Solnedgång och lite annat, bland annat vägen …

… mot Danmark, rester från en brand, iskallt och städdags

Motion i solnedgång – Varberg – 2017-11-20

Det har varit några färgstarka solnedgångar under november, vad kan då vara härligare innan mörkret faller på än att ta en joggingtur intill Kattegatts orangeblå vatten …

Motion i solnedgång – Varberg – 2017-11-20

… eller att stiga av cykeln för att ta ett foto på solnedgången och det glittrande vattnet?

Vägen till Danmark – påkörningsrampen till färjan – Varberg – 2017-11-12

Det här är närmaste vägen mot danska kusten. StenaLines färja Stena Nautica trafikerar sträckan till Grenå ytterligare ett år eller kanske två innan färjelinjens saga är all, en linje som invigdes 1960 med pompa och ståt. Den blå rampen leder till övre bildäck om färjan ligger inne för ombordkörning. Jag vet inte om även rampen skall förflyttas till Halmstad, varifrån Grenå-färjan fortsättningsvis kommer att avgå, så är StenaLines avsikt i alla fall och från sensommaren 2019 lär det bli. Kommunledningen har precis sagt upp avtalet med Stena Line.

Nedbrunnen bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-24

Förrförra inlägget handlade om brand i en bilverkstad i Träslöv, Varberg. Så här såg det ut på brandplatsen några dagar efter katastrofen, ruiner. Men inte bara ruiner ändå, halva delen av företagets lokaler räddades faktiskt, den del som användes för lackerings-arbeten, och där har nu röjts ut och verksamheten kan återupptagas.

Nedbrunnen bilverkstad – Träslöv, Varberg – 2017-11-24

Mindre yta att arbeta på den närmaste tiden men ändå, verksamheten kan fortsätta, det är i alla fall positivt i eländet. Med kamraters hjälp att röja och iordningställa så har det lyckats så långt, till och med att hitta en plats att ställa bilar på.

Solnedgång vid Björkängs Havsbad, Tvååker – 2018-11-20

Fruset regnvatten, en strimma sand mellan dynerna och sedan sjön, eller havet i det här fallet. Solnedgång på gång, gång på gång varje dag och synlig om inte molnen skymmer. Turisterna har farit hem för flera månader sedan, uppställningsplatsen för husvagnar och husbilar på den högra sidan staketet är också bemängd med fruset vatten, ogästvänlig i väntan på kommande vår och sommar, en evig kretsgång.

Björkängs Havsbad, Tvååker – senare delen av 1950-talet

Så här såg det ut till höger om det nämnda staketet fast ungefär sextio år tidigare, på vykortet från senare delen av 1950-talet. Den kompis som jag nämnt om i tidigare inlägg, uppvuxen i närheten av denna plats, minns med blandad förtjusning minigolfbanan (bangolfbanan) på Björkängs Havsbad och det hål med hinder som ligger till höger i bild, ovanför det med stenhindret (eller vad är det?). Där skulle bolluslingen rulla uppåt i en båge och sedan bakåt en bit mot spelaren igen för att därefter landa på en upphöjd hylla. Omöjligt! Omöjligt igen! Och igen! Ingen boll på hyllan, eller plattformen, hur än den då unge kompisen försökte. Något med bollkänsla kanske eller repetitiv maximerad otur?

På campingen bakom finns vare sig husbilar eller husvagnar, enbart tält som det synes. Kattegatt ser man bara en strimma av och jag är osäker på om där är några sanddyner överhuvud taget, som i dag.

I väntan på uppdrag – Varberg – november 2017

En piassavakvast, fast med hårda plaststrån i stället för piassavastrån, tror jag, skall användas för städning någonstans i närheten men först en liten rökpaus.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.