”Hello Yellow!” – Ja, hej gula katten, du som vaktar Hajen …

… och här finns också några bilder från Varbergsloppet 2017

Molle, han som håller koll vid Hajen – Varberg – januari 2018

Den gula katten har en egen skylt intill platsen där han sitter: ”Det här är Molle. Han kom till Varberg 2013 och har hittat sin favoritplats på Hajen och han kan sitta här i timmar och titta på alla förbipasserande människor. Han älskar att bli klappad men MATA HONOM INTE då han har en familj och bor i ett hus bakom butiken.”

Molle – ICA Hajen – Varberg – januari 2018

Molle är omkring tio år gammal och en rikskändis vid det här laget eftersom han har förekommit i de flesta medier, lokalpress, rikspress och TV. Han har också en eller kanske flera Facebook-grupper som berättar om denna guloranga katt. Där i entrén till dagligvaruhuset Hajen i Varberg tycker han bäst om att sitta, han har en egen plats, för att titta på alla ICA-kunderna som passerar förbi. Ofta blir han klappad, helt OK eller till och med jättebra, för han gillar det uppenbarligen. Men det blir ganska tröttsamt.

När jag besöker Molle ser det ut som han sover, han har i alla fall besvär med att hålla ögonen öppna, eller också kisar han lite (eller ganska rejält) sömnigt mot mej. Förra gången jag skulle besöka Molle så var han inte på plats, så då blev jag lite besviken måste jag erkänna. Han skärpte sig i alla fall och fanns vid Hajen-entrén när jag kom på besök nästa gång, tack för det, Molle!

Molle, han som håller koll vid Hajen – Varberg – januari 2018

Något skräller till utanför ingången och Molle hoppar förskräckt till och förflyttar sig några meter. – Han flyttade med sin familj till ett hus i närheten av ICA Hajen för ungefär fem år sedan och ibland kommer någon familjemedlem till Hajen för att hämta hem honom, det är matdags. Sen tassar han nog åter till Hajen och återvänder väl sedan självmant hem igen vid sängdags antar jag.

Jag skrev tidigare i texten att Molle är känd från diverse tidningar. Här är en länk till en artikel i Norges nœststørste avise VG (Verdens Gang): Katten Molle ønsker folk velkommen til matbutikken och här är en länk till en artikel i GT (Göteborgs-Tidningen), ”Är Molle Sveriges mest älskade katt?”. Även SR (Sveriges Radio) har ett inslag om Molle plus ett om Nisse, den senare bor på ett äldreboende i Rolfstorp utanför Varberg. Sist men inte minst, TV4:s Nyhetsmorgon kunde inte vara sämre än andra nyhetsförmedlare, så här är en länk till Molle i Nyhetsmorgon.

En utmaning för alla åldrar – Varbergsloppet – Varberg – 2017-07-15

Spring i benen har de flesta barn och då passar det väl bra att tävla i Varbergsloppet genom att springa ett varv runt fästningen? Inget namn har jag på den gultröjade och ingen placering, om nu den gällande åldersklassen alls tävlade inbördes. Det gäller ju att ta sig runt i alla fall och det var visst inga problem.

Nästan vingar på ryggen – Varbergsloppet – 2017-07-15

Farthållare 45, 50 och 60 (minuter) står det på respektive trollsländevinge. En hjälp för dem som så vill att hålla lagom fart fram till en önskad sluttid, men det gäller ju förstås ändå att springa för egen maskin. Här ovan är det dock bara uppvärmning som gäller.

Varbergsloppet 2017 med utsikt mot Subbe fyr

#244 Maria Hedberg kollar av tiden strax efter starten och det blev sedan en 15:e plats i åldersgruppen med en tid av på 48,17. Härifrån skall fästningen först rundas och loppet så småningom avslutas via strandpromenaden därborta i närheten av Subbe fyr, som sticker upp som en liten pinne där borta vid Apelviken, och tillbaka in mot fästningen. Den fina utsikten finns bakom ryggen men vädret går inte att klaga på, det syns och känns hela tiden.

Blivande vinnaren #1045 Anders Grahl i täten – Varbergsloppet – 2017-07-15

Vinnare totalt, etta i herrklassen och etta i åldersklassen blev han, #1045 Anders Grahl, Hälle IF, som här leder redan hundra meter efter starten. Övriga löpare på bilden fick följande totalplaceringar:  2:a #1201 Fredrik Bakkman, IFK Göteborg; 3:a #1510 Linus Hultqvist, Sävedalens AIK; 7:a #470 Jakob Böhm, IK Ymer; 10:a 729 Ahmed Mahmoud, Strömstad Löparklubb (syns bara sko och ben på Ahmed bakom Anders Grahl) och 18:e #1299 Yassin Nuray, Ullevi FK. – #952 Malin Strand, Sävedalens AIK, vann damklassen, men tyvärr försvann hon under min kamera-radar.

Samrawit Mengsteab från Hälle IF spurtar nära mål före Jonatan Bengtsson – 2017-07-15

#1471 Samrawit Mengsteab från Hälle IF springer här in mot en 8:e plats i damloppet, eller egentligen en 7:e plats i Dam Senior, eftersom Cecilia Berggren, damer 40-49, smet in på en total 6:e plats i loppet, 103:a blev Samrawit totalt. – #753 Jonatan Bengtsson hamnade på en 67:e plats i sin åldersklass, 99:a bland alla startande.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Familj, Fotoblogg, Friidrott, Halland, Idrott, Katt, Katter, Motion, Photo blog, Sommar, Sport, Uncategorized, Varberg, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Hello Yellow!” – Ja, hej gula katten, du som vaktar Hajen …

  1. habergman skriver:

    Mina föräldrar hade en katt som hette Molle men den var svart med vita inslag. Han vaktade dock inte någon butik så någon kändis blev det aldrig av honom. Den var döpt efter den kände predikanten Målle Lindberg. Han var ju också svarthårig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.