Bilder från visiter i Nederländerna år 2010 och 2011 …

… fotograferade på några olika platser vid olika tillfällen

Bröllopsfotograf framför rådhuset vid torget i Delft – Nederländerna – 2010

Det förrättas många bröllop i Delfts gamla rådhus, färdigställt 1618, och denna bröllopsfotograf har ofta utryckningar dit, det tror jag i alla fall, för han verkade sköta uppgiften med inövad rutin och han dirigerade i ovanstående situation sin skara på bästa sätt.

En rosa ”happening” i kön på flygplatsen Schiphol – Nederländerna – 2010

En slags happening” (en liten improviserad föreställning) bland en del andra sådana små ”events” (ja, små happenings) som ägde rum denna dag i oktober 2010 på flygplatsen Schiphol utanför Amsterdam, ett sätta att roa och uppmuntra de resande.

En rosa ”happening” i kön på flygplatsen Schiphol – Nederländerna – 2010

U-sväng på ett av alla de vattendrag som finns i Nederländerna – 2010

Den här bilden har varit med i bloggen tidigare, men eftersom jag tycker att vattenrörelserna bildar intressanta mönster så tar jag med den en gång till. Förresten så börjar jag få lite svårt att komma ihåg vilka bilder som redan har publicerats. Bilden är förstås fotograferad från ett flygplan (tillhörigt KLM) i luften i närheten av Amsterdam.

Det finns alltid en vattenväg mot havet – Delft, Nederländerna – 2011

Jodå, till Nordsjön lär man kunna komma på det ena eller andra sättet längs någon av alla de större eller mindre kanaler som genomkorsar många städer och tätorter och också landsbygd i detta platta och vattenrika land. En segelbåts mast måste förstås fällas på de vattendrag som ibland hindras av gator eller vägar  med icke fällbara broar.

Bortåt i bilden och bortom flervåningshuset under vilket vattnet rinner (om det nu rinner, för kanalen tar slut på andra sidan huset, om nu inte flödet försvinner i kulvert under jord, jag vet inte vilket). Holländarna gillar i alla fall att bo i nära anslutning till vatten. Förresten så ligger det ett IKEA-varuhus ytterligare lite bortåt i bilden och aningen till  höger, vid Olof Palmestraat. Tror inte att det går att åka båt härifrån och dit.

Spiegelgracht har passerat Koepoortbrug i Delft, Nederländerna – 2010

Sonen bodde en tid i ett hus alldeles intill (Delftse) Schie kanal i Delft och det gick att upptäcka pråmar och andra stora båtar genom ett fönster och förresten så avslöjade också motorljudet den annalkande skutan. Den nederländskt flaggade tankbåten Spiegelgracht är 55 meter lång och 6,6 meter bred, så den är en av de båtar som märks när den forcerar Delfts största kanal. Just när jag skriver detta befinner sig Spiegelgracht på floden Sambre nära Charleroi söder om Bryssel.

Utsikt från De Haagsche Kluis i Den Haag. Nederländerna – 2010

En liten samling, en intressegrupp kanske, beskådad vid lunchtid från restaurangen De Haagsche Kluis i Den Haag. Pasta låg på våra tallrikar, det kan jag se på en annan bild från tillfället, liksom att det belgiska veteölet Hoegaarden fyllde åtminstone mitt glas. Regnade därute gjorde det uppenbarligen.

Avvaktan vid Cruise Terminal, Rotterdam – 2010

Cykeln är ett mycket populärt fortskaffningsmedel i Holland och kan ses i många olika utföranden. Oftast finns det väl avskilda cykelbanor men ganska ofta blandas också biltrafik, fotgängare och cyklister tillsammans på smala och trånga gator i de gamla pittoreska stadsdelarna och det blir ett väldigt gytter och zick-zackande.

Härovan är det inte fråga om någon pittoresk gammal stadsdel men ändå finns ingen avskild cykelbana tillgänglig, så det blir att anpassa sig till den flytande trafiken.

Arkitektur i Rotterdam, Nederländerna – 2010

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Båtar och fartyg, Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Delft, Flyg, Fordon, Fotoblogg, Holland, Nederländerna, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Vatten och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.