Bilder från Cypern (Κύπρος) 1985, fotograferade …

… av en trist turist som inte orkade ligga på stranden

Larnacka, Cypern – 1985

I en litterär värld skulle detta kunna vara Sancho Panza, Don Quijotes väpnare i romanen med samma namn, den heter Don Quijote alltså och skrevs av Miguel de Cervantes Saavedra. Romanen utgavs redan 1605, så redan där avviker likheterna, bilden är fotograferad 1985 och inte i Cervantes Spanien utan i trakterna av LarnacaCypern i Medelhavet.

Larnacka, Cypern – 1985

Gamla fina bussar, oftast brittisktillverkade Bedford tycktes det, rullade fram på asfalt eller snustorra cypriotiska grusvägar med svettiga passagerare. Rutorna var delvis öppna så att varmluft kunde svepa genom bussens innandöme. Jag förmodar att de klassiska bussarna har bytts ut sedan 1985?

Diskussion vid vägkanten – Larnacka, Cypern – 1985

Ja, ni ser själva, jag är helt oskyldig …!” Vet inte vad det hela handlar om, tror inte att jag ens visste det när bilden togs. Den röda bilen står i alla fall på ett övergångsställe och bilen verkar helt oskadad liksom det inte syns någon annan bil i närheten som har skador. Verkar inte vara så allvarligt, värre är det …

Kraftig sammanstötning – Cypern – 1985

… på den här platsen, en rejäl smäll har det varit. Jag vet inte alls hur förarna och eventuella passagerare klarade sig, för jag passerade bara förbi i ett fordon. BMW:n har fått taket helt intryckt, det ser inte bra ut. Människorna tittar mot vänster men jag kan inte förklara vad som finns där. Den svarta skuggan nere till vänster som avviker i riktning från de andra skuggorna måste i stället vara olja som har runnit ut från motorrummet.

Larnacka, Cypern – 1985

En del åker långväga ifrån till sol och värme för att klä av sig, de som bor på platsen gör allt för att med bastanta kläder skydda sig mot solen. Fast kanske inte alla ändå …

På väg mot det blå Medelhavet – Cypern – 1985

… för här försvinner kaptenen på denna skuta strax ned i det medelhavsblå vattnet i Medelhavet vid Cypern. Han hoppade från masten. Turisterna på båten hoppades förstås att skepparen skulle komma upp till ytan igen och sedan återvända till sin vackra träratt ombord, så att han skulle kunna styra båten tillbaka till hamnen så småningom. Detta skedde också. Men elegant hoppade han, allt för publiken

Vaktsoldat vid Camp Victoria – Cypern – 1985

Svenska solbränd vaktsoldat vid UNFICYP HQ Swedcon Camp Victoria i Larnaca, där Stab & Trosskompaniet verkade liksom bataljonstaben. Svenskarna kom hit 1977 från Camp Carl-Gustaf i Famagusta i samband med en omorganisation av UNFICYP. Uppgiften var att bevaka den 50 kilometer långa sträckan mellan den brittiska Dekhelia-basen i söder och upp till Nicosias utkant. (Uppgifter är hämtade från följande hemsida). Mestadelen av den svenska truppen hemtogs 1987. Brittiska baser finns fortfarande kvar.

Utomhuskontor – Cypern – 1985

Ett bord med vaxduk fungerar som skrivbord och räkenskaperna, eller vad det är, utföres i skuggan utomhus. En liten dunk med vatten, en burk svarta oliver, något bakverk i en plastpåse, allt detta borde räcka för att jobba några timmar ytterligare.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Båtar och fartyg, Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Djur, Fordon, Fotoblogg, Militär, Motor, Photo blog, Resor, Semester, Sommar, Trafik, Uncategorized, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.