En liten flygtur kanske, en blick åt sidan …

… vårens bullrande återkomst och en moppe, en svartvingad trut med rosa fötter och sist: slut på vilan

Inte tillräcklig vind – södra fästningshörnan – Varberg – april 2018

Här vid Varbergs fästning är det populärt att inleda glidflygning med skärm ovanför fästningen (för att sedan landa på samma plats), men först finns problemet med att få luft under vingen. Denna dag blåste det men inte så väldigt mycket och det blev ingen luftfärd trots många försök, åtminstone inte så länge den här kameran var på plats. Tyckte nog inte att den klena vinden skulle komma att räcka för lyft något senare heller.

Inte tillräcklig vind – södra fästningshörnan – Varberg – april 2018

Intressant är det i alla fall att se dessa luftrummens betvingare, både för fotografer, för förbivandrare och för fyra små killar som vill kolla på nära håll.

Mobilt intresse – hamnområdet, Varberg – april 2018

Två gamnackar och en som har rätat på densamma för att i stället kolla in någon i närheten. Vädret var riktigt fint, kanske den första varma dagen det här året, men många brydde sig inte om det fina vädret utan passade på att se vad nytt som fanns att se på de digitala mötesplatserna i stället.

Våren anländer – vid vallgraven – Varberg – april 2018

När våren anländer och vägarna blir isfria, då kommer motorcyklarna fram ur garagen och då är det vår på riktigt, hojarna är som ett slags brummande vårfåglar. En längtande frihetskänsla uppstår hos den MC-burne, antar jag, cykeln måste ut på asfalten. Jag har själv aldrig ägt eller ens kört en motorcykel, ingen moppe heller för den delen, men våren är ju välkommen ändå.

Bild för att visa hur en moppe kan se ut – Falkenbergs Motorbana – augusti 2017

Många är väldigt intresserade av mopeder (moppar), gärna gamla sådana, jag har alltså aldrig lyckats bli det (förutom som fotoobjekt), men så här kan en moppe se ut. I samband med femtioårsjubiléet 2017 för Falkenbergs Motorbana fanns också mopeder att beundra, som denna och andra.

Havstrut – hamnen, Träslövsläge, Varberg – april 2018

Stor som en liten friggebod men annars till förväxling lik den mindre silltruten. Stort vingspann (syns inte här), nästan svart mantel och skära (kanske köttfärgade) ben och fötter och dessutom vita fläckar på vingspetsarna. Jag är ganska säker på att det här är en havstrut. Truten brydde sig inte så mycket om fotografen och dessutom så blev det strax en palaver med olika trutarter inblandade, något ätbart fanns i vattnet nedanför kajkanten och detta exemplar av trut tog del i kampen om det eventuellt ätbara.

På återseende! – Strandpromenaden, Varberg – april 2018

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Falkenberg, Familj, Fågel, Fåglar, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Halland, Motion, Motorcykel, Motorcyklar, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Trafik, Uncategorized, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.