2017-11-21 – Brand i utkanten av Varberg …

… i en bil- och MC-verkstadslokal i området Träslöv 

Brand i bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-21

Den kraftiga röken syntes på långt håll och nyfikenheten steg förstås. Klockan var omkring 15:30 eller kanske var det något tidigare. Det visade sig vara en rejäl brand, en fullt utvecklad brand, i en byggnad som hyste en Bil- och MC-verkstad i området Träslöv i Varbergs östra utkant med Träslövs kyrka inom synfältet. En bil hade fattat eld i lokalen och branden hade spridit sig. (Träslöv är egentligen en tidigare socken, numera ett så kallat distrikt, men det är nog bebyggelsen nära kyrkan som man tänker på i första hand när det gäller namnet).

Vi körde inte fram på den lilla vägen som löper fram till och förbi byggnaden, den vägen fick bli förbehållen de brandfordon som redan fanns där eller de som strax skulle anlända och som gjorde så. Nio räddningsenheter från Räddningstjänst Väst (Varberg) var till slut på plats. Vi placerade oss på behörigt avstånd men med öppen sikt.

Brand i bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-21

Eftersom det var en verkstad för motorfordon som brann så fanns gasolflaskor i lokalen och därmed också en explosionsrisk och avspärrning av det närmaste området. Kylning av flaskorna genom vattenbesprutning brukar ske, jag vet inte om det var möjligt i detta fallet. ”Skyttar från Halmstad” kallades till platsen för att skjuta hål i flaskorna för att därmed sänka trycket på acetylengasen (vilket jag förmodar att det rörde sig om). Jag tror dock inte att beskjutning blev aktuell, har i alla fall inte sett några uppgifter om den saken.

Brand i bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-21

Polisen  skriver på sin hemsida: ”16:30 Branden är fullt utvecklad och polisen hjälper räddningstjänsten att hålla avspärrningarna”. (Larmet kom in klockan 15:13).

Ingen människa kom till skada vid branden, däremot förstördes ett femtontal bilar och förmodligen också kringutrustning. Räddningstjänsten arbetade företrädesvis med att förhindra spridning av elden, eftersom det finns ett antal bostadshus i närheten, och lyckades också med den uppgiften.

Träslövs kyrka i närheten av brandplatsen – Varberg – 2017-11-21

Röken spred sig västerut och hemmavarande grannar kunde känna röklukt och snart också konstatera att det var en utvecklad brand i industrilokalen i närheten. Någon eller några ringde larmnumret, sedan kunde de bara titta på hur branden utvecklades.

Brand i bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-21

Byggnaden med bil- och MC-verkstad brann ned fullständigt medan en vinkelbyggnad klarade sig helt utan skador. Brandmännen koncentrerade sig på att rädda den delen av fastigheten, där  var en annan bilverkstad belägen.

Brand i bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-21

Åtminstone två personer fanns i den drabbade verkstaden när branden utbröt, den blev hastigt omfattande och de kunde bara se till att själva komma ut så snabbt som möjligt. Som synes på bilderna så var rökutvecklingen stor och snart kunde lågor ses både genom fönster och från taket och som tidigare nämnts också på ganska långt avstånd från platsen. Strax efter klockan 21:00 på kvällen (9 pm) var branden dock under kontroll.

Brand i bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-21

En annan brand, en villabrand, hade dessutom inträffat några dagar tidigare någon mil norr om Varberg, i Kärradal. Det var på söndagen och den fick dessvärre en tragisk utgång, en äldre kvinna omkom. Eldsvådan här i Träslöv förstörde ”bara” materiella saker, ingen människa kom ju till skada.

Rök från branden i Träslöv över hustaken i Varberg – 2017-11-21

Brandröken sökte sig delvis mot Varbergs tätort och i rökdiset kunde man känna en ganska märkbar brandlukt även inne i stan.

Brand i bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-21

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Brand, Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Höst, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.