Julbord i Havanna, som inte ligger på Cuba utan …

… vid Krabbes väg i Varberg och det passade bra till jul

Douglas Möller, Trio de Luxe - Hotell Havanna, Varberg - 2016-12-22

Douglas Möller, Trio de Luxe – Hotell Havanna, Varberg – 2016-12-22

Havanna i Varberg är ett hotell. Hotell Havannas eget husband Trio de Luxe stod för musiken till julmaten och som de spelade. Avbildade Douglas Möller till exempel, han spelar också med i Flamingokvintetten när det inte är Trio de Luxe som gäller, mellan  2003 och 2008 spelade han med Spotnicks och han har för övrigt också spelat med en oherrans massa andra orkestrar. Varbergsbo är han såvitt jag vet, kanske har han en lya även i Göteborg.

Trio de Luxe - Hotell Havanna, Varberg - 2016-12-22

Trio de Luxe – Hotell Havanna, Varberg – 2016-12-22

Kalle Åhrman (till höger) har bland annat spelat med i proggiga Nationalteatern och Mats Bengtsson vid trummorna, han har spelat med i Spotnicks. En mycket rutinerad trio alltså, med stor och varierad repertoar och ett väldigt stort kunnande. Till julmaten på Hotell Havanna var utbudet varierat, rock, julmusik, bossa nova, och ljudnivån var diplomatisk, det gick alldeles utmärkt att konversera samtidigt som orkestern spelade.

Hotell Havanna - Varberg - 2016-12-22

Hotell Havanna – Varberg – 2016-12-22

1-dsc_0265-kopieraHavanna, ett kubanskt hotell i Varberg; rom, rom och mycket mer … till alla delar skapat för spännande möten mellan spännande människor. Utan stress. Med mycket kärlek; Med Hemingways bar; Som gäst hos oss blir du tvångsansluten till Buena Vista Book Club!

Detta var rubriker från hotellets hemsida.

Hotell Havanna, källaren - Varberg - 2016-12-22

Hotell Havanna, källaren – Varberg – 2016-12-22

1-dsc_0273-kopieraTvångsanslutningen innebär att du har rätt att välja att läsa någon eller några av de sådär 15.000 böcker som finns inom detta hotells väggar och som det för den lässugne bara är att välja bland. – Alla väggar inom byggnaden tycks behängda med konstverk av allehanda slag, det finns inte någon ledig yta alls, och jag tror det mesta eller allt har Cubamotiv.

Hotell Havanna, Varberg - 2016-12-22

Hotell Havanna, Varberg – 2016-12-22

Hotell Havanna, matsalen - Varberg - 2016-12-22

Hotell Havanna, matsalen – Varberg – 2016-12-22

Julbordet var av hög kvalitet om än inte av jätteformat vad gäller utbudet. Alldeles lagom, mer än nog för att bli proppmätt. Detta var den sista ”sittningen” före julen och det var inte fullsatt denna kväll, men väl fyllt ändå, mest av sällskap med herrar.

Sonen hemma på besök hos pappa. Eftersom han (sonen) hela sitt vuxna liv har bott och antingen studerat eller jobbat utomlands, så har det aldrig tidigare blivit tillfälle att äta julbord på ”lokal”, till exempel gemensamt julbord via jobbet, men nu var det dags. Fast vi åt faktiskt en gång tillsammans jultallrik i Singapore på en svensk-malajisk restaurang som hette, och tydligen fortfarande heter, Fika. Den gången var också blivande sonhustrun med, hon jobbade dock tyvärr denna jul 2016 och befann sig  i stället i Kina.

Sillbordet - Hotell Havanna - Varberg - 2016-12-22

Sillbordet – Hotell Havanna – Varberg – 2016-12-22

Sillbordet framför kameran, varmrätter bakom ryggen, bortöver fanns kallskuret, en liten trappa ner i matsalen desserter i traditionell form och därtill kaffe. Nog slank det mesta ned utan problem.

Nähä, där var ingen julskinka - Hotell Havanna - Varberg -2016-12-22

Nähä, där var ingen julskinka – Hotell Havanna – Varberg -2016-12-22

smileyDär under kupan, där man väntat sig en julskinka, fanns i stället en vikt lapp att läsa: Hej Hej! Ganska typiskt hotellägaren, och hans personal också uppenbarligen, som gärna avviker från normerna. Detta var i alla fall helt i min smak, ett gott skratt, och skinkskivor hittade vi i stället på en tallrik intill.

Jag har skrivit om hotellägare Diding flera gånger tidigare. Han är ju kommunist, vilket han inte på något sätt försöker dölja, tvärtom, men han är kanske ändå i första hand affärsman och en mycket framgångsrik sådan. Och han retar etablissemanget i Varberg så fort han får tillfälle. För övrigt så äger han ytterligare ett hotell i staden, Hotell Gästis, med en flagnande Jan Myrdahl målad på en dörr (som inte är en dörr). I källaren på Hotell Gästis finns Leninbadet för badsugna. Nu har vi provat Havanna i alla fall, inte blivit kommunister, men detta Havanna får med beröm godkänt, i alla fall vad maten beträffar.

Hotell Havanna - Varberg - 2016-12-22

Hotell Havanna – Varberg – 2016-12-22

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Kändisar, Musik, Photo blog, Sång, Singapore, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vinter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.