Misstänkt grov mordbrand på Smedjeholmen i Falkenberg …

… mindre än en vecka efter en brand i en annan …

Utbrunna rester av en buss – industriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

… industrilokal i Falkenberg, för natten mot söndag 23 april 2017 (larmet till Räddningstjänsten kom klockan 23:24) drabbades två byggnader på industriområdet Smedjeholmen i Falkenberg av en förödande brand. Bussar och lastbilar förstördes, liksom byggnader och diverse utrustning och inventarier och stora värden gick upp i eld och rök den natten. Bara värdet av de förstörda fordonen, och de var fler än vad som syns på bilderna i det här inlägget, uppgick till betydande belopp. Dessbättre kom i alla fall ingen människa till skada.

Utbrunna rester av en buss – industriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

Någon berättade att bussarna var inhyrda av Hallandstrafiken och trafikerade sträckan Falkenberg – Halmstad. Just denna buss kör förstås inte någon mer gång.

Lokalerna hos Sigurd Anderssons Åkeri är utbrunna – Falkenberg – 2017-05-04

De två byggnaderna som brann på industriområdet Smedjeholmen tillhör Sigvard Anderssons Åkeri och förutom åkeriet så är Däckia, SCA och Trafikverket företag som råkade illa ut i den misstänkta mordbranden. – Räddningstjänsten hade 18 enheter på plats omfattande 35 personer som bekämpade branden, vilken ändå orsakade total förstörelse. Branden startade som nämnts natten mot söndagen, på måndagsförmiddagen lämnade Räddningstjänsten platsen.

Utbrunna rester av lastbilar – industriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

Ett företag, Falkenbergs Transport, lyckades rädda sina tiotalet lastbilar från den här branden med hjälp av rökdykare som hämtade ut startnycklarna, och också med hjälp av att bilarna inte stod parkerade där branden härjade som värst. Det märkliga är att dessa lastbilar tidigare hade räddats från en annan brand, vid ett företagshotell på Gjuterivägen i Yttre Hamnen i Falkenberg, bara en knapp vecka tidigare, och lastbilarna hade den gången flyttats till dessa byggnader på Smedjeholmen. Nu gick det att rädda och flytta dem ännu en gång. – De avbildade fordonen hade dock inte samma tur med elden.

Däckia, ett av de drabbade företagen på industriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

Som synes råkade företaget Däckia illa ut vid branden och deras kunder likaså, eftersom här också fanns ett så kallat däckhotell där det förvarades bildäck för deras räkning. Omkring 800 Däckia-kunder lär  ha berörts av förstörelsen.

Utbrunna rester av en lastbil – industriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

Knallar från branden hördes över Falkenberg, eventuellt från däck som fattat eld, stora lågor slog ut från byggnaderna och en kraftig rökutveckling frestade på för de brandmän som deltog i räddningsarbetet.

Också en intilliggande industrilokal har brunnit – Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

Verkstadslokalerna var belägna i den största byggnaden, som är en riktig lång lokal, en ”länga” på närmare 150 meter, och den byggnaden är totalförstörd. Den lilla byggnaden, ovanstående bild, innehöll kontorslokaler och får väl också anses vara helt förstörd eller i alla fall till största delen.

Rester av en helrenoverad Volvo 1936 lastbil – Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

När man ser all förödelse och vet (eller i alla fall tror) att branden eller bränderna var anlagda, så känns det så frustrerande onödigt. Den gamla lastbilen ovanför till exempel, där hade lagts ned många arbetstimmar och mycket pengar för att återställa den i bästa ursprungliga skick. Nu är det arbetet och den kostnaden till ingen glädje längre.

Utbrunnen skåpbil – industriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-

Två personer har gripits och häktats, misstänkta för respektive brand, bränder som till synes inte har någon gemensam koppling. De fortsatta utredningarna kommer förhoppningsvis att klargöra varför dessa bränder anlades.

Utbrunna rester av en släpvagn – industriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

Iindustriområdet Smedjeholmen, Falkenberg – 2017-05-04

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Brand, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Uncategorized, Veteranbilar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.