Det finns goda hopp i Varberg …

… i alla fall utomhus om sommaren

Långtorsdag på Varbergs torg – juni 2018

Flickan med hoppselen spanar oförskräckt in det monsterliknande ansiktet på åkattraktionen framför studsanordningen som hon hoppar i. – Apropå rubriken så är Goda Hopp en badplats nära centrum av Varberg, det är ett nakenbad för herrar, och motsvarigheten för damer heter Skarpe Nord.

RIX FM Festival – Varbergs torg – juli 2018

Kanske är det här, hängande i en sele, den bästa utsiktspunkten mot scenen på torget i Varberg, men flickan nöjer sig med ljudet (som är öronbedövande) och föredrar att ägna uppmärksamheten i övrigt åt sitt studsande och hoppande. Sångartisten i bakgrunden är Martin Almgren, som vann Idol 2015 och som onekligen har en mäktig röst. Scenen och RIX (Radio) FM Festival var denna Långtorsdagskväll den största attraktionen på torget i Varberg, där det också (som synes) fanns lite attraktioner för barn att roa sig med.

Långtorsdag i juli – klättertorn med Stadshotellet i bakgrunden – Varberg 2018

Lokaltidningen gick ut med att 8 000 personer bevistade området med RIX FM Festival, i första hand för att lyssna på och titta på de kändisar som uppträdde. Jag undrar om den siffran stämde, men väldigt, väldigt många befann sig på torget och området där omkring. Jag får väl skämmas för att jag inte kände igen en enda av artisterna, de flesta var väldigt unga och jag  tittar inte på vare sig Idol eller Melodifestivalen, men Martin Almgren kan jag tänka mej att lyssna på igen.

När jag tog bilden stod jag på en gräsyta intill kyrkan och kunde inte förflytta mej så mycket eftersom nästan hela området med det gultorkade gräset var belagt med unga människor och picnic-filtar. Annars så hade jag nog särat mer på klättertornet och Stadshotellets torn på min digitala avbildning, men nivåerna hade ändå blivit desamma. Klättertornet var ganska högt, faktiskt, men ändå inte lika högt som Stadshotellets byggnad med tornet.

Långtorsdag på Varbergs torg – juni 2018

Jodå, det finns hopp här i Varberg om sommaren, förstår du, titta bara på bilderna före och efter den bild som vi två är med på!” Jag hoppas att jag inte skojar dumt nu och jag hoppas att samtalet inte handlade om något tråkigt, jag tycker att kvinnan i lottståndet ser ut att lyssna till en medmänniska som vill berätta något.

Vid det nyligen öppnade Fästningsbadet – Varberg – juli 2018

Hopp och hej, här kommer jag!” Det nyligen invigda och sedan länge diskuterade och för mer än 30 miljoner kronor påkostade och nyinvigda Fästningsbadet har vid bildtillfället bara varit tillgängligt någon dag men den här dagen var det fullbelagt, vädret var badmässigt super, och barn och vuxna dök, hoppade och plaskade av hjärtans lust.

Vid det nyligen öppnade Fästningsbadet – Varberg – juli 2018

Jaha, hopp och hej, här kommer jag också!” Nejdå, det är alltså inte bara ungdomar före eller i tonåren som utnyttjar den nya faciliteten, den nya massor av miljoner kronor kostande badanläggningen Fästningsbadet, som består av trästolpar av Greenheart och soldäck av det afrikanska rötbeständiga och  täta träslaget Azobe (Bongossi).

Virket till badanläggningen kostade ungefär 6 miljoner kronor tillsammans och fästningspiren, vari anläggningen är ansluten, den har också förstärkts, inte gratis det heller. På denna anläggning badar alla åldrar, men man måste vara simkunnig, det finns ingen strand där man kan vada ned i vattnet utan det bara att dyka eller hoppa med fötterna före eller möjligen att försiktigt kliva nedför en stege. Återkommer med ett inlägg om invigningen av badet.

Vi är alltid uppkopplade – Varbergs torg – juni 2018

Hej och hopp, är du där?” Vi är alltid uppkopplade, kan alltid och var som helst och när som helst prata och tjata och chatta och messa och lyssna och titta på varandra och ha tvåvägs- och gruppkommunikation, ja, det var nog bara början på en uppräknad lista av möjligheter man har med den lilla platta luren (som jag inte tycker är någon riktig lur).

Cementfartyget Greenland i Varbergs hamn – juni 2018

Det cementfärgare cementfartyget Greenland (Delftzijl), Powered by Natural Gas, anlöper Varbergs Hamn, den del av hamnen som inom några år inte kommer att vara Varbergs kommersiella hamn, vilken i stället har flyttats och håller på att flyttas några hundra meter, utan i stället en hamn för rekreation vid den nya stadsdelen Västerport.

Greenland drivs alltså av naturgas, Liquefied Natural Gas (LNG), som mest består av metan som övergått från gas till vätska genom frysning. Volymen på gasen har då minskat mer än 600 gånger och kan därmed användas som drivmedel eller fraktas på till exempel fartyg.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Akrobatik, Artister, Båtar och fartyg, Bildblogg, Bilder, Familj, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Idrott, Kändisar, Motion, Musik, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Semester, Sommar, Sport, Street photography, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.