När inget särskilt händer så händer plötsligt nå’t särskilt …

Väktare har jagat ikapp en man som stulit i en butik – Varberg – september 2017

Jag råkade ha parkettplats när vidstående inträffade och det började med högljudda röster, vilket väckte min nyfikenhet så jag tog fram kameran. Sen såg jag två personer som lutade sig över ett bord med någonting på, som jag först uppfattade som en väska. Jag knäppte en bild som jag sedan tittade på i displayen, och då såg jag ett ansikte och förstod att det var en människa som låg där framstupa. Därefter hörde jag en konversation och förstod att mannen i kepsen hade stulit någonting, blivit ertappad och flytt till denna plats. En andra ertappad person hade smitit och försvunnit.

Väktare har jagat ikapp en man som stulit i en butik – Varberg – september 2017

Mannen i keps låg sedan på markplattorna i framstupa läge, vilket uppenbarligen kändes obekvämt, så han önskade sig ett behagligare viloläge, vilket beviljades. Läget var nu lugnt och en avspänd samtalston hördes. Jag uppfattade de båda förföljarna som butiksväktare eller något liknande.

Polisen håller ett kortare förhör med en misstänkte – Varberg – september 2017

Polis tillkallades och anlände inom kort, identifiering skedde och och ett kortare förhör ägde rum. Allt gick lugnt tillväga. Stöldgodset var uppenbarligen ett par pain rich-baguetter, med något ätbart inuti.

Polis visiterar den gripne – Varberg – september 2017

Jag har (ännu) inte sett någon notis i lokaltidningen, det kommer nog ingen heller, men på polisens hemsida läste jag följande: ”Väktare jagat ikapp man som stulit i butik. Polis kallas till Kyrkogatan i centrala Varberg dit väktare följt efter en man som stulit matvaror i en butik. Polispatrull som kommer till platsen misstänker att mannen dessutom är narkotikapåverkad. Han får följa med för provtagning misstänkt för narkotikabrott och ringa stöld”.

Trängsel på väg 765 – Varbergs kommun, Halland – augusti 2016

Antingen är vägen för smal eller också är traktorn för bred, kanske ligger det diken för nära vägen, fast det är tydligen ändå möjligt att mötas, och efter noggrann uppsikt framåt var det också möjligt att köra förbi de det breda ekipaget med de fyra stora bakdäcken.

Korsningen Östra Vallgatan – Engelbrektsgatan i Varberg – september 2017

Det har fallit en hel del regn den senaste tiden och en del av det våta blir kvar på vissa ställen på gatorna en stund efter regnet, till gagn och nöje för trafikanterna. Eller gagn och gagn, kanske inte gagn direkt, inte nöje heller precis, möjligen ibland för några. Men det har i alla fall regnat en hel del den senaste tiden.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Motorcykel, Motorcyklar, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Varberg, Vatten och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.