Keep in shape! – Håll dej i form! – med alla medel …

… som står till buds, eller titta på andra som duktigt motionerar!

”Kolla högerarmen alltså!” Styrkedemonstration på torget – Varberg – juli 2013

En liten uppvisning på en scen på torget i Varberg i juli 2013, dagen innan en fitnessfestival på samma ställe skulle äga rum. Bänkpress, knäböj, bicepcurls, chins och dips med så många repetitioner som man hinner på en viss tid skulle äga rum dagen efter men den dagen missade jag. Fler bilder från dagen innan festivalen finns i ett tidigare abandowest-inlägg.

Håll dej i form – styrka och skönhet – torget, Varberg – juli 2013

De avbildade här ovan och nedan uppvisar styrka och skönhet och kanske har de roligt också vid träningsredskapen. Jag själv sitter ju mycket vid den jäkla datorn, det ger varken styrka eller skönhet, så ibland får jag resa på mej och masa iväg någonstans, med eller utan mål. Utomhusluft i lungorna blir det i alla fall och kanske mår kroppen väl av promenad.

Styrkedemonstration på torget – Varberg – juli 2013

Förr i tiden, när man var ung och kände sig gammal, någonstans mellan trettio och fyrtio, då gjorde jag som Rosa Pantern på bilden nedan nedan (fast han var äldre än så när bilden togs), jag sprang motionslopp. Utan paraply och rosa panter på huvudet och i annorlunda kläder, men sprang eller cyklade gjorde jag, nu har jag  dock kommit på bättre tankar.

”Ska du va’ me’ å springa?” – vid fästningshörnan, Varberg – juli 2013

Han skulle va’ me’ å springa, #125 Lennart Hansson, ”Rosa Pantern”, han har varit en trogen gäst på löparrundor i den här delen av Halland och annorstädes i riket också. Han gillar uppmärksamhet, vilket man inte kan tro när man ser bilden ovan. Rosa Pantern skriver så här på sin hemsida: ”Jag älskar att tävla, träna är ett nödvändigt ont. Reser land och rike runt för att tävla. Gillar ovanliga, spännande och välarrangerade lopp med stor publik. Vill du följa med på upptäcktsfärden finns det ofta plats i panterbilen!” I Varbergsloppet 2013 blev det 183:e plats i åldersklassen och en 340:e plats totalt.

Fötterna är huvudsaken (?) – fästningshörnan, Varberg – juli 2013

Allt skall vara minutiöst förberett inför start. All träning avklarad, lämplig klädsel med- och påtagen för ett snabbt varv på 10 kilometersrundan och inte minst måste skorna vara väl snörade liksom eventuellt medtagna smörgåsar skall vara väl smörade.

”Ååhh fy fan! Och snart startar loppet också!” – fästningshörnan, Varberg – juli 2013

Det jobbigaste är kanske att stretcha innan start eller att jogga runt fästningen ett varv, men meningen med den här dagen är att springa en mil för att sedan komma åter till samma plats och det skall väl ta mellan 31,16 upp till 1.37,41 (räknat i eventuell timme, minuter och sekunder) för herrar, beroende på ålder, träning och dagsform. Vädret var bra den här dagen. Mest bråttom hade förstås segraren, född 1987, han utnyttjade bara knappt en tredjedel av den tid som den man född 1928, alltså nästan sextio år äldre, förbrukade för att komma åter till fästningen. Storartade prestationer i båda fallen! – Damer kan beräknas använda tider mellan 35,15 och 1.39,23 på milsträckan. Den kortast använda tiden förbrukade förstås även här segraren, född 1982, och den som fick mest tillfälle att utnyttja rundan med de vackra omgivningarna var född 1953. – Målet vid fästningen, som var målet för för aktiviteten, var målet med hela den här dagen för samtliga deltagare.

Varbergsloppet, de första stegen – juli 2013

Här är det ordentligt med spänst i benen när de sticker iväg alldeles efter starten: #1161 Annika Flack, 133:a i sin åldersklass, 1406:e av alla startande; #1393 Emanuel Berg, 89:a i sin åldersklass, 327:a totalt; #1140 Conny Börjesson, 8:a i åldersklassen, 461:a totalt. Här springer de på Strandpromenaden förbi fästningen och med havet alldeles intill, sedan går slingan runt fästningen och åter ut på Strandpromenaden ett stycke och sedan in mot Varbergs centrala delar och mot och igenom Påskbergsskogen och så småningom mot Apelviken och Subbe fyr för att sedan springa på Strandpromenaden igen mot målet vid fästningen. Mest asfaltunderlag är det på Varbergsloppet, här är en karta.

Målet i sikte, men njut av stunden! – Strandpromenaden, Varberg – juli 2013

Mycket väl kämpar han här med bara hundratalet metrar kvar att springa, #8 Nicolaj Jacobsen, 28:a i mål totalt, 27:a i seniorklassen, fötterna svävar ovanför asfalten.  Många, många såg rejält plågade ut här i slutet av Varbergsloppet 2013.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Friidrott, Halland, Mode, Motion, Photo blog, Semester, Sommar, Sport, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.