En helt vanlig vecka i Halland, och i Sverige …

… och en berättelse om att bo på landsbygden  

1-tidningsklipp-hn-2017-kopiera

 ”More and more residents in the province of Halland feel insecure

Jag fick häromdan ett mejl från en vän i bekantskapskretsen, en person vars familj bor i ett hus (ett fast boende, inte fritidshus) på landsbygden i Halland, inte så långt från ett mindre samhälle. Jag frågade vännen om det skulle gå för sig att publicera mejltexten här i bloggen och det var ok, med viss revidering som till exempel borttag av ortsnamnet, så här kommer berättelsen:

Vi har haft ‘besök’ här hemma 2 ggr i höst/vinter på vanlig vardagstid vid 14-tiden. En kvinna promenerade sakteliga i vår trädgård med två välartade barn, stannar, tittar in i fönstern, går lite till och tittar ännu mera upp mot fönstern! På min fråga om vad de gjorde i min trädgård och vid huset svarade mamman på knacklig svenska att ”de hade en stund över” !!!!! Att de alltid har en stund ”över” betvivlar jag inte alls!! Men den behöver de inte tillbringa i vår trädgård/runt huset. De hade vandrat in i trädgården genom gamla allén som vi oftast har avspärrad för att just inte få oönskat besök den vägen.”

1-vecka-3-hn-5

Man suspected of aggravated assault / Teenage boy was kicked in his groin, another boy prosecuted / Thieves stole tools to SEK 200.000 / Alarm scared the thieves to flight on Susvindsvägen / Drunk driving on Gekås camping site / Drugged man ravaged at Hotel Fregatten / Teenage boys in wild police chase

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Här följer fortsättning på berättelsen: ”Ett annat besök var också en vardag, tidig eftermiddag: – Hunden låg och sov under mitt skrivbord och flög upp som en galning, rusade till ytterdörren och stormskällde. Jag såg igenom glaset i ytterdörren att någon stod där. Jag tog hunden i ett stadigt grepp i halsbandet och öppnade dörren. Utanför stod en proper kvinna i tjugofemårsåldern med mobiltelefon i handen. Hon backade flera meter när hon såg den illskällande hunden, som jag knappt orkade hålla. På min fråga vad hon ville här svarade hon på bruten svenska: ”Är detta ett boende för ensamkommande flickor?” Jag svarade att så är det inte, hon frågade då om ett namn som skulle vara namnet på ett sådant boende i samhället, ett boende som jag aldrig har hört talas om och jag svarade att det inte finns något sådant här omkring.”

1-vecka-3-hn-6

More burglaries in weekend cottages

Berättelsen fortsätter: ”Sedan lommade hon iväg. Jag tycker att det är konstigt att man väljer att gå till den insynsskyddade baksidan av huset istället för att knacka på på dörren på gaveln som vore mest naturligt när man kommer fram till huset. När jag smällde igen dörren gick hon mot samma allé som det andra besöket använde. Hon hoppade in i en ny fin svart Audi med väldigt breda fälgar, en bil som vände och försvann tillbaka genom allén. Numera är allén avspärrad med elstängsel igen. Jag undrar vad som hade hänt om jag inte hade varit hemma?”

1-vecka-3-hn-4

Two school burglaries in one night / Container fire in Tångaberg / Imprisonment for theft tour / Staff molested by angry customer

Och sista delen av innehållet i e-mejlet: ”Vårt ställe är inte det som ligger som det allra mest tillgängliga när det gäller att fråga om vägen. Vi har till exempel samhällets lilla köpcenter med bland annat postkontor, det ligger mitt bland de vägkorsningar som finns intill!! Detta var alldeles klart en kartläggning inför ett inbrott. Tyvärr kunde jag inte se registreringsnumret på bilen, det var för långt avstånd för mina glasögon. Det går ju för övrigt alldeles utmärkt att googla på sin mobil om man nu behöver veta en adress.

1-vecka-3-hn-3

Four car break-ins in a few hours / Fireworks fired in a multistorey car park

hallands-kommunerDe tidningsklipp som finns på den här sidan är ett urval, saxade från Hallands Nyheter 2017 vecka 3, och är väl lite talande för rubriken, ”En helt vanlig vecka i Halland, och i Sverige …” och kunde så klart ha varit hämtade från vilken vecka som helst. HN täcker i huvudsak upp de områden som ingår i Varbergs och Falkenbergs kommuner.

I övriga kommuner i Halland, Kungsbacka, Hylte, Halmstad och Laholm, läses andra tidningar (Hallandsposten, Norra Halland, Kungsbacka-Posten) som täcker upp det egna området med egna (förmodligen ganska likartade) rubriker.

E6:an löper genom hela länet och det är en tacksam led för individer som snabbt vill komma iväg efter utförda stölduppdrag. Under sommarperioderna förekommer till exempel stölder i husbilar, uppställda på rastplatser, trots att människor sover i sina låsta fordon. Även stölder från lastbilar, också uppställda vid rastplatser och vid motell över natten, förekommer ganska ofta, då skär förövarna upp kapell eller kommer in på flaken på annat sätt och då är det elektronikvaror som tycks vara mest populära. Moderna men medeltida stråtrövare?

Hallands Nyheter - 2015

Hallands Nyheter – 2015

Truck drivers  worried about theft

Hus på landet - har dock absolut inget med blogginlägget att göra - 1970-talet

Hus på landet – har dock absolut inget med blogginlägget att göra – 1970-talet

1-vecka-3-hn

”New information about the ax threat robbery (at the Falkenberg Strandbad)”

Länk till P4 Halland angående ”yxrånet”.

abandowests  inlägg brukar mest handla om positiva företeelser, så någon gång får det i stället beröra sådant som inte är så trevligt. Denna gång var en sådan gång, det var inte så trevligt, men det visar något av vad som hänt under en kort period i vår del av landet.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Falkenberg, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.