Sara Löfgren med kör – ”Varberg för Musikhjälpen 2017” …

… vid Stadshotellet; dessutom färgglad solnedgång

Sara Löfgren med kör – Musikhjälpen i Varberg 15/16 december 2017 – Stadshotellet vid torget

Sara Löfgren, sångerska och låtskrivare, är Varbergsbo (uppvuxen i närliggande tätorten Veddige), blev ”upptäckt” och känd efter sin medverkan i tredje säsongen av den Skara- och Bert Karlsson-baserade Fame Factory (2002-2005 i TV3 ) och deltog sedan också i Melodifestivalen 2004, där hon hamnade på en sjunde plats. Sara har också medverkat i bland annat Doobidoo, Diggiloo, Så ska det låta och Lotta på Liseberg.

Sara Löfgren på scenen i Societetsparken, Varberg – 2009

Numera är Sara mer sparsam med sådana framträdanden och arbetar i stället som fritidsledare på en ungdomsgård i Varberg och kanske är det därifrån som hennes kör där bakom glaset kommer. Tonåriga dottern Leia uppträdde för övrigt även hon, något senare, på denna scen. Jag tror att Sara brinner starkt för det hon håller på med nu, att arbeta med ungdomar.

Åskådare vid Musikhjälpen i Varberg 15/16 december 2017 – Stadshotellet vid torget

Det var Lisa Larsson från Fantastiska Underhållningsbandet i Varberg som fick idén till ett lokalt Musikhjälpen för att på så sätt bidraga till insamlingen av pengar till det välgörande ändamålet under temat Barn är inte till salu.

Calle Karlsson (”Calle på Läjet”) har arbetat med bandet sedan 1980-talet och när han fick reda på Lisas idé så nappade han genast på den och började fundera på utformningen av det hela. Efter några dagar hade han funderat färdigt. Stadshotellet har en ganska nybyggd glasveranda, den invigdes 2012, och den verandan, med utsikt mot torget, tyckte Calle skulle vara en lämplig lokal för ändamålet och det blev också möjligt att utnyttja den. Det blev ganska likt originalet, det som sänds i radio och TV över landet.

Tillsammans med Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Antons Musik, Hallands Nyheter, ICA Kvantum, Medborgarskolan, Vertiset, Företagarna och NW Event kunde arrangemanget komma till stånd, en insamling under temat Barn är inte till salu och till förmån för Musikhjälpen 2017. Under 36 timmar från fredag 15 december klockan 06:00 till lördag 16 december klockan 18:00 var det möjligt för varbergsborna och andra att betitta vad som hände i ”glasburen” vid Stadshotellet i Varberg (fast det var ganska mörkt därinne i buren och lite svårt att fotografera).

Musikhjälpen i Varberg 15/16 december 2017 – Stadshotellet vid torget

Förutom Lucia med tärnor så medverkade många artister, mest lokala, som redan nämnda Sara och Leia Löfgren och Fantastiska Underhållningsbandet, Pär (Glada Hudik) Johansson, Krister Classon (Stefan & Krister), sångkören Goda Hopp, Street Bourbon Band och så Calle på Läjet själv förstås och också hans dotter Eva Johbarn samt en hel del andra fina artister och några politiker från Varberg.

Musikhjälpen i Varberg 15/16 december 2017 – Stadshotellet vid torget

Den ”riktiga” Musikhjälpen har varit på plats här i Varberg för att rekognosera inför kommande sändningar i nya glasburar på nya ställen i Sverige, så Varberg kanske hamnar i nationell direktsändning på TV och i radio nästa år eller lite längre fram.

Åskådare vid Musikhjälpen i Varberg 15/16 december 2017 – Sparbankshuset i bakgrunden

Åskådare kom, stod en stund och tittade och lyssnade, gick vidare för andra ärenden och ersattes av nya åskådare som i sin tur kom, tittade och lyssnade och gick vidare och allteftersom byttes åskådarna ut mot nya åskådare.

Solnedgång vid Ängaviken, Tredje vik, Getterön, Varberg – 16 december

Snön hade börjat falla och gjort all utsikt omöjlig men hit till tredje vik på Getterön strax utanför Varberg hade snön ännu inte hittat fram. Bara några fåtal minuter senare så var emellertid det mesta bara grått och grått och solen hade försvunnit av flera orsaker. Klockan var nästan halv fyra på eftermiddagen och precis då skulle solen enligt schemat försvinna under horisonten. Det var en mäktig syn.

Solnedgång vid Ängaviken, Tredje vik, Getterön, Varberg – 16 december 2017

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Kändisar, Musik, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vinter och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.