Falkenberg – Wheels & Wings 2017 – del 1 …

… med glada miner under cruisingens tidiga timmar …

Wheels & Wings i Falkenberg, cruising – 14 juli 2017

… det kanske blev lite stökigare senare på kvällen, men jag åkte hem vid 21-snåret och då var det fortfarande som ovan, unga människor som roade sig med att ta förbi-passerande i hand om armarnas längder räckte till.

Fyra funktionärer rapporterades i samband med Wheels & Wings 2017 ha blivit påkörda vid fyra olika tillfällen i samband med att bilförare haft problem med att acceptera hur funktionärerna dirigerat trafiken. En av funktionärerna fick uppsöka sjukvård, dock med lindriga skador. Trångt i trafiken har det förstås varit i delar av staden men inga rapporterade trafikolyckor. Sedvanliga (för en helg) men enstaka fall av misshandel, fylla och skadegörelse har förekommit enligt polisen. Tämligen bra ändå och också trevliga inslag i gatubilden enligt detta blogginlägg.

Plymouth Superbird 1970 – Wheels & Wings – Falkenberg – 19 juli 2017

370 hästkrafter Plymouth Superbird från 1970 parkerad framför Församlingsgården på Nygatan i Falkenberg. Det lär vara en av omkring 1,000 återstående sådana bilar, av vilka det tillverkades ungefär det dubbla antalet, det vill säga sådär 2,000 Superbirds. Plymouth Superbird var en kraftigt modifierad men kortlivad version av Plymouth Road Runner och den var ämnad för NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing).

Riktigt glada miner – Wheels & Wings – Falkenberg – 14 juli 2017

En rolig historia piggar alltid upp och en bärs eller ett glas vitt vin i baren är också något som man brukar må bra av (om det stannar därvid). Strax intill mullrar de överdimensionerade gamla amerikanska bilarna förbi, och en eller annan fransk modell som nedan, och det kanske är något eller någon i cruisingparaden som har vänt mungiporna uppåt.

Är den förste inte Jay Leno förresten, den biltokige och förmögne amerikanske komikern och TV-värden med mera, The Tonight Show with Jay Leno? Hello Mr Leno, are you in Falkenberg to watch tonight’s cruising and street show? Jaså, inte? You say you are not Jay Leno?

Citroën Ay Dyane Luxe, 1968 – Wheels & Wings – Falkenberg – 14 juli 2017

Franska Citroën Dyane tillverkades under åren 1967 till 1983 och var en uppdaterad version av Citroën 2CV. Den senare tillverkades parallellt med Dyane, som var avsedd att konkurrera med den likaledes franska Renault 4.

Den orangefärgade skåpbilen ovan har en tankvolym på 20 liter och då är det tur att inte motorn har fler hästkrafter än 17-18 stycken, för då går det väl inte åt så mycket bensin. Å andra sidan ligger nog inte bilen som en rem utefter motorvägen. För övrigt så har den vassaste versionen av Dyane’n samlat 32 hästkrafter under huven. Närmare 1,5 miljon bilar av detta märke tillverkades.

Glada miner i baksätet – Wheels & Wings 2017 – Falkenberg – 14 juli 2017

En synligt bevis efter en puss på kinden, klart att man ser glad ut då! Och den som jag tror har pussat på kinden ser också glad ut. Den påpussade hävdade att han har haft framgång hos kvinnor den senaste tiden. Ett trevligt par i baksätet hur som helst.

Chevrolet 1503 4D Sedan, 1953 – Wheels & Wings – Falkenberg – 14 juli 2017

Som på en kameleont skiftar färgen på Chevan av modellen Bel Air 1503 4d Sedan från 1953 beroende på var på bilen man tittar och hur man tittar på den. De andra fordonen ser bleka ut i jämförelse.

Ungefär 5,200 veteranfordon hade samlats i Falkenberg under den här helgen 14-15 juli, både i stan och på Falkenbergs Motorbana. På motorbanan var abandowest inte närvarande, så inga bilder därifrån. 17,000 besökare fanns på plats under två dagar, vilket för arrangören Warbergs Automoblie Club (WAC) var nya rekordsiffror liksom de 5,200 fordonen var rekordmånga.

Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 14 juli 2017

Ofta tjejer vid ratten under cruisingen i Wheels & Wings, antingen i egna bilen eller i en bil där den ordinarie föraren sitter intill med en flaska starkt i näven. Här ser man också hur stor i  omkrets och diameter ratten är men också hur smal, jämfört med den ratt man själv har i senare tids bil.

Kort paus under cruisingen – Wheels & Wings – Falkenberg – 14 juli 2017

Men öl är nog favoritdrycken i dessa sammanhang även om också utspädd starkdryck halsas flitigt. I andra sammanhang kan det vara andra drycker som gäller, det insåg redan konstnären och författaren Albert Engström (1869-1940) på sin tid med bilden på hans egen figur Kolingen, som genom fönsterglaset hälsar på några mer välbeställda herrar: ”Putäll på er, grevar och baroner!

”Putäll på er, grevar och baroner!” – Albert Engström

Hello and putäll (bottle) to you gentlemen, counts and barons!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Familj, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Photo blog, Semester, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Falkenberg – Wheels & Wings 2017 – del 1 …

  1. habergman skriver:

    Alla, både unga och gamla, som beundrade i första hand dom amerikanska bilarna på 50-talet förde tydligen över denna beundran till barn och barnbarn som närmast gjort veteransbilsträffar till en livsstil. 5200 veteranfordon i Falkenberg är imponerande och bevis på det stora intresset. Roligt att du förmedlar både stämningen och några av de bilmodeller som var med.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.