Bildfrusen rörlighet förevigad på stan lite då och då …

… men det blev visst mest killar på bild den här gången

”Piece of cake!” – Hallifornia-festivalen – södra fästningshörnan, Varberg – juli 2018

Så här gör jag varje morgon, fast i en dörrpost hemmavid. Det är emellertid inte jag som uppvisar styrka på bilden, jag håller bara i kameran. Jag har förresten inte samma frisyr heller, inte ens samma förutsättningar för den frisyren. – Mycket människor i rörelse var det vid den södra delen av fästningen, där det mesta av Hallifornia-jippot gick av stapeln. En festival kanske är den rätta benämningen för jippot, mest för unga människor, men det gick ju att titta på begivenheterna oavsett ålder.

Ordnas det något för äldre människor så är det mest av kategorierna ”kortspel, 10-öresstopp, för aktiva seniorer”, eller ”stick- och virkcafé i Pingstkyrkan”, eller boule förstås, eller dambridge, eller stavgång, eller ”gympa på sex ben” (men vad är det? Jo, man sitter på en stol med fyra ben och har sina egna två ben mot golvet med hjälp av fötterna och sedan gymnastiserar man så gott man kan). Mattcurling förekommer också. Just dessa nämnda aktiviteter är nog mest av typen inomhus- och vinteraktiviteter och detta förväntas äldre hålla på med, och de finns nog även i sommarversioner. De skulle förmodligen inte locka så mycket publik heller så att de skulle fylla gräsmattan vid södra fästningshörnan. Där var förresten inte så mycket till gräsmatta denna sommar under Halliforniafestivalen, bara en yta av nedtrampade gula små strån.

Nyinhandlade kramdjur – vid Engelska parken, Varberg – december 2018

Kram- och gosedjurpromenad längs Västra Vallgatan i Varberg. Kanske skall det lekas och kramas på firman eller också är det vinster i ett företagslotteri eller i en tävling. Mässlingprickigt eller rosa? Tja … prickigt tror jag, för rosa är inte riktigt min färg.

Modeuppvisning på torget, Varberg – april 2014

Mannekänguppvisning på en scen på torget i Varberg och snabba promenader för att visa upp aktuellt mode och hyfsat mycket folk på åskådarplats. Vädret var som synes av bästa slag, inte minst med tanke på att det var i slutet av april.

Till vänster syns Stadshotellet, eller som det hette för länge sedan, Stadshuset, som invigdes 1902. Där inrymdes då i bottenvåningen sju butikslokaler samt post, stadsfiskalkontor, polis och brandkår och i huset fanns för övrigt femtio resanderum plus matsal, kafé, kök och festvåning. I källaren hade installerats ett elverk, som försåg byggnaden med elektriskt ljus, centralvärme och elektrisk potential att driva också en hiss. Elen räckte dessutom till försäljning av densamma till andra behövande företag i Varberg. – Ja, detta apropå modevisningen på torget, fast den visningen hade ju inte alls med stadshotellet att göra. Jag kunde helt enkelt inte hitta på något annat att skriva till bilden.

Friskispass på scenen vid torget, Varberg – april 2014

Ett friskispass på torgscenen är det ju men inom begreppet mannekäng- och modeuppvisning för något företag. Mest killar på bild, skrev jag tidigare, det var synd att det blev så, för jag tycker det är trevligare att titta på tjejer, som de här smidiga utövarna som rör sig till musik. – Näsan, halva glasögonparet och håret där nere till vänster skulle inte ha varit med på bild, det var inte meningen, ifall ni undrar.

SD-ledaren Jimmie Åkesson i Varberg – augusti 2014

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, var ”on tour”, på turné, inför riksdagsvalet (och landstings- och kommunfullmäktigevalet) i september 2014, och parkerade bland annat i Varberg, i Brunnsparken, där en hel del människor samlats. De flesta av dessa människor tittade på och lyssnade till Jimmies tal, men en del föredrog att lyssna med ryggen mot SD:s partiledare för att markera sitt missnöje med Sverigedemokraterna.

SD-ledaren Jimmie Åkesson i Varberg – augusti 2014

Partiledare Jimmie Åkesson blev efter valet 2014, i oktober, sjukskriven för utbrändhet (inte att undra på efter ett sådant jäktande runt om i i Sverige) men blev också samma år av tidskriften DSM utsedd till den viktigaste opinionsbildaren i Sverige på grund av att han ansågs ha förändrat den politiska landskapet i Sverige. DSM (Den Svenska Marknaden eller Debatt, Sanningssökande, Mediateknik) anses nog av dem på vänsterkanten i politiken befinna sig i yttre högerkanten, så alla var väl inte överens om att Jimmie gjorde skäl för utmärkelsen. Ändrat det politiska landskapet i Sverige har han och SD ändå utan tvekan gjort, oavsett vad man tycker om detta. I början av 2015 återkom han från sjukskrivningen till sitt partiledarskap.

”Voff” – Sverigedemokraterna på valturné – Brunnsparken, Varberg – augusti 2014

Voff i all ära, men också denna jycke vände ryggen mot talaren, hela tiden, främst av den orsaken att den inte annat kunde, eftersom den inte var en riktig och levande gyllene retriever. Jag vet faktiskt inte vad den gjorde på platsen.

Morgan Karlsson och Per Zetterberg – Varbergs torg – juni 2011

Morgan Karlsson och Per Zetterberg är inga siamesiska tvillingar, de bara liksom flyter ihop i bild. Morgan uppvisade inget bollsinne att skryta med, han har nog andra kvaliteter, medan Per, som tidigare landslagsman (3o matcher) i fotboll, visade sig ha gott bollsinne. Efter hans ungdomsår i Falkenbergs FF (1978-1986) startade ett tjugoårigt proffsliv i framförallt Anderlecht i Belgien men också ett par år  i Charleroi i samma land och ett år i grekiska Olympiakos. Morgan å sin sida är välkänd från svensk ”såpa-TV” sedan många år och och också från norsk TV tror jag,

Innebandy handlade det om den dagen ovanstående bild togs på torget i Varberg, medverkande var spelare från Varbergs då framgångsrika innebandyklubb Warberg IC (WIC) och en del andra kända halländska idrottsmän. Även Ola-Conny Wallgren, även han TV-kändis och kompis med Morgan, var med och förde innebandyklubba på torget.

Wow! – Hallifornia-festivalen – södra fästningshörnan, Varberg – juli 2018

Jaha, hur skall jag kommentera detta då? Gymnastikpassets utförande i form av styrka och smidighet är det förstås som imponerar på mobilfotografen, antar jag, vad annars skulle det vara?

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Cars, Falkenberg, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Hund, Hundar, Kändisar, Mode, Motion, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Semester, Sommar, Sport, Street photography, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.