Att runda ett gathörn med en utsträckt limousine …

… går bra, att prata med Ingvar är som att prata med en fotsula

Snäv hörna för lång bil – Kyrkogatan-Västra Vallgatan, Varberg – augusti 2017

Det finns ingen dragspelsliknande led på Limousinen men den viker sig ändå ganska lätt runt hörnet från Västra Vallgatan in på Kyrkogatan. Varbergs kyrka, som är målet för resan, ligger mindre än hundra meter bort, till höger. Bilen är en Lincoln Town Car Superstrech, en utsträckt version av en Lincoln Town Car alltså.

Bröllop i Varbergs kyrka med nyfikna åskådare – augusti 2017

Och där borta till höger, när limousinerna svängt färdigtdär borta vid kyrkan var ett bröllop instundande och dit skulle limousine-passagerarna köras. Ganska många bröllopsgäster var det och dessutom ett antal nyfikna åskådare och minst en nyfiken person med systemkamera. Och två olika utsträckta bilar alltså.

Chrysler 300 C – 2007 – Varberg, vid kyrkan – augusti 2017

En 8,6 meter lång Chrysler 300 C med plats för 8 passagerare står parkerad utanför Varbergs kyrka. Bröllopsgästerna har klivit ur fordonet, lämnat lyxen med både stjärnhimmel och bar liksom en TV-skärm med DVD-spelare och ett mäktigt ljudsystem. Åtminstone står det så, att detta finns i bilen, på limousine-företagets hemsida om den här bilen, som byggdes av Diamond Coach Builders i USA.

”Heter du Ingvar, säger du …?” – Societén, Varberg – september 2017

Du heter Ingvar, säger du, och du somnade här på Societeten och blev kvar i går kväll när de stängde? Men var har du skorna då? Jaså, du hade inga på dej när du kom hit?”

Må vara hur som helst med med den saken, men jag kom ju att tänka på Ingvar Carlsson, den tidigare statsministern, som är från Borås och som var vänsterfotad och som spelade fotboll på Ryavallen före politikens tid. Hasse & Tage påstod en gång i en revy, ”Under dubbelgöken”, att statsminister Ingvar hade ett ansikte som såg ut som en fot. Och Ingvar, som uppenbarligen har humor, skulle en gång i en intervju rita ett självporträtt, det blev i brist på tecknartalang konturerna av ena skon och där han också ritade dit ögon, näsa och mun. – Ingvar på bilden här ovan saknar ju skon, men mina tankar ledde ändå till Ingvar med skon. Förresten, Helt apropå-gänget skojade också med Sko-Ingvar.

Den tremastade holländska skonaren Eendracht – Varbergs hamn – augusti 2017

Eendracht (betyder nog enhet i det här fallet) är Nederländernas största tremastade skonare, 60 meter lång och 13 meter bred som mest. Skeppet byggdes 1989 vid Damen shipyard i Holland och skeppet är A-klassat och ingår i kategorin Tall Ships, som är världens största segelfartyg. Eendrachts hemmahamn är Rotterdam, Europas största hamn och en av de större hamnarna i världen, definitivt när det gäller containerhantering.

Eendracht är ett skolskepp, segling för nybörjare alltså. Allt som gäller segelhanteringen kan skötas från däck, vilket innebär säkerhet för de ombordvarande, inget klättrande i masterna. Kan nämnas att Eendracht döptes av den dåvarande drottningen Beatrix.

Mikael Martinsson, HN, intervjuar vinnaren i Bockstenslturen 2017: Emil Lindgren

Dalmasen Emil Lindgren, startnummer 17, tävlar i mountainbike för Serneke Allebike MTB TEAM och vann elitklassen i Bockstenturen 2017 (100 km) i Varberg på tiden 03:32:43. Han intervjuas efter loppet, med lagerkransen på cykelstyret, av Hallands Nyheters sportreporter Mikael Martinsson.

Nära mål med fästningen i bakgrunden – Bockstensturen 2017 – Varberg

Jag kan inte läsa numret på nummerlappen på den här cykeln, så jag vet tyvärr inte vad cyklisten heter eller vilken sträcka han körde. Det fanns förutom 100 km också 75, 50 och 35 kilometer att välja på. 100 kilometer var det inte, för täten i den gruppen hade vid det här tillfället inte gått i mål ännu. Hur som haver så tycks det hela i alla fall ha förlöpt väl, för humöret verkar bra och mannen har tungan i mungipan när han precis har passerat över den tillfälliga bron som byggts över vallgraven vid Varbergs fästning och det återstår bara en tvär högerböj och en tjugofemmeters raksträcka till målgång i Societetsparken.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Båtar och fartyg, Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.