Människor i vimlet – keyboardspelare, artist i Anderstorp …

… Leif med motorcykel, katter (hoppsan), och två killar med öl

Musik hos Varbergs Bois Second Hand – Södra Näs, Varberg – oktober 2017

Hos nyinflyttade Varbergs BoIS i deras second hand-butik i Södra Näs i utkanten av Varberg satt denne flyhänte pianospelare och från hans keyboard strömmade härliga dansrytmer ut. Riktigt bra lät det faktiskt, det kändes i benen att det var lämplig dansmusik i 4/4-takt men lite för trångt mellan hyllorna för danssteg, som tur var. Ingen flyfotad dansör är det som skriver detta, inte ens då det begav sig när det begav sig om det begav sig. En stilla promenad i travtakt fick det bli denna dag. Jag noterar förresten att musikanten bär randigt BoIS-färgade strumpor.

Barbro Svensson, ”Lill-Babs” – Scandinavian Raceway, Anderstorp – juli 1974

Sångartisten Lill-Babs var nog Sveriges mest välkända artist 1974, då hon var i Anderstorp för att överlämna segerkransen till, visade det sig, Jody Scheckter från Sydafrika, som segrade i huvudtävlingen för Formel 1-bilar, World Championship of Drivers, Sveriges Grand Prix. Barbro Svensson, Lill-Babs alltså, gjorde annars sitt första offentliga framträdande (som sångerska) 1953 och hon är fortfarande aktiv som artist.

Samma år som kranskulleriet i Anderstorp, 1974 alltså, så gjorde Barbro stor succé när hon spelade Annie Oakley i ”Annie Get Your Gun” på Scandinavium i Göteborg. Det blev tolv föreställningar med tillsammans över 100 000 människor i göteborgsarenan. För övrigt så är listan över det som Barbro har gjort både som artist och i andra sammanhang oändligt lång.

Leif ”Gusten” Gustafsson, f.d. roadracingförare – Falkenbergs Motorbana

Leif ”Gusten” Gustafsson hade sina största framgångar i roadracing på 1970-talet med seger i Tjeckoslovakiens Grand Prix 1975 i 125cc-klassen (”125 kubik-klassen”) liksom en total sammanräknad VM-plats samma år som fyra (kollegan Leif Andersson slutade trea) och det toppar nog listan över framgångar. Leif blev även sammanlagd åtta i 250cc-klassen, i båda körde han för det japanska Yamaha-stallet. Året innan, 1974, blev Leif VM-åtta i 125cc-klassen men körde då ett tyskt märke, Maico.

Leif ”Gusten” Gustafsson, f.d. roadracingförare – Falkenbergs Motorbana – augusti 2017

Leif, som är född 1951, hade sina aktiva internationella tävlingsår 1973-1976 samt 1978 med debut i Sveriges Grand Prix 1973 (250cc) och avslutande tävling i 350cc-klassen 1978 i British Grand Prix. Han hade annars sin hemvist i Falkenbergs Motorklubb och det är på deras motorbana som Leif poserar sådär fyrtio år efter de internationella framgångarna. Jag har inte koll på Gustens meriter vad det gäller resultat i svenska mästerskap.

Titus och S*Nam Sook’s LillyRose – Varberg – oktober 2013

Här råkade två katter halka in i bild, huskatten Titus och siamesen S*Nam Sook’s LillyRose, dessutom en anhörig hand. Katterna var dessutom inte så värst mycket i farten utan mest i viloläge vid en kattutställning i Varberg i oktober 2013. Där i lokalen var dock annars ett vimmel mest hela tiden.

Gusten och Mikael på NyFiket – Varberg – juli 2010

Här sitter ytterligare en Gusten tillsammans med Mikael, två goda vänner, och funderar över livets väsentligheter. Fiket NyFiket, en Sportsbar, är en officiell bar för Klacksparken, Varbergs BoIssupporterklubb, men det är inte i den rollen vi sitter här, det är för att dricka en öl och för att prata lite. BoIS spelar i Superettan och har inga chanser att avancera men bör klara sig kvar i serien.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Djur, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Katt, Katter, Kändisar, Motorcykel, Motorcyklar, Photo blog, Racing, Sport, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.