Blandad mix av bilder med en astronomisk sensation …

… på diskbänken, ett extra torn på kyrkan och lite annat också, som till exempel mysiga Cafe Törlan 

En nova tänds på abandowests diskbänk – maj 2018

En nova, det är en stjärna, kanske en vit dvärg, som ligger i nära kontakt med en röd jätte, novan samlar massa från den röda jätten och novan ökar sin ljusstyrka väldeliga. Detta komplicerade förhållande och skeende har abandowest inte förstått men ändå lyckats föreviga med sitt 200 mm zoomtele-objektiv.

Man skulle möjligen kunna förledas att tro, att abandowest har spillt lite potatismjöl på sin diskbänk, som har synliga poleringsränder, där solblänk skapat det starka gula ljuset och det blå är dagsljuset utifrån, ett ljus som helt enkelt avspeglar sig på diskbänken. Bloggaren har sedan fotograferat spillet och därefter har denne pseudoastronom pillat lite i bildbehandlaren. Tänk utifall det vore så enkelt, ingen bild från universum, så snöpligt! Men det tror ni väl ändå inte, att det gick till så, att novan bestod av potatismjöl på diskbänken? En explosion var det väl i alla fall?

Malin vid sitt Café Törlan, Björkäng – Varbergs kommun – juni 2018

Café Törlan ligger i småhusområdet vid Björkängs Havsbad, precis intill vattendraget Törlan, som rinner ut i havet, Kattegatt, mellan Björkäng och Sik, som ligger en bit söderut. Jag hade inte besökt kaféet tidigare, även om jag sett skyltar och även åkt förbi platsen tidigare. Nu blev det av att stanna till där, tillsammans med en lika fikasugen kompis, och det var en positiv upplevelse, både platsen och kaffet med våffla (jättegod!) och att få samtala med Malin, som driver kaféet, och hennes mamma, som hjälper till.

Åker ni från Varberg mot Morup och Falkenberg, eller omvänt, på det som i dagligt tal kallas gamla E6:an, väg 768, varför inte svänga av mot Björkängs Havsbad och söka upp Café Törlan för en paus i bilåkandet och för en för kopp kaffe med tilltugg i stället?

Åsarp-Smula kyrka (i Skara stift) med ett extra torn – maj 2018

Någon form av arbete pågårÅsarps kyrka, vilken färdigställdes i sin nuvarande form 1883. Det är faktiskt den tredje kyrkan eller kyrkbygget på samma plats, för 1829 revs den gamla 1100-talskyrkan, som var förfallen, för att i stället tillsammans med Smula socken bygga en gemensam. Tyvärr så var kyrkbygget så pass illa utfört, tyckte man på 1870-talet i alla fall, att delar av byggnaden långsamt rämnade, vilket resulterade i att kyrkan revs till en del och att ett nybygge alltså stod färdigt 1883, Åasrp-Smula kyrka.

Åsarp-Smulas kyrka (i Skara stift) med ett extra torn – maj 2018

Smula socken var bara cirka 10 km² stor och beboddes 1990 av endast omkring 100 personer. Den ingår numera i Åsarps distrikt inom Falköpings kommun. Inom Åsarps distrikt bor omkring 1,550 personer.

Gatulek – maj 2018 – Varberg

Tjolahopp tjolahej, sicken bra lekplats gatan är!

1 - DSC_0172 kopiera

Tjolöholm Classic Motor – Kungsbacka kommun – 20 maj 2018

Tjolöholm Classic Motor fyller/fyllde 25 år, för 1993 anordnades detta evenemang för första gången. Inför jubileumsåret 2018 beräknade arrangörerna att omkring 12,000 besökare skulle strömma in på det vackra området med Tjolöholms slott som majestätisk övervakare på en höjd alldeles intill gräsytan där fordonen ställs upp. Det skulle inte förvåna mej om fler än så hittade till platsen, för vädret var minst sagt strålande och jag tyckte att det var väldigt mycket folk, något mer än vad jag har sett tidigare år.

Hönsvarning – Vare, Varberg – maj 2018

Varning för lekande höns! Det kan även innebära varning för lågt flygande höns, för om höns flyger så flyger de lågt, kroppen och vingarna är inte riktigt kompatibla, kroppen ät flygmässigt klumpig medan vingarna är klena i förhållande till kroppen, som en tvåbent humla med näbb. Har någon sett en flock tamhöns flyga i formation över öppet vatten till exempel? Nej, skulle inte tro det. Men lite kan de flyga i alla fall, hönsen, speciellt om de är försenade på något sätt och därmed har bråttom, då kan de flyga fram över låga grejor som står i vägen, som ett staket, men de flyger bara en liten sträcka, sedan springer de och ropar till varandra också, de kacklar.

Skulle man råka vara rädd för höns, ha hönsfobi, då lider man av alektorofobi och får ta en annan väg än ovanstående väg i Vare utanför Varberg eller också får man chansa på att hönsen håller sig inomhus. – Hönsrädsla har jag inte, men när jag var liten så hade jag stor respekt för kalkoner, (de största och starkaste hönsfåglarna!) för när jag skulle till skolan eller till brevlådan för den delen, den låg femhundra meter från skolgossens hem, då behövde jag passera en fastighet där det fanns sådana där icke flygkunniga fåglar med dubbelhakor som kunde få för sig att springa ikapp skolpojken för att med näbben in-nypa besked om vem som bestämde på platsen och det var inte jag, visade det sig, inte så länge de gick fria. Kalkonerna var ungefär lika stora som jag var vid den tiden, det tyckte jag då i alla fall, och så var de fler också.

Utsmyckad fasad i Falköping – konstnär: Daniel Wilhelmsson – maj 2018

Om man parkerar på den här platsen i Falköping, mitt emot dagligvarubutiken Netto intill Trädgårdsgatan, så är det svårt att inte upptäcka muralmålningen på väggen. Målningen, som heter Frramtid 2013, är utförd just 2013 av konstnären Daniel (”Dano”) Wilhelmsson med några avslutande penseldrag 2014. Jag såg att det finns en skrift, utgiven av Falköpings Kommun, en skrift som heter Riktlinjer om bygglov för konstnärlig utsmyckning – Handläggning och remissförfarande för bygglov gällande fasadändring vid konstnärlig utsmyckning på byggnader, och för denna väggmålning har alla krav beaktats såvitt jag förstår, så den färggranna ytan är helt legitim och inget vanligt väggklotter. Det kunde man i och för sig se ändå, verket är utfört av en skicklig konstnär helt enkelt.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Fotnot: Blogginlägg från abandowest kommer framöver och tills vidare att publiceras lite sporadiskt och inte med tre dagars intervall som tidigare / Blog posts from abandowest will forward on and until further notice be published a little sporadically and not at three day intervals as before.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Djur, Fågel, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Konst, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Semester, Sommar, Street photography, Tvååker, Uncategorized, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.