En Welsh Corgi med rullatorstöd, Ejas Glasscafé i Dagsås …

… och  Greenland, ett naturgasdrivet torrlastfartyg

Celeste, 12 år, med ”rullator” – Varberg – 2017-06-08

Celeste, en 12 årig Pembroke Welsh Corgie-tik, har problem med att bakbenen inte riktigt bär henne. Hon kan gå utan stöd men väldigt långsamt, det är problem med höft och ben i bakkroppen, oklart vad som felar. Husse misstänker sviter av borrelia orsakad av fästingbett. – Jag såg Celeste och en kompis till henne, en Cardigan Welsh Corgie (som inte blev med på bild), från bilen på fästningsparkeringen och blev nyfiken och gick fram och frågade om jag fick ta några bilder och javisst. Samtidigt fick jag veta lite om var husse hade fått tag på den lilla ”rullstolen” av aluminium och det blev lite prat om ämnet hund och hjälpmedel. Celeste själv verkar inte fundera så mycket över det hela utan är förmodligen nöjd med den hjälp hon fått och som hon får.

Celeste, 12 år, med ”rullator” – Varberg – 2017-06-08

Lösningen på Celestes problem blev en amerikansk anordning, en individanpassad rullator (eller rullstol) som avlastar bakbenen, en ”wheelchair” från Eddie’s Wheels i den lilla tätorten Shelburne Falls i Franklin County i Massachusetts, USA. Eddie Grinnell och hustrun Leslie har lång erfarenhet av handikappade husdjur, hundar i första hand. Ed, som är mekanikingenjör, kom att designa ett hjälpmedel för familjens hund, en Dobermann, vilket 1999 blev inledningen till en liten industri som nu har åtminstone tjugotalet anställda, såvitt jag har kunnat utröna, och har kunder i USA men också utspridda i världen.

Shelburne Falls (som har färre än 2,000 invånare), är också en plats där komikern, skådespelaren och författaren Bill Cosby sedan 1970-talet har en fastighet. Bill har på senare år som bekant hamnat i riktigt blåsväder, han är anklagad för sexuella övergrepp.

Ejas Glasscafé, Dagsås, Tvååker/Varberg – maj 2017

Utefter väg 765 från Varberg, i Dagsås, där bokskogen tar vid på allvar, där strax innan 765 möter väg 777 och det är 10 kilometer till Åkulla, 7 kilometer till Tvååker och 18 kilometer till Varberg, där ligger Ejas Glasscafé, alldeles intill vägen. Som kompletterande information om stället kan sägas att ett antal ”renoveringsobjekt” på hjul finns som riktmärken, även en skylt finns det. – Våfflor till kaffet i stället för glass blev det den här solsköna men aningen kylslagna dagen och därtill massor av prat med dem på gården, som heter Granet, ett mycket trevligt möte var det.

Ejas Glasscafé, Dagsås, Tvååker/Varberg – maj 2017

Västkusten mesta glasscafé, det är Ejas det enligt en broschyr, och där finns ett rikligt urval. Vad sägs om ”Fjäderlätta Citronkyssar” eller ”Anna-Lisas Polka Polka”? För att inte tala om ”Slick salmon” eller ”Magic moose” för hundar? Jodå, hundar är välkomna.

Ejas finns så klart också på Facebook. Klicka här.

Huskatten på Ejas Glasscafé, Dagsås, Tvååker/Varberg – maj 2017

Ejas cafékatt är svanslös, mycket social, trevlig och väldigt kelsjuk men helt hopplös att fotografera om man vill ta bilden från kattens horisont, kattnosen finns genast några centimeter framför kameralinsen. Kan inte komma ihåg vad den heter, den lurviga katten, men det kan ni fråga om när ni kommer på cafébesök. Cafékatten är alltså svanslös av födsel men det är lite oklart vilken ras den egentligen tillhör.

Chevrolet Caprice EST 1974 – Ejas Glasscafé, Dagsås, Tvååker/Varberg – maj 2017

Ett av renoveringsobjekten är denna brednosade Chevrolet Caprice Estate från 1974, men på platsen finns till exempel också en Volvo PV från 1964 och några Ford Capri och en Ford Major traktor från 1959.

MV Greenland, framdriven av LNG (flytande naturgas) – Varbergs hamn – 2017-05-30

MV Greenland – 2017-05-30

MV (”Motor Vessel”) Greenland, som nästan inte går att särskilja från bakgrunden här ovan i Varbergs hamn, är faktiskt världens första torrlastfartyg som drivs fram genom ren förbränning av flytande naturgas (LNG, liquified natural gas) med utrustning från Wärtsilä.

MV Greenland (Grönland) är stationerat i Bergen i Norge och är ett cementlastfartyg som är tillverkat för samarbetsföretaget JT Cement AS, bildat av Erik Thun AB från Sverige och KG Jebsen Cement AS (KGJ) från Norge. Fartyget byggdes och levererades 2015 av Ferus Smit Shipyard i Westerbroek nära Groningen i norra delen av Nederländerna. Greenland, som är är 110 meter långt och 15 meter brett, är Bahama-flaggat.

MV Greenland, framdriven av LNG (flytande naturgas) – Varbergs hamn – 2017-05-30

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Båtar och fartyg, Bilar, Bildblogg, Bilder, Djur, Fordon, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Katt, Katter, Motor, Nederländerna, Photo blog, Tvååker, Uncategorized, Varberg, Veteranbilar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.