Män posterade att hålla utkik, mjukt ljus, hårklippning …

… på gatsten och indian med stenansikte samt T-Ford på väg 

Män blir pojkar då de ser ett tåg – Varberg – juni 2017

Gammal orangutanghane med Öresundstågfront – bildkälla: Borås Djurpark

Ett passerande Öresundståg blir i tanken ett leksakståg med tillbehör, fast bommarna här i verkligheten reagerar långsammare och är fällda långt innan tåget passerar, jämfört med till exempel den järnvägsövergång som jag en gång hade till mitt leksakståg av märket Märklin. Bommarna på den lilla övergången reagerade blixtsnabbt, sekunden innan tåget passerade, och gav inte en chans för den som passerade spåren just då att undgå det svarta lilla ångloket med sina tre vagnar. – Fast inte vet jag, mannen som inväntar det ganska sakta men dock framrusande tåget med sitt utseende i fronten av gammal orangutanghane, den mannen kanske inte alls är eller har varit intresserad av leksakståg. Han kanske helt enkelt studerar djur och natur med inriktning på Borneoorangutanger (för den lilla bilden visar en sådan). Sådana djur finns annars att beskåda på Borås Djurpark.

Den sista utposten eller man med koll på läget – Varberg – juni 2017

Koll på läget, det har två betydelser här i området. Dels ”koll på läget”, på vad som händer i omgivningen, men i det här fallet också ”koll på Läget”, eller Läjet, det vill säga koll på vad som händer i Träslövsläge, den fiskehamn som ligger strax söder om Varbergs tätort. Hamnen kallades i början av 1900-talet för Fiskeläget, Träslövs hamn eller Vare fiskläge (Vare är en by eller ett område i närheten). En ”riktig” hamn byggdes där under åren 1913-1922 ungefär, även om hamnarbeten också hade utförts i senare delen av 1800-talet. Innan dess ankrade båtarna vid de närliggande Rödskär och Svartskär.

Mannen på bilden står inte i Träslövsläge utan intill bilparkeringen söder om Varbergs fästning, Hade han vänt huvudet mot vänster (söderut) i stället så hade han blickat mot Läjet, dock utan att se detsamma och jag, jag bara råkade halka in på ämnet Träslövsläge.

Brudpar med brudnäbb vid Kallbadhuset Varberg – juni 2017

Här eftersträvar nog bröllopsfotografen ett diffust och jämnt ljus utan skuggor och det är därför skärmen svävar ovanför det fina brudparet med brudnäbb. De i bröllops-bestyren icke inblandade är på väg över bryggan till Kallbadhuset, som ligger en bit ute i Kattegatt-vattnet.

Frisörarbete i strålande sol – Varbergs torg – juni 2017

”Gött” är det att sitta under blå himmel med en sol som värmer och lyser och att dessutom på samma gång få frisyren justerad och allt detta på Varbergs torg en torgdag med mycket liv och rörelse, med mycket folk runtom.

”Indianen”, en klippformation längs Strandpromenaden i Varberg – juli 2009

Indianen” är en klippformation intill Strandpromenaden och kan vid lämpligt ljus ses och liknas vid huvudet på en gammal erfaren indianhövding. Är inte ljuset det rätta så kan det faktiskt vara lite knepigt att få se denna naturskulptur, i alla fall om man inte vet var den finns någonstans.

Möte med en T-Ford från 1929 – gamla E6:an mot Varberg – juni 2017

Jovisst är det trevligt att möta en gammal T-Ford på det som en gång var Riksväg 2 och senare E6, här i riktning mot Varberg. Däcken på T-Forden ser ut som vore de avsedda för en cykel och hela fordonet avviker utseendemässigt en hel del mot de modernare ekipagen.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Järnväg, Photo blog, Sommar, Tåg, Trafik, Uncategorized, Varberg, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.