Varberg den 24:e april 2015 med aktiviteter …

… under temat Varberg Calling for Peace

Varberg - 2015-05-24

Varberg – 2015-05-24

Låt äventyret börja!” står det på Renaultbilen, men det är inte så mycket i bilden och på följande bilder (med ett undantag) som pekar på en koppling till teamat Varberg Calling for Peace. Men, jag har märkt mappen för dessa bilder med den texten och jag litar på mej själv, så Varberg krävde fred 2015, så var det. Året efter, detta år 2016 alltså, så märks ännu inte så mycket av fred i världen tyvärr, men det är väl ambitionen som räknas.

Varberg Calling for Peace - Hamnområdet, Varberg

Varberg Calling for Peace – Hamnområdet, Varberg

År 1915 befann sig världen mitt i ett brinnande krig; då hölls en fredskongress i Varberg som gav eko över hela världen. Nu tar Varberg ansvar igen. Hundra år senare brinner det fortfarande på många ställen i världen och Varbergs invånare tar än en gång ställning för fred och demokrati genom VARBERG CALLING for Peace. 23-25 oktober (2015) hålls Internationellt Fredsforum Varberg, en helt ny mötesplats för utbyte av tankar, erfarenheter och kunskap om fred som syftar till att fördjupa och sprida kunskap om några av de konfliktområden som finns idag i världen och hur fredsprocesser, förhandlingar och olika sorters fredsarbete ser ut i dessa.”

Så skrevs det på Varbergs Kommun / Marknad Varbergs hemsida förra året. Fred väntar vi fortfarande på, men den kanske kommer. Att Varbergs invånare förhoppningsvis tog (och tar) ställning för fred och demokrati, det tror jag, men det var ingen från Marknad Varberg som frågade invånarna först, innan de skrev att ”Varbergs invånare tar än en gång ställning för fred och demokrati genom VARBERG CALLING for Peace”. Nåja. 

Modevisning - Varberg - 2015-04-24

Modevisning – Varberg – 2015-04-24

Ett profilporträtt från en modevisning på Norrgatan i Varberg. En klädvisning på en avstängd gata i Varberg, där i stället för biltrafik en catwalk är monterad för mannekängerna att promenera på. En catwalk är alltså en typ av långsmalt podium där unga kvinnor (ibland äldre och någon gång män) från en upphöjd position kan visa upp lite Haute couture eller i alla fall god sömnadskonst.

Modevisning - Varberg - 2015-04-24

Modevisning – Varberg – 2015-04-24

Det där gjorde du bra!” Modevisning på catwalken på Norrgatan i Varberg, så här såg det ut på hemvägen till basen, Boutique Hagedorn. Och bra jobbat, det tyckte jag också.

Korsningen Norrgatan - Östra Långgatan - Varberg - 2015-04-24

Korsningen Norrgatan – Östra Långgatan – Varberg – 2015-04-24

Den här bilden ingår kanske inte i fredstemat. Jag blir aldrig klok på hur (Varbergs) cyklister tänker när det blir dags att parkera. Det är uppenbarligen bara att kliva av tvåhjulingen där man stannat och låta cykeln bli där, även om det råkar vara mitt på trottoaren. En bild om dagen skulle jag kunna producera på knasigt parkerade cyklar, men inte ens en inbiten fotograf orkar med den saken.

Parkour-uppvisning - Varberg - 2015-04-24

Parkour-uppvisning – Varberg – 2015-04-24

Hörrni kids, vad tycker ni om det här då, grymt va? Jag menar han som balanserar med fyra fingrar på muren.” Jodå, gärna lite parkour, det är skön konst, jag gillar faktiskt den grenen (att titta på, alltså).

Parkour, ibland förkortat PK, är en holistisk träningsmetod som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen utan hjälpmedel”. PK, politiskt korrekt? Nä, inte i detta fall. Holistisk träningsmetod låter kanske lite pretentiöst, men som sagt, jag gillar parkour under förutsättning att utövarna är väl förberedda. Det finns många exempel på YouTube på motsatsen, utövare som borde ha avstått och då varit fortsatt skadefria.

Parkour-uppvisning - Varberg - 2015-04-24

Parkour-uppvisning – Varberg – 2015-04-24

Huvudlös studs vid torget eller levitation kanske? Kroppen lyfts upp och svävar fritt i luften, kan det vara så? Jag kan inte bevisa att killen leviterar, han kanske omedelbart landar på gatstenarna. Men jag tror att han svävar, jag har för mej att det var så.

Magnetisk levitation - NUS, Singapore - 2002

Magnetisk levitation – NUS, Singapore – 2002

Det här är en avvikning från bildarkivets tema, men något som verkligen leviterar är den här snurran, som professor Khurseed på National University of Singapore demonstrerar för oss. Med hjälp av magnetfält skapas en magnetisk levitation, snurran svävar på riktigt.

Parkour-uppvisning - Varberg - 2015-04-24

Parkour-uppvisning – Varberg – 2015-04-24

Marknad Varberg parkerar alltid i vägen för mej, så jag är tvungen att hoppa. Tur att jag har tränat parkour så jag kommer fram. Tassavtryck blir det väl på biltaket förstås.”

Värtulpaner - Kungsgatan, Varberg - 2015-04-24

Värtulpaner – Kungsgatan, Varberg – 2015-04-24

Vill bara avsluta lite stillsamt med ett gäng tulpaner från 2015, som jag tror att kommunen har låtit växa upp i sina hemliga glashus i stans utkanter. Eller kommer de från holländska odlingar möjligen? Nej, jag tror på Varbergs Hamn- och gatuförvaltning.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o 

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Fashion, Fotoblogg, Halland, Idrott, Mode, Motion, Photo blog, Singapore, Sport, Uncategorized, Underhållning, Vatten och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.