7 juli 2018: Varberg i väntan på kvartsfinal i fotbolls-VM …

… som sedan England rättvist vann mot Sverige

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Vilket lag jag håller på? Ja, vad finns det att välja på?” – Inte så mycket att välja på, det var bara blå-gult överallt denna dag, framför allt på och omkring Hamnpaviljongens servering med storbildsskärm i hamnområdet i Varberg. Parksoffor i mängd hade släpats dit av dem som inte fick plats inne på restaurangens område, från Societetsparken hämtades bänkarna, där de för övrigt skulle användas klockan 19:00 vid den dagliga sommarunderhållningen på utescenen. När parksofforna tröt vid storbildsskärmen så blev det lastpallar i stället, sådana fanns också i närheten.

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Hinner jag?” – Jovisst hinner du, det är två och en halv timme kvar till avspark, men det är redan väldig mycket folk på plats vid Hamnpaviljongen, så skynda dej i alla fall!

Vad gäller den match som stundade, så blev den ju inte den önskade underhållningen för svensk del, det blev en/ett antiklimax, förväntans upplösning i intet, di svenske stod inte att känna igen och fick finna sig i  att det engelska landslaget överglänste dem. Välförtjänt seger för the Three Lions, de Tre Lejonen.

Dessa tre lejon har det engelska landslaget burit på sin tröja sedan den första landskampen någonsin, den som  spelades mot Skottland 1872. Det är helt enkelt så att de ingår i loggan för the Football Association (det Engelska Fotbollsförbundet). Dessa tre lejon har dock en historia än längre bak i tiden, från 1200-/1300-talen, då ett standar med tre gyllene lejon på en röd bakgrund bars i fältslag för att inspirera trupperna.

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Matchen Sverige – England i Samara i Ryssland samlade mycket folk utomhus (och inomhus) i Sverige, långt från Samara i Ryssland men nära storbildsskärmar och storbilds-TV.

Men det fanns också andra, som hade annat för sig än att vänta på en fotbollsmatch. Bröllop, giftermål, till exempel. Det här vackra svart/vita paret i bakgrunden fick rungande applåder när de passerade förbi, men jag är osäker på om de uppfattade att dessa bifall var ämnade för just dem.

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Här väntas det på att matchstart skall instunda, ett litet gäng supportrar är samlade framför Kallbadhuset i Varberg. – Varberg är en ganska liten kommun som närmar sig 65,000 invånare. Den brittiska tidningen The Guardian funderar på vilken eller vilka städer under VM-fotbollens historia (in World Cup history) som har varit de minsta städerna där det har spelats minst en VM-match. – The Guardian tror att de två svenska städerna Uddevalla och Sandviken (VM i Sverige 1958) kan ha platsat i täten eller botten, beroende på hur man ställer upp rangordningen, med sina 40,000 respektive 29,000 invånare. ”Surely there can’t be a smaller one out there.” Nej, det tror inte jag heller, ingen mindre VM-stad än så.

Rimnersvallen i Uddevalla spelade Brasilien mot Österrike (3-0) inför nästan 18,000 åskådare, medan Jernvallen i Sandviken var arena för Ungern mot  Wales (1-1) och Ungern mot Mexiko (4-0), den arenan hade då kapaciteten att rymma närmare 20,000 åskådare. – Varberg har aldrig varit värdstad för någon match i fotbolls-VM och lär väl aldrig bli.

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Ett glatt sjungande gäng med en stor svensk blå/gul flagga över sig förhöjde stämningen i väntan på att Sverige skulle piska England. Det gjorde Sverige inte, men jag vet inte hur stämningen var på platsen i hamnområdet när detta konstaterades. Hemma hos mig var inte stämningen så väldigt på topp, det var den inte, men jag gratulerar England till semifinalplatsen, den var välförtjänt. – England har när detta skrives att möta Kroatien kommande onsdag.

Och nu vet jag, dagen efter, att England ägde den första halvleken (1-0) men att Kroatien i andra reducerade till 1-1 och sedan gjorde avgörande 2-1 i förlängningen. Kroatien möter/mötte Frankrike i final på söndag 15 juli 2018 klockan 17:00 CEST (18:00 Moscow Standard Time) på Luzhniki Stadium i Moskva.

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Once kicked a ball about. Now talk about kicking a ball about. Still flogging spuds.” Det är Gary Lineker på Twitter, där hittar ni alltid något om fotboll. Den sista meningen betyder väl ungefär ”spöar fortfarande små barn” och då hoppas och tror jag att det gäller fotboll. Eller betyder det något annat?

The Guardian har rankat åttondels-finalisterna efter prestationer och Sverige hamnar, kanske inte helt överraskande, på åttonde och sista plats. Tidningen är ändå förvånansvärt len i tonen, det kan de så klart kosta på sig, och konstaterar att det svenska laget bidrog med en hel del till turneringen, från det spännande mötet med Tyskland (usch ja!) till ett väldigt imponerande isärtagande av Mexiko (oh ja!) och fastän spelarna modlösa och uttröttade föll till marken efter 90 minuters speltid (plus tilläggsminuter)  i Samara, så kan de vara stolta över sina insatser under den gångna månaden. Jag håller fullständigt med om det sista, gediget arbete, många spännande stunder fram TV:n, tack för underhållningen och spänningen, Janne (från närbelägna Halmstad) och spelarna!

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Det fixar sig, lilla gumman, Sverige kommer att vinna! In any case, we HOPE for a victory!” Visst är det så, hoppet lever man ganska bra på, ett tag i alla fall, åtminstone en liten bit in i första halvlek.

I väntan på kvartsfinal – Varberg – 7 juli 2018

Lystring, lystring! Det här är en kanongod glass. Ät en sådan och det kommer att gå bra i matchen, mjukglass i strut är till och med bättre än en imperial pint i plastglas där borta. Glass i strut är dessutom bättre än glass i plastbägare, plastglass. Kom igen nu!” – Men, varken glass i strut eller öl i plastglas eller hejaramsor fungerade den här dagen, det var som förgjort, orken fanns inte i Samara.

I väntan på kvartsfinal, sedan sorti från VM – Varberg – 7 juli 2018

Sorti för Sverige i kvartsfinal, förlust mot England, men sorti också för England i semifinal, förlust mot Kroatien. Sorti för Kroatien eller Frankrike i final?

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Familj, Fashion, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Idrott, Mode, Motion, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Semester, Sommar, Sport, Street photography, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.