Tornfalk på tråd, bilar på rad, Gekås …

… i begynnelsen, svart Fake Taxi och cykel mitt i stråket

Tornfalk på tråd – söder om Tvååker, Halland – mars 2018

Här är en lite ruggig (fjäderdräkten är okammad) tornfalk på en ledningstråd alldeles intill vägen, bilden är fotograferad genom framrutan på en bil. Så länge fotografen var omgiven av plåt och glas så var det okej, men när densamme tänkte tanken: ”jag öppnar dörren och stiger ur bilen”, så läste falken den tanken och valde att använda vingarna för att avlägsna sig. Tornfalkar har ett vingspann på ungefär 750 mm men väger bara omkring 200 gram eller något mer.

Nästan stillastående trafikkö norrut på E6:an söder om Tvååker – mars 2018

En lastbil körde 22 mars strax efter lunch in i ett vägarbetarfordon på motorvägen i trakterna av Tvååker i Halland där väg 754 Björkängsvägen är byggd som en viadukt över E6/E20. Denna olycka orsakade totalstopp på motorvägen norrut innan trafiken i ett av de två körfälten kunde öppnas tio minuter i två på eftermiddagen. Trafiken från söder flöt dock fram mycket långsamt mot olycksplatsen, på gränsen till stillastående. Krocken orsakade dessbättre inga fysiska personskador.

Vy mot söder, trögflytande kö mot norr mellan trafikplatserna Morup och Tvååker – mars 2018

Först vid femtiden på eftermiddagen var bärgningarbetena klara och de köande kunde släppa sin frustration över väntandet och trycka hårdare på gaspedalen. Vi kunde som åskådare med egna ögon konstatera att kön varit omkring 8 kilometer lång.

Poliskontroll – Varberg – mars 2018

En flygande kontroll tror jag, fast på marknivå, vet inte vad det handlade om, men både polisbil och stoppad bil upptog utrymme på cykelbanan och även på ett par ut- och infarter (men det är bättre det än att blockera gatan intill).

Stationshuset i Ullared, GeKås andra lokal – Fotomuséet Olympia, Falkenberg – mars 2018

Huset på tavlan ovan, som finns i Fotomuséet Olympia i Falkenberg (rekommenderas ett besök där för den fotointresserade), är det andra stället i ordningen i vilket Göran Karlsson inhyste sin så småningom lysande försäljningsverksamhet. Det första stället var i bottenvåningen i en villa i Ullared. Firma Ge-kås Manufaktur gick dock så där, men Ge-kås flyttade i alla fall 1967 in i det gamla stationshuset (bilden) där i Ullared och det hela började ta fart. 1971 gick flytten återigen och då till det område mitt emot den gamla stationen där det berömda varuhuset Gekås Ullared fortfarande finns, om än åtskilligt större i yta och i försäljningsvolym och sen många år väldigt välkänt.

Fake Taxi på Västra Vallgatan, Varberg – mars 2018

Fake Taxisvarttaxi, är det en falsk svarttaxi eller fake news om en svart Fake Taxi som är en taxi på riktigt? Fake (falskt) är det nog hur som helst även om det är på riktigt, detta med Fake Taxi på en svart bil. – Fake Taxi är dessvärre egentligen namnet på och loggan för en pornografisk sida på nätet.

Den bästa platsen – Drottninggatan, Varberg – mars 2018

Hur fungerar hjärnan hos en cyklist som kliver av cykeln på en trottoar och bara lämnar den där, med en väska hängande på styret dessutom? Det skulle väl ha gått an att åtminstone ställa cykeln intill och luta den mot närmaste vägg? Jag har fått knasigt parkerade cyklar på min hjärna, så det kommer säkert fler sådana bilder. Dessa trottoarhinder kommer tydligen aldrig att upphöra så länge det finns en hönshjärna på sadel och vid styre.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Falkenberg, Fågel, Fåglar, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Halland, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Trafik, Tvååker, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.