Titta jag flyger! – Kitesurfing vid Apelviken i Varberg …

… ja, jösses, titta som jag flyger!

Kitesurfing i Apelviken – Varberg – juni 2018

Jo minsann, och det bär behagligt sittande i luften iväg österut, kanske mot sydöst, och om inte landningen blir i vattnet här vid Apelviken i Varberg så kanske vingen bär mot nästa vatten i Östersjön. – De två skärmarna bakom kite-flygaren tillhör inte honom utan de tillhör andra surfare som är lite mer vattenburna.

Kitesurfing i Apelviken – Varberg – juni 2018

Det blåste mer än väntat och det regnade, vilket tydligen tilltalade surfarna, för de blev fler och fler, ditlockade av någonting eller av någon. Jag satt inte i sjön, jag satt i en bil, men jag blev våt i alla fall, sidfönstret var nedvevat (vevat och vevat, vad heter det när det saknas vev men det går bra att öppna i alla fall?). Det blåste och regnade in i bilen.

Kitesurfing i Apelviken – Varberg – juni 2018

Trådar att hänga i sträcks ned från himlen, eller varifrån kommer dessa trådar? Flyger gör han i alla fall, han som flyger på bilderna, och det med hjälp av sig själv och linorna (det finns förstås en drakvinge någonstans där uppe) och brädan, vattnet och vinden och försynen dessutom. Ett gott humör är också en bra hjälp.

Kitesurfing i Apelviken – Varberg – juni 2018

Apelviken (Stora Apelviken, för det finns ett Lilla Apelviken också, där Varbergs Kusthotell ligger, det före detta Kustsanatoriet), jo, Stora Apelviken anses vara en av norra Europas bästa stränder för vindsurfing och där finns en väl inarbetad surfingkultur. Ett krux för surfarna är att badgästerna har företräde under sommarmånaderna, men desto mer surfing är det de övriga tiderna på året, även på vintern, om inte isen skapar hinder.

Kanske bodyboarding? – Apelviken – Varberg – juni 2018

Hej till publiken!” – Det dånade in rejält med vågor den här måndagen, för det var en måndag. Visserligen blåste det ordentligt men det var ändå inte i närheten av storm. Stora Apelviken är långgrund, så jag antar att detta bidrar till att det så lätt skapas vågor där.

Kanske bodyboarding? – Apelviken – Varberg – juni 2018

Oförväget stiger de ut i böljan den grå, dessa orädda surfare som ej flyr stark blåst (det är ju blåst det handlar om), regn (det är ju vatten det handlar om) eller kyla (men det är ju ändå i juni månad efter en hel månads kanonsommar med 25-30 grader (Celsius) varmt nästan varje dag). Hur svårt kan det vara då?

Voff! – (Stora) Apelviken, Varberg – juni 2018

Jag kan väl alltid skälla på någon, speciellt om jag inte får åka med på en bräda, för det är lätt som en plätt att balansera på fyra ben på en bräda. Bitas kan jag på beställning också, även utan beställning förresten, men jag är en mycket fredlig jycke, oftast.”

En bra dag för surfing vid Apelviken – Varberg – juni 2018

Här är den, drakvingen, men nu syns inte den som håller i linorna. Alltid något krångel för fotografen, detta med att få med allt på en gång, och så blåste det och regnade, även som tidigare nämnts inne i bilen, den som skulle skydda mot sånt.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.