Samling under paraplyerna inför studentbal på Societeten …

… festklädda unga kvinnor och män gör avstamp i Brunnsparken

I väntan på samlad promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

En selfie eller några, ett minne från den regniga väntan i Brunnsparken i Varberg på att tåget skall starta, promenaden mot minglet, den goda maten och de bubblande dryckerna och dansen och allt vad en bal på Societén (Societeten) kan innebära. Detta långa studenttåg började röra på sig klockan 17:00 på söndagseftermiddagen.

I Societetsrestaurangen bjöd menyn följande: grillad grön sparris med romescosås, prosciutto och hyvlad parmesan till förrätt, citronstekt kycklingfilé inklusive sås smaksatt med tryffel, ört- och duchessbakelse samt rostade grönsaker. Desserten bestod av hallonpannacotta med biskvi och färska jordgubbar därtill. Inte så illa väl?

Samlingsplatsen i Brunnsparken, målet är Societetsrestaurangen – Varberg – 2017-06-04

Paraplyernas mångfald men förväntan och glädje i luften. Fotograferaren för denna blogg morrade dock en aning, främst därför att kameran inte gillade det våta utan trilskades med exponeringen titt som tätt, därför blev en del bilder inte fotograferade, kanske de bästa. Dessutom så går det inte att handhava både kamera och paraply samtidigt, så fuktig blev inte bara kameran utan också han med kameran, men den senare, den gamle med sin slitna Nikon, han trilskades ändå inte.

I väntan på samlad promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Även om regn är mycket välkommet efter all torka och blåst (men det blåste faktiskt inte denna söndag, nästan inte i alla fall) så hade det kanske passat bättre med regn dagen innan just denna dag eller dagen efter. Humöret var emellertid på topp, fattas bara annat, men nog var det kylslaget för de sköna unga damerna i sina bländande vackra kreationer med bara axlar.

I väntan på samlad promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

I väntan på samlad promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Det skulle kunna vara en omfångsrik hatt men det är ett paraply. Såg nog inte en enda hatt bland studenterna för övrigt, jo en förresten, det var en kille som hade en hatt på sig.

I väntan på samlad promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Fuktiga gatstenar, vått tyg – inför studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Många långa klänningar sågs släpa mot det våta underlaget, dressarna var tillverkade för regnfritt väder och för inomhusbruk och inomhusbruk blev det senare på Societén.

Paus under promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Ibland blev det stopp i promenerandet, förmodligen på grund av att de som redan nått Societetsrestaurangen skulle välkomnas med en drink eller blev det stopp där framme av annan orsak innan studenterna hunnit sprida sig lite i festlokalen. Stoppet innebar att det kunde bli ögonkontakt med någon vänlig själ, som till exempel dessa tre fina unga kvinnor i vackra klänningar och killen, som inte ser kameran just här men som på på bild lite längre ned på sidan tittar mot fotografen, tillsammans med sin dam.

Paus under promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Om man inte har en fast position någonstans sedan tidigt klockslag så kan det vara ganska svårt att hitta en lucka bland leden av åskådare, även om det nog var färre besökare detta året på grund av det blöta vädret. Här var det emellertid en kort stunds uppehåll, det startade dock om igen med regnandet tio minuter senare.

Paus under promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Beträffande det där med foto- och åskådarposition för att titta på festfolket så råkade jag nog vid ett tillfälle placera mej framför ett par äldre damer (i min egen ålder kanske), men de var stationerade en bra bit ifrån det som kunde antas vara normalt tittaravstånd, förmodligen i lä för regnet. I alla fall så försökte jag få min lite krånglande kamera att exponera när jag så önskade och det tog ju en stund att ta bilder. En av damerna tyckte att det drog ut på tiden och undrade om jag kunde säga till när jag var färdig, för de ville ha tillbaka hela sitt synfält. Jag förklarade att jag aldrig blir färdig men flyttade mej naturligtvis. För övrigt så flyttade jag mej mest hela tiden, jag är lite rastlös kanske.

Paus under promenad till studentbalen – Varberg – 2017-06-04

Killen där nere till höger tittar intresserat, som det ser ut rakt in i kameran. Eller också passerar blicken förbi mot ett annat synmål. Tjejen bakom fotograferar ivrigt. Ingen av dem  kan ju i alla fall se det granna lejonet på högerarmen.

Ett Öresundståg passerar på Västkustbanan och tåget bryter tåget – Varberg – 2017-06-04

Ja just det, tåget bryter tåget, ett Öresundståg stoppar tillfälligt promenaden, mot the Prom, på deltagarnas väg mot de nämnda festligheterna i den nämnda Societets-restaurangen som ligger i Societetsparken, mitt i den gröna växtligheten rakt föröver bortom tåget (det på räls).

Det passerar nästan alltid ett tåg i samband med att man själv skall passera övergången eller just har gjort det. Måste vara tätt mellan raderna i tidtabellen och tågen står inte bara stilla som man kan tro om man läser text-TV eller söker på webben.

Societetsrestaurangen i sikte – Varberg – 2017-06-04

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Familj, Fashion, Fotoblogg, Halland, Mode, Photo blog, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.