Vardagliga bilder med P-förbud, motsatt körriktning, …

… knivkastare, oskyldig till lort på fönstret, ung i trial-sadeln, Somalia-meddelande och övningskörning

Otydligt förbudsmärke (Förbud att stanna och parkera fordon) – Varberg – maj 2017

Parkeringsbot – maj 2017

Här ovan är en parkeringsplats för avlastning och eventuell pålastning och platsen har storlek (längd cirka 12 meter tror jag) av en normal lastbil. På gatstenarna finns en påmålad markering: ”Förbud att stanna och parkera fordon” och det finns också en skylt på en stolpe intill, den talar om att platsen under arbetstid är till för godstransporter.

Lika förbenat så står där på vardagar nästan alltid en personbil parkerad utan att föraren är i närheten och väldigt ofta står en lastbil på gatan och tutar för att påkalla uppmärksamhet från den som parkerat. Resultatet blir dock oftast att lastbilen får stå kvar mitt i gatan för att chauffören skall kunna uträtta sitt ärende. Parkeringsvakterna är dock flitiga här i centrum och ovanstående bil är inte ensam om att ha fått en parkerinsgbot under vindrutetorkaren.

Under icke arbetstid kan man däremot ogenerat ställa bilen på detta ställe. Förresten så har jag själv också, fast för länge sedan, fått en p-bot för motsvarande parkering på annan plats i stan, men utan att där fanns en förbudsskylt målad på gatan. Förbudet var dock skyltat intill väggen men den skylten såg jag inte. Så vad har jag för rätt att dissa (racka ner på) en annan felparkerare?

Felparkerat konstverk – Östra Långgatan, Varberg – maj 2017

Detta är ingen bil utan ett konstverk, eller rättare sagt: det är en bil och ett konstverk samtidigt. En Renault FW Kangoo Express Z.E. årgång 2014 och totalt sett, tillsammans med sand, stenar och växtlighet så utgör det hela alltså en konstnärlig skapelse, utförd av Varbergskonstnärerna Lisa Burenius och Jennie Blomkvist. De rektangulära gula fälten är tillfälliga bonusar som tillfaller skapelsen, det handlar om ljusreflexer från ett fönster.

Konstinstallationen innefattar en bil som skall tankas med förnyelsebar el, är det meningen, producerad av elektricitet framställd av endast sol, vind, vatten och inget annat. Just här på Östra Långgatan och under den period som Renaulten är uppställd som ett konstverk kommer nog ändå ingen el fordonet tillgodo och dessutom så är bilen felparkerad, den står på vänster sida av gatan, vänd mot körrikningen. Den har dock sedan bilden togs blivit roterad till motsatt och korrekt körriktning.

Gatuteater med Benny B från Australien – Varbergs torg – juli 2014

En gatuartist balanserande på en stege, artisten är Benny B (Ben Bryant), från Australien, och en liten kille hämtad från publiken som agerar medhjälpare. Här levererar medhjälparen luftvägen en kniv till Benny B och det avlöpte väl, killen var riktigt duktig överlag i det han var behjälplig med. Publiken var inte stor vid just det här tillfället men fascinerad och lite undrande hur det skulle avlöpa med knivarna. Det gick riktigt bra, som sagt.

Fågelbajs på fönstret, men trämåsen är oskyldig – maj 2017

Den långbenta måsfågeln står innanför fönsterglaset och är inte misstänkt, den kan inte ha smutsat ned fönstret på utsidan. Något annat bevingat, kaja eller trut tror jag, har förrättat sitt tarv i flygande fläng. Dessutom på ytterligare ett fönster med en större blaffa, men det var nog inte samma fågel skulle jag tro. Skit är det i alla fall.

Trial-förare – Tjolöholm Classic Motor – maj 2017

Den skall börja i tid, den som trialförare skall bli! Sveriges bäste trialförare är från trakterna, från Gällinge en mil från Tjolöholm ungefär, och han heter Eddie Karlsson. Eddie brukar vara med här på Tjolöholm för uppvisningskörning men inte denna dag, kanske var det uppladdning inför VM-deltävlingar i Japan 27/28 maj som störde.

Det yngre gardet fick representera i stället och killen på bilden ovan var nog den yngste föraren vad jag kunde se. Kan inte vara helt lätt att manövrera en motorcykel som är så pass stor i förhållande till kroppen.

Reglerna för motorcykeltrial säger ungefär följande: ”Man ska inom en bestämd tid ta sig runt olika banavsnitt med hinder och trånga svängar utan att fota (sätta ned foten) eller ramla”. Det är en mycket balanskrävande sport, det går inte fort men för eliten är det väldigt svåra hinder att besegra, oöverkomliga kan man tycka som betraktare.

Meddelande från Somalia …

The police warn of bluff calls from Somalia. – Jag hade ett meddelande på morgonen om ett samtal från Somalia, men jag hade inte hört någon ringsignal under natten. Lika bra det förstås.

Tidningsklipp från SvD

Övningskörning mellan Morup och Långås i Halland – maj 2017

”Driving practice”. Dikeskant-lupiner i lådan och ett ekipage markerat för övningskörning. Det senare tyder på ett finstämt sinne för humor som jag gillar. Motorvägsanvisningen pekar mot Malmö men jag tror inte att den sträckan blev aktuell för övningsköraren utan någon av de mindre vägarna blev det nog i stället.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Akrobatik, Artister, Bilar, Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Fågel, Fåglar, Fordon, Fotoblogg, Halland, Konst, Motor, Motorcykel, Motorcyklar, Photo blog, Sport, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.