Wheels & Wings i Falkenberg 2015 …

… med ett vackert leende, skrotiga bilar, gymnastik vid bakluckan, välputsat, hängigt samt färdtjänst

Wheels & Wings – cruising i Falkenberg – juli 2015

Det har ibland sina fördelar att vara en äldre fotograferande man med egna uppdrag, speciellt om man får ett sådant här leende och en vinkning mot kameran.

Chevrolet 1839 Impala SE 1962 – Wheels & Wings – cruising i Falkenberg – juli 2015

Från mycket vacker till kanske inte så vackert, här tittar lite hålögt en tilltufsad Chevrolet 1839 Impala SE av årgång 1962 fram intill ett kravallstaket (det blev inga kravaller) och åskådarna kan beundra bristen på rekonditionering. Kanske hanns det helt enkelt inte med att utföra någon rekond innan det var dags för cruisingen i Falkenberg. Fast som fotograf uppskattar jag ändå den lite buckliga stilen.

Buick LeSabre 1964 – Wheels & Wings – cruising i Falkenberg – juli 2015

Sven-Olle for President” (Sven-Olle Trump?) och Axelborgs Nässjö kan man kanske läsa i bakrutan, övriga dekaler tror jag inte går att se (och det är lika bra det). Axelborgs är en motorgård, Nässjö hade en gång en bra bandyklubb. – Alla bilar är som sagt inte så välputsade, det är väl ett nöje att väcka lite uppseende på andra grunder än att vara hundra procent ordningsam med sitt fordon. En Buick LeSabre från 1964 är det i ovanstående fall, med extra tillbehör på taket.

Cadillac Coupe de Ville 2, 1956 – Wheels & Wings – cruising i Falkenberg – juli 2015

Gymnastikpass eller folkdans eller soppatorsk, tom tank alltså, det sistnämnda bör väl stämma bäst (kan vi väl säga). Bensinmätaren kan med stigande ålder ha en tendens att fallera men det händer många andra små incidenter i samband med en sådan här sammandragning av äldre bilar. Tillfälligt parkerad bil med öppen motorhus och/eller öppen bagagelucka är standard. Oftast kommer fordonet igång igen efter att händiga händer och fingrar agerat.

Mercury Monteray 1951 – Wheels & Wings – cruising i Falkenberg – juli 2015

Här är det i alla fall ordentligt välputsat, en mycket stilig (Ford) Mercury från ett mycket tidigt femtiotal i det förra århundradet. Modellen Monterey introducerades först 1952, enligt Wikipedia, detta exemplar registrerades första gången på nyårsaftonen 1951.

Wheels & Wings – cruising i Falkenberg – juli 2015

Indiska tåg brukar vara fyllda av passagerare både invändigt och utvändigt, människor som klänger sig fast i dörröppningar och på andra ställen på vagnarna och människor som sitter på taken. På Wheels & Wings förekommer detta också i anpassad form, även om utanförsittande vanligtvis beivras av funktionärer och av ordningsmakten.

Mercedes 350 SLC, 1973 – Wheels & Wings – cruising i Falkenberg – juli 2015

En Mercedes 350 SLC från 1973 har fått nog och har beställt färdtjänst för att kunna förflytta sig. – Falkenberg visar upp sin finaste profil för fotografen och för dem som kan och vill beskåda bilden och för dem som på plats kan slita ögonen från de rörliga motiven. Fotograferaren står vid tillfarten mot den gamla Tullbron, stadens stolthet vill jag påstå, och där under bron forsar Ätran i sin eviga färd mot Kattegatt. Mercan piggnade nog till igen.

Kanske inte i Falkenberg

När vi ändå är i Falkenberg: Det finns planer på ett Beach Race, ett strandrace, på stranden mellan (Hotell) Strandbaden och Netas berg i Falkenberg. Det handlar om motorcyklar, som i så fall skulle köra ett slags enduro mellan dessa två ställen, fram och tillbaka, i en tävling och det är Motorklubben Falcon som har framlagt en ansökan om att få arrangera detta lopp den 7:e oktober 2017. Denna tävlingsform förekommer på andra ställen i Europa men har aldrig körts i Sverige tidigare (men MC-lopp på strand har tidigare ägt rum i Sverige har jag för mej, om än det var länge sedan).

I vilket fall som helst så finns det mängder av invändningar mot tanken på en motortävling på stranden med publik på sanddynerna, så det är väl mycket osäkert om det blir någon tävling på sandstranden i Falkenberg.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Motorcykel, Motorcyklar, Motorsport, Photo blog, Sommar, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.