Musik i stan och fika på landet …

… med ett eller annat djur och en Jaguar

Gatumusikanter på Torggatan i Varberg – juli 2017

Svängig latinamerikansk musik ekar mellan väggarna, vill man undvika volymen måste man byta kvarter. Men de är skickliga, nog kan man lyssna på tonerna från dragspel och trumpet styrda av slagverk. Det är lördag strax efter lunch, sommartid och mycket folk i rörelse, torget med alla marknadsstånden ligger bara några steg till vänster i bild och gallerian några fler steg till höger.

Urdrucket kaffe på Hermanslycke B&B i Tvååker – juli 2017

Kaffe med hembakat dopp vid Hermans Våffel-Café på Hermanslycke Bed & Breakfast och utsikt över markerna i utkanten av tätorten Tvååker i Halland plus ett gott väder, har man valt dessa alternativ så kan man må gott en stund. Jag hade fikat och var på väg att åka hemåt då en kompis dök upp, så det blev en påtår tillsammans med honom, därav enbart den tomma kaffekoppen utan brödfat till. Svensk fika fordrar ju annars kaffebröd av något slag, för min del en liten smörgås eller en fralla av något slag.

Här på gården går det att övernatta (Bed & Breadfast) med eller utan inkluderad frukost. Björkängs Havsbad ligger inte alltför långt borta om sådant eftersträvas, omgivningarna är platt lantliga, Tvååker med matställen ligger nära liksom ett motell längs motorvägen E6. Att vädret blir det bästa, det får man själv ombesörja, men denna sommar 2017 har det varit rejält blandat med sol och värme, blåst, regn och sol igen.

Skönt med en paus efter fikat – Hermanslycke B&B – juli 2017

Gott mår också denna lilla kissekatt i en trälåda under en galvaniserad plåtlåda med blomster, vi är fortfarande på Hermanslycke. En annan kattunge, svart till färgen, låg och sov på en filt strax innanför entrédörren till loppis- och hantverksförsäljningen. Denna spräckliga eller kanske randiga yngre katt utnyttjade solens värme på bästa sätt.

Lukas putsar gräsmattan vid Hermanslycke B&B – juli 2017

Lukas heter hästen som lite äldre barn kan rida på mot mot en mindre penning, de mindre barnen kan välja en mindre häst, Elvira. Är inte ridning aktuell så går det att hoppa i hö eller att klappa får och lamm eller bara dricka saft och äta bulle eller en våffla med sylt och grädde.

Diskussionsbänk för alternativa fakta – torget, Varberg – juli 2017

Ljugarbänkar. De här bänkarna förblev osålda den här lördagen men det kanske vore skäl att döpa om dem till ”diskussionsbänk för alternativa fakta”. Eftersom det går bra på högsta nivå att töja på sanningen och ändå få det att verka rätt och riktigt så går det väl bra på en egen träbänk också. Fast då är det förstås ingen riktig ljugarbänk, på en ljugarbänk skall man ju ljuga på riktigt. Å andra sidan så är väl ett alternativt fakta ändå en osanning, ett ljug, om än alldeles så alternativt.

Jaguar XK 150 S Fixed Head Coupe 1959 – Varberg – juli 2017

Den blänker så att det nästan svider i ögonen, men så har den också omlackerats sedan den släpptes ut som ny 1959 och säkerligen polerats några gånger sedan dess. Det är en Jaguar XK 150 S Fixed Head Coupe, vilken såldes som fabriksny till en person i Santa Monica i Kalifornien i USA. Ägaren lät ombesörja en nummerskylt med beteckningen XK 150 KS och sedan rullade väl Jaguaren några miles på gator och vägar i Kalifornien innan en svensk spekulant på bilen 1988 lyckades övertala ägaren att sälja och den nye ägaren importerade bilen till Sverige.

Endast 199 Jaguarer av detta utförande lär ha tillverkats och av dem finns fyra exemplar i Sverige. Tillverkningsåren var 1958-1960 och den gjordes i tre olika utföranden: Roadster, Drop Head Coupe och denna Fixed Head Coupe. Den här bilen har en sexcylindrig motor med dubbla överliggande kamaxlar, 3,4 liter, och tre förgasare som utvecklar 250 hk vid 5500 rpm (varv).

Vroom (= engelska) eller  brøl (= norska) för starkt motorljud, så låter motorn kanske.

Än lever hippie-kulturen – hamnområdet, Varberg – juli 2017

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Djur, Familj, Fordon, Fotoblogg, Halland, Katt, Katter, Motor, Photo blog, Semester, Sommar, Tvååker, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.