Att hålla sig på jorden, att dra en extrabil, att ha ett höghus …

… för vingburna, och att lämna skräpet efter sig är alltid enklast

Skärmflygövning – södra fästningshörnan, Varberg – juni 2017

En stor färgglad svävande larv med området Platsarna som bakgrund? Platsarna ja men larv nej, i stället skärmflygning på marknivå, eller flygning är det inte ännu, utan övning med fotkontakt mot underlaget och med övervakare. Så uppfattade i alla fall jag att det gick till. Platsen vid södra fästningshörnan är populär i många sammanhang, bland annat för just skärmflygning. Varbergs fästning ligger till vänster, men inte i bild, och det kanske är något speciellt att sväva över denna gamla försvarskonstruktion med en skärm som tak över huvudet.

Skärmflygövning – södra fästningshörnan, Varberg – juni 2017

Det gällde alltså att få luft under vingen men inte i avsikt att lyfta utan bara för att känna och kontrollera det stora tygstycket med hjälp av linorna. Här är det på gång att tappas markkontakt men medhjälparen ser till att detta inte sker, inte ännu i varje fall.

Husbil med påkopplad extrabil – M4 – England -2008

På motorvägen M4 någonstans mellan södra Wales och Londonområdet åkte detta ekipage, en husbil med en liten extra bil påkopplad bakefter. Lite mer avancerat är ett par påhängda cyklar och smidigare än husbilen på gatorna i London till exempel. Jag undrar hur det funkar med styrningen på den lilla bilen, är framhjulen fasta i sitt läge?

Ett fågelvärldens höghus vid Ejas Glasscafé i Dagsås – Tvååker/Varberg – juni 2017

Inte bara glass vid Ejas Glasscafé i Dagsås i Varbergs kommun, utan också inkvartering för kringresande småfåglar. Eller det är kanske i första hand tänkt för sådana bevingade varelser som vill bygga bo och skaffa barn?

En spontan sophög – väg 156/1551 – Svenljunga – juni 2017

Undanskymd från stora vägen” ligger denna soptipp, eller låg vid fototillfället i alla fall, en undanslängd samling bestående av i första hand plastsopor, detta användbara gissel som förekommer precis överallt.

En tidig morgon i maj vid Stenbrottet – Varberg – 2017

Den ibland morgonpigge Olsson kom för sent till den föregående festen vid borden intill det före detta stenbrottet nära fästningen, men hann före städpatrullen i alla fall. Så praktiskt för festdeltagarna att bara lämna flaskorna och burkarna där de druckits ur, för någon kommer ju med nödvändighet att städa efter dessa lortgrisar. Det kanske inte är så att mamma kommer, men kommunens städpatrull lär göra det. Jag misstänker att blivande studenter har firat, har jag fel så vet jag inte vilken kategori det i stället gäller. En pensionärsförening kanske, som firat efter årsmötet?

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Familj, Fågel, Fåglar, Flyg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motion, Photo blog, Resor, Sommar, Sport, Trafik, Uncategorized, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.