Skyltar, konstverk, nummerlappar – olika sätt …

… att förmedla något till en allmänhet som förhoppningsvis är lyhörd 

Vid vallgraven - Varberg - juli 2014

Vid vallgraven – Varberg – juli 2014

Lusten att färga av sig finns alltid latent inom människan och här är det en soluppgång på gång tror jag, eller en nedgång på gång, och lite andra mönster också.

Matställe i Varbergs kommun - 2015

Matställe i Varbergs kommun – 2015

Urination on the floor will be punished with 25 lashes!” – Kanske inte den roligaste varianten av skämtsam förmaning, kan tyckas. Skylten var i alla fall häftad vid kassadisken på ett ställe för intagande av mat och den hade trots allt verkan, jag såg inte någon som urinerade på golvet under den tid som vi var där.

Komedianten (biblioteket) , Varberg - januari 2017

Komedianten (biblioteket) , Varberg – januari 2017

Sanitary napkins and paper towels must not be flushed in toilets! – Is it allowed to do a poo-poo when !??? – Are you a blockhead or are you stupid …?” – En tuschpenna är ju i alla fall nödvändig om man går på toaletten och en kulspetspenna också. Lika bra som ett inlägg på Flashback eller något annat forum som jag inte vet namnet på.

Startnummer 95 - Alpina SM - Sunne - 1987

Startnummer 95 – Alpina SM – Sunne – 1987

Skyltat på ryggen med startnummer 95 vid Alpina SM i Sunne 1987. Tyvärr så har jag inte tillgång till startlistan, så jag vet inte vem som här ovan är beredd att starta i slalom eller storslalom, vilket det nu var. Toppluva gällde fortfarande, det var inte aktuellt med hjälm ännu. Nummerlappen är betydelsefull för att förmedla budskapet om vem som tävlar (fast man måste ha tillgång till startlistan också).

Svastika men lyckobringande symbol på tempel i Singapore - december 2009

Svastika men lyckobringande symbol på tempel i Singapore – december 2009

Hakkorset, svastikan, är ju egentligen en lyckobringare eller ett solkors som blev kidnappad av nazismen. I Asien, eller i delar av Asien, är den fortfarande en lyckobringare, som här på ett tak till ett buddistiskt tempel i Singapore. Nog borde väl även vi i vår del av världen kunna återerövra lyckobringaren? Inte glömma det som hänt men på något vis ta udden av den snedställda svastikan från den mörka tiden.

Varningsskylt - Apelviken, Varberg - september 2016

Varningsskylt – Apelviken, Varberg – september 2016

Warning! Very strong current!” – Här vid Apelviken i södra delen av Varbergs tätort är skylten med varning för strömmar verkligen befogad. Några olyckor med dödlig utgång har tyvärr inträffat, vattnet just här är mycket förrädiskt på grund av strömmar, som överraskar simmande badgäster och säkerligen skapar panik, då de förs bort av vattnet och kanske inte orkar kämpa emot så värst länge. Förhoppningsvis så upptäcker någon den nödställde i tid och kan se till att hjälp anländer innan det är för sent.

Utfart från Grenå-färjan - Hamnen, Varberg - 2016

Utfart från Grenå-färjan – Hamnen, Varberg – 2016

Kör i minst 110 km/tim på motorväg, ha strålkastarna tända och sitt tätt tillsammans i bilen, minst fyra personer per bil, och använd koppel (bälte och rem snett över bröstet). Lycka till i Sverige!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Idrott, Photo blog, Sport, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.