Oss kameler emellan; blanda bara inte in mej för all del …

… ty jag är en åsna; dessutom uppförsbacke, ett härligt skumbad i fontän samt vänsterriktning på hjul

Gräsplätten vid kyrkan/torget, Varberg – 19 december 2017

Hundar får inte skita här, förlåt, jag menar att hundar får inte uträtta sina behov på gräsmattan här där vi står, det känner du väl till? Det finns en skylt om den saken. Kan du hålla koll för säkerhets skull? Jag ber om ursäkt för mitt språk innan, jag får vårda mej, det är ju  faktiskt jul. God Jul förresten!

Självklart, det fixar jag, men jag har ju inte någon egen hund så jag får i stället hålla utkik efter om det kommer någon för mej obekant fyrbent av den arten, då säger jag till, det lovar jag. God Jul från mej också!

Gräsplätten vid kyrkan/torget, Varberg – 19 december 2017

Jaha du, där kommer en sådan fyrbening, en hund, den ser angelägen ut. Nu får vi se vad som händer. Men vad gör vi om den verkligen har riktig trängande behov just här?”

Ja, då får du väl säga till jycken på skarpen, att här får du banne mej inte skii … lorta ned, just så säger du med pondus och eftertryck. Ok?”

OK! Du förresten, glöm inte att vi ska vara med i den levande julkrubban här i Varberg om några timmar! Den tolfte krubban sedan starten sägs det. Fast vi har väl inte varit med alla gångerna, det tror jag inte i alla fall, så gamla är vi väl inte? Och inte åsnan heller kanske, den har väl inte heller varit med här alla gångerna? Men vi kameler, vi är ju superstars, det är vi sannerligen. Inga kameler, ingen krubba! Eller, så är det väl?

Gräsplätten vid kyrkan/torget, Varberg – 19 december 2017

(Dogs on the lawn are not allowed). – ”Nu har jag full koll, den där långbenta jycken, den sköter sig bra ser det ut som, inget otillbörligt rastande där inte. Bra, då kan jag koppla av en stund. Jo, vi två med våra fyra pucklar, vi är huvudkameler i julspelet, ståtliga och coola stjärnor, se på mej så förstår ni vad jag menar!

Gräsplätten vid kyrkan/torget, Varberg – 19 december 2017

Jag bryr mej inte, jag är bara en åsna! Fast det är inte så bara, jag är stolt över att jag är en åsna! Speciellt när jag ser dej där med kameran, då är jag extra glad att jag inte blev en sån! En sån som du alltså! Fasen, vad gör jag här egentligen? Men, för all del, God Jul på er allesamman, det kan jag ställa upp på. 

Uppförsbacke mot horisonten – Varberg – december 2017

Ojdå, här bär det rejält uppför. Hur löser man det, full fart med ansats eller lägsta växel? Kanske är det halt också och vad finns förresten på andra sidan, efter krönet? Nedförsbacke verkar det som. Nej vänta, vi gör så här, vi ställer bilen och går runt till andra sidan och tar en fika där!

Badande ungdom badar skumbad vid torget – Varberg – september 2017

Nog kan jag väl kasta bollen ända bort till kyrkan, hindra mej inte! Tror du inte jag kan bara för att jag är tjej?” De badande ungdomarna (Badande ungdom), som är en bronsskulptur skapad av skulptören Bror Marklund (1907-1977), kan förutom att bada även spela handboll och kanske kasta långt också, hur långt får vi se. – Att dessa ungdomar badar skumbad då och då framgår av en artikel i Hallands Nyheter.

Att tjejer kan kasta boll vet jag, för det kvinnliga handbollslandslaget är mitt absoluta favoritlag och jag missar inte en TV-sänd match. Tyvärr så lyckas de sällan fullt ut i turneringarna, som senast i VM där det blev en fjärde plats (väldigt bra ändå), men nu finns där ett riktigt bra lag med både unga spelare strax över 20 år och veteraner som är så ålderstigna som omkring 30 år. En bra mix och ett riktigt slagkraftigt lag med stor potential.

På vänstersidan på högertrafikerad väg – Varbergs kommun – december 2017

Inom politiken kan man ganska enkelt skilja på höger och vänster men i trafiken är det stundtals lite svårt. I vårt land ändrade vi 1967 fordonsriktning från vänster till höger, så fortsatt flöde på höger sida bör tillämpas.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder, Vinter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.