Rapport från Ankdammen och från några andra ställen …

… som färgglatt i Falkenberg och rökigt vid Varbergs torg

Ankdammen – Varberg – december 2018

Jodå, jag är ordförande i Ankdammen, men jag kan inte svara på några frågor nu, du ser väl för helvete att jag badar? Och dessutom så har jag inget med saken att göra, det är inte mitt bord. Vad var det du frågade om förresten?

En kvinnlig gräsand i Ankdammen – Varberg – december 2018

Kvack på dej också, hoppas att allt är ok? Jovisst har jag åsikter, men jag uttrycker dem helst genom anonyma insändare i lokaltidningen, då har jag egentligen inget sagt men ändå uttryckt min åsikt. Fast egentligen har jag inga åsikter, sa jag något annat?”

”Jag tycker bara att det grävs alldeles åt fanders för mycket i den här stan, och det blir ju inte färdigt med nånting eller allting förrän 2025-2030 sådär om allt går som det ska. Vi ankor, änder säger du, vi blir ju bara fem eller tio år gamla sägs det, om allt går som det ska för oss, och då får vi ju inte se resultatet av allt jäkla grävande i gator och i järnvägstunneln och i skrytbyggeriet av sjöstaden nere i hamnen, vi får bara uppleva allt trassel som det är nu, vi får gå långa omvägar för att komma till torget till exempel. Förstår du vad jag menar? Vadå ni kan väl flyga? Vad menar du med att vi kan flyga? Vi kan simma. Flyga över alltsammans? Det har jag inte tänkt på. Bort från stan? Nä, det vill jag inte”.

I den andra ankdammen serveras ofta bröd och matrester, jag tar nog en promenad dit i stället för då slipper jag den stöddige ordföranden som vi har i den här dammen. Fast förresten, vid den andra vattensamlingen är det ju en jäkla massa trutar och kajor som snor maten för oss, här är det lugnare på så vis, det blir nog så ändå, att jag stannar kvar här ”.

Projekt Västerport, Gödestadsvägen, Varberg – december 2018

De uppgrävda gatornas stad, Varberg, har grävt upp Gödestadsvägen för ett större vattenledningsarbete avseende dricks- och dagvatten, ledningssystemen skall förbättras (förstås). Det är också ett förarbete till den nya stadsdelen Västerport, den nya stadsdel där solen alltid kommer att skina men som lägger beslag på den gamla handelshamnens kajer och ytor, vilka håller på att flyttas mot Getteröhållet, Farehamnen, det har jag berättat om tidigare (och framöver också kanske).

Vid Magasinsgatan – Trädlyckevägen, Varberg – december 2018

Inte nog med att gatorna grävs upp, när de grävts upp och ramats in med staket så att ingen skall falla ned så kommer någon idiot eller flera och välter staketen så att någon skall falla ned.

En bra besöksdag på Stadsbiblioteket, – Varberg – december 2018

Nedanstående text har förstås inget som helst med Varbergs stadsbibliotek och bilden ovan att göra, men jag fick på julaftonen ett e-mail från en person i min vänkrets, mejlet hade följande lydelse:

Hej, Jag hoppas att detta når dig i tid, jag gjorde en resa till Nicosia, Cypern och min väska blev stulen med mitt internationella pass och mina kreditkort inuti, kan jag inte få tillgång till mina pengar utan mitt kreditkort och kontakt med min bank, men de behöver mer tid för att kunna ge mig ett nytt kort. Jag vill att du låna mig 18.000 Kr. Kan du skicka pengarna via Western Union, Jag betalar tillbaka när jag kommer tillbaka. – Jag kan skicka detaljerna för hur pengarna kan skickas till mig, jag ser fram emot ditt svar, tack. – Vänliga hälsningar NN

Jag insåg snabbt att detta var bluff, NN reser aldrig utomlands och mejl-kontot måste ha blivit kapat. Fick inte kontakt per telefon på julaftonen men har pratat med personen senare och fick höra att alla mejl-kontakterna hade fått samma meddelande, dock utan att någon ”gick på” detsamma.

Bacchushusen och höglagret vid Vin & Spritområdet i Falkenberg – december 2018

Den nya stadsdelen Bacchus i Falkenberg ligger på en halvö mellan Ätrans mynning och Skrea strand, granne med hotellet Falkenberg Strandbad och de goda badmöjligheterna. Halvön är konstgjord och skapades för att där placera Vin & Sprits anläggning med produktion och lagring av Sveriges (omättliga) behov av vin och sprit. Det nu färgglatt målade huset från 1980-talet (”Falkenbergs fulaste byggnad”) var ett höglager (för brännvin och vin) och tills helt nyligen alltså väldigt anskrämligt, nu är det i alla fall delvis färglagt. Fasaden som vetter mot höghusen reparerades, tvättades och målades för omkring två och en halv miljon kronor. Där inne har öppnats fyra banor för padel / padeltennis, den nya racketsporten.

Det först inflyttade Bacchus-huset, Falkenberg – december 2018

I Bacchus-hus 1, som ligger närmast ”fastlandet”, skedde inflyttning i september 2018. Det andra huset närmast ut på halvön skall vara inflyttningsklart sommaren/hösten 2019. Lite längre fram skall också byggas husen tre och fyra av de bostadsrätter som det handlar om. Totalt fyra hus skall det bli i etapp 1. Hus nummer fyra kommer att säljas före hus tre, fyran kommer att ligga lite friare och kommer kanske också att få lägre höjd och verkar vara mer attraktivt. Sju våningar är annars byggda och också planerade i varje hus. Insatserna för bostadsrätterna ligger på 2,3 miljoner kronor till 7,1 miljoner beroende på storlek och på var i husen de ligger. Månadsavgift tillkommer. De fyra husen är solfjäderformade och innehåller omkring 140 lägenheter tillsammans. Om det blir en etapp två på Bacchus-området återstår väl att se.

Det nya året markeras med fyrverkeri – Varberg – 1 januari 2019

Nyårsfyrverkerierna inför 2019 hade flyttats från norra delen av fästningen till Varbergs torg. Ett lågmält avfyrande, mer djurvänligt, var det sagt och blev det också, om än någonting strulade inledningsvis så att uppskjutandet blev uppskjutet mer är väntat, det vill säga, blev fördröjt fem-tio minuter in på det nya året. Inte lika högt upp i luften och inte lika skarpa knallar som tidigare och dessutom fyrverkeri synkroniserat med musik. En rejäl rök belägrade snart området men det var riktigt fint alltsammans.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Bygge, Byggnation, Cykel, Cyklar, Falkenberg, Fågel, Fåglar, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Street photography, Uncategorized, Varberg, Vatten, Vinter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rapport från Ankdammen och från några andra ställen …

  1. habergman skriver:

    Ha,ha! Kul om ankdammarna. Konstigt att så fort en flock politiker kommer ihop så blir det en eller flera ankdammar. Ofta blir det då så att några i flocken skall mobbas ut. Fy ni kvackar på fel sätt.
    Skall du köpa en lägenhet på Bacchus?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.