Juli-bilder från Varberg med diverse sommaraktiviteter …

… som till exempel wakeboardåkning med vallgravsbad

Wakeboard i vallgraven vid Varbergs fästning – juli 2017

Cable Wakeboard”: Den här killen försökte många gånger men lyckades aldrig fullfölja ett hopp utan att också bada omedelbart därefter. Så länge jag jag stod där och tittade skall sägas. Själva åkningen på brädan var det alls inga problem med, tvärtom, där var han väldigt bra. Som synes så har vår åkare släppt framdrivningsmedlet, handtaget som med lina är fäst i en skidliftliknande eldriven kabelbanas wire och där hastigheten kan ställas in i varierande grad efter önskemål. – Lite svårt att gissa att det är så, men Obrien är företaget som har skapat brädan.

Åker man bräda efter båt så blir det vågor där man kan hoppa och trixa, men åker man i en kabelbana och vill hoppa så kan det ordnas genom att bygga hopp och rails av trä (eller plast), som här i vallgraven i Varberg.

Wakeboard i vallgraven vid Varbergs fästning – juli 2017

Även om det inte riktigt lyckades med hoppen från kickern så skall denne brädåkare ha en eloge för att han med gott humör bjöd på sig själv och skapade en liten show. Publiken var ganska fåtalig, Hallifornia-festivalen var nästan avslutad, den förfärligt högljudda musiken var avstängd och lugn och ro hade sänkt sig över Varberg Wake Park, som platsen har kallats under tiden som wakeparken var aktiv.

Enligt Hallifornias hemsida så fanns här i vallgraven ”två kickrar, en lång slider och ett shootout rail men planer på nya features ligger alltid på bordet”. Inte lätt med svenskan där. Vidare säger de att ”Hallifornia har vuxit fram för att vi älskar aktiviteter, kreativitet, musik, fest och utmaningar”.

Hallifornia 2017 höll till i hamnområdet, vid vallgraven och vid södra fästningshörnan, och är olika former av sysselsättning och nöjen för i första hand barn och ungdomar, faktum är att det nog är svårt att hitta människor äldre än femtio i folkvimlet. Det är i alla fall min reflektion efter lördagseftermiddagen då jag gick runt i området, väldigt mycket folk i rörelse, väldigt långa köer till food trucks-stånden för en bit mat och uppenbarligen väldigt populärt. Men, som sagt, bara unga människor (upp till femtio alltså + att jag var där). Åldringar får i stället vänta på Seniormässan i Sparbankshallen nästa vår, men den har jag aldrig besökt. Det är roligt att se på sånt som rör sig, det gör sig på bild, fast man kan ju fly stan också, till lugnare ställen.

Wakeboard i vallgraven vid Varbergs fästning – juli 2017

Tidigare i juli, en fredagskväll efter midnatt, så räddades en man upp härifrån vallgraven. Två privatpersoner upptäckte honom och plockade upp honom innan polis och räddningstjänst var på plats. Hur han hade hamnat i vallgravens bruna och till synes lindrigt rena vatten vet jag inte, det kanske han inte vet själv. Ovanstående brädåkare badade ju i alla fall nästan frivilligt.

Skating i rampen vid hamnområdet – Varberg – juli 2017

Varberg Ramp Jam. ”Fan den ser grymt skön ut!” läste jag i något socialt medium om den här skaterampen, som har placerats på en parkeringsplats vid hamnområdet i Varberg. Denna del av parkeringsplatsen har förstås avlysts för bilar. Nu syns inte hela rampen på bilderna, men den finns där.

Så här skriver Hallifornia: ”Vi fortsätter med förra årets succé, Varbergs Ramp Jam, där åkare från hela Sverige tävlar i västkustens största utomhusramp. Visa vad du går för inför en jublande publik och vem vet, kanske är det just Du som blir skate-mästare på Hallifornia 2017.”

Skating i rampen vid hamnområdet – Varberg – juli 2017

Här, kanske inte just på bilden, rippas det grymt av Sky Brown (9 år, från Japan) och görs galna dropins av Sebastian Slokas (äldre än 9 år, kanske 25), detta säger Hallifornia, själv såg jag inget av nå’ndera. Fråga mej inte vad termerna betyder, det vet jag bara inte, nå’n måtta får det vara.

Svensexa med gång på gång – brudgummen säljer cupcakes – Varberg – juli 2017

Svensexa på gång, och jag sprang på det här gänget. Den stackars brudgummen är utklädd till flicka och bär på en bricka med cupcakes, en slags muffin med söt glasyr ovanpå. ”Sponsra bröllopsresan, köp en cupcake, 10:-”. Jag köpte ingen koppkaka, jag äter inte kaffebröd, men jag tog några bilder som väl inte gynnar bröllopsresan direkt, men jag hoppas att resan blev av i alla fall.

Eget boende, värdshus förbi – Västra Vallgatan, Varberg – juli 2017

Har man egen stuga bakom bilen så kan man  utan vidare fara värdshus förbi eller som i detta fall, hotell förbi. Bilen är en Suzuki Jimny MT från 2006, den lilla husvagnen har lite mer patina, det är en polsk Predom 127 från 1978.

Fabryka Przuczep Niewiadów heter det företag i dag som redan 1920 startades som en kemisk fabrik och som sedan dess uppvisar en brokig historia med många olika företagskonstellationer och tillverkningar. Fabriken nedmonterades emellertid i början av kriget, 1940, jag vet inte i vilken grad, och flyttades till anläggningar i Nazi-Tyskland, men kunde efter kriget återuppbyggas och verkar sedan dess ha tillverkat diverse olika produkttyper.

1951 skedde en produktionsstart av oorganiska salter och andra kemikalier och senare framställdes bland annat hushållsprodukter som julpynt (!?) och elektriska kaffekvarnar, dessutom kajaker och 1966 tillverkades de första husvagnarna. Modeller som N-126 och N-132 föregick den i denna blogg aktuella husvagnstypen Predom N-127, vilken framställdes från 1977.

I dag är företaget inriktat på lättare dragfordon, släpvagnar och trailers och är också den enda polska tillverkaren av husvagnar och husbilar.

All denna information, förhoppningsvis korrekt översatt från polska språket, är bara orsakad av en tillfälligtvis iakttagen intressant husvagn som råkade passerade förbi Hotell Gästis i Varberg samtidigt som den nyfikne kamerabäraren fanns i närheten. Men framförallt så är det en liten trevlig husvagn.

Öl och sedan filmjölk som eftersläckare – Varberg – juli 2017

Öl och filmjölk kan kanske vara en utmärkt kombination, vad vet jag, men därefter kan man ju plocka bort efter sig. Det finns faktiskt en återvinningsstation knappt hundra meter bort i bilden där man kan slänga både glas, burkar och pappersförpackningar.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Akrobatik, Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Fotoblogg, Halland, Idrott, Motion, Photo blog, Semester, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vatten och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.