vinnarlå -68 heter ‘Det börjar verka kärlek’ banne mig. Barnen lär sig läsa genom ‘Fem myror är fler än fem elefanter’ och nu är trafikvett ett måste. ABBA är idolerna och lilla Cecilia demonstrerar med sin mamma för en bättre värld.

Så står det på reklamaffischerna för Myggjagare och Näbbstövlar, en show och musikteater, och gruppen om fyra har farit land och rike runt med sin föreställning. Musikalitet, spelglädje och humor var vad som bjöds i Medborgarhuset i Tvååker i Halland och på andra mindre orter över hela landet. Höstens turné startade i Avesta och avslutades i Hofors med mellanlandningar i till exempel Bromölla, Järkvissle, Kungsåra, fyra gånger i Tällberg och även föreställningar i Nykarleby och Vasa i Finland. Och så i Tvååker som sagt, där det blev mycket applåder.

På scenen står 50-talisten Solveig Bergqvist Larsson och 70-talisten Cecilia Kyllinge (dessa två är upphovspersoner) liksom musikerna Anders Larm och Jan-Olof Jonsson.

Parkeringsplats med parkeringsförbud - Falkenberg - 2016-10-26

Parkeringsplats med parkeringsförbud – Falkenberg – 2016-10-26

En parkeringsplats, i centrala Falkenberg, med parkeringsförbud. Jag blir inte riktigt klok på hur skyltarna skall tolkas, får man parkera fast det är parkeringsförbud eller får man inte parkera fast det är tillåten parkering? Jag bifogar text från ett annat företag än Securitas, som är entreprenör för detta område i Falkenberg, och den texten är från företaget Q-park. Jag hittade ingen liknande information på Securitas hemsida eller på Transportstyrelsens hemsida.

parkeringsskyltParkering – Om inget annat anges är parkering tillåten i 24 timmar men oftast är dessa skyltar kompletterade med så kallade tilläggstavlor som anger hur lång tid man får parkera och vilka klockslag som kan gälla. Grundregeln med 24 timmars parkering i följd gäller endast på helgfria vardagar (utom dagar före sön- och helgdag). – Används märket vid en särskilt anordnad parkeringsplats gäller anvisningen hela parkeringsplatsen.

parkering-omradesforbudOmrådesförbud – Märket anger att ett område börjar med de förbud som anges med det infogade märket. När ett område vid infarten är skyltat med områdesförbud att parkera, så gäller detta för ett helt område såvida inga andra vägmärken finns inom området. Skylten används även vid utfarten från bevakningsområdet. Dock endast om det råder områdesförbud att parkera utanför vårt (Q-parks) område. I annat fall används områdesförbud upphör.

Då vet ni vad som gäller. Men själv fattar jag fortfarande ingenting.

"Jag funderar!" - Barn vid Barnens badstrand - Varberg - 2016-10-27

”Jag funderar!” – Barn vid Barnens badstrand – Varberg – 2016-10-27

Jo, jag funderar jag, som sagt. Jag förstår inte heller skyltarna så jag får återkomma i det ärendet senare. Annars så skiner solen men det är kallt, inget badväder. Fast det finns ju sådana som badar hela året om i Kallbadhuset, som ligger bara tjugofem meter härifrån. Men allt är ok med mej, jag bara funderar, som sagt.”

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bilar, Bildblogg, Bilder, Djur, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Höst, Kändisar, Photo blog, Sång, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.