En dag på racerbanan – på Ring Knutstorp i Skåne …

… och dagen är lördagen den 26:e september 2015

#93 Emma Kimiläinens Saab 9-3 transporteras ut mot banan – Ring Knutstorp – september 2015

Bilarna får draghjälp och rattandehjälp från depån fram till startgriden vid racingbanan, sedan är det stallets förare som tar vid och placerar sig bakom ratten. Teamet som ägde den här bilen heter PWR Racing Team och laget startades 2012 av Peter ”Poker” Wallenberg och Daniel Haglöf.

Tävlingen här på Ring Knutstorp 2015 ingick i STCC, det skandinaviska standarsvagns-mästerskepet. Detta mästerskap i regi av STCC upphörde emellertid i början av februari 2019, eftersom bolaget som driver tävlingen, STCC AB, då begärdes i konkurs. Standardvagns-mästerskapet finns dock kvar men får i stället (tills vidare) drivas av Svenska Bilsportförbundet (SBF)  med hjälp av TCR Scandinavian Series AB (part i en internationell racingserie för standardbilar) och de aktuella racingbanorna tillsammans.

Emma Kimiläinen – PWR Racing Team – Ring Knutstorp – september 2015

Det här är den ordinarie föraren till den avbildade Saaben med startnummer 93 i STCC, Helsingforsfödda Emma Kimiläinen. En mångsidig människa har jag förstått, med fler intressen är motorsport. En riktig tuffing på racerbanan, vilket ibland märktes på hur bilen såg ut efter loppen, men att lämna en trasig bil i depån efter tävling, det var och är hon inte ensam om. Emma slutade som totalsjua (av fjorton förare) i 2015 års STCC.

Gällande 2019 så tror jag att Emma kommer att köra Formula 3 för brittiska teamet Hitech GP (och dess ”boss” Oliver Oakes) i W Series, (W som i Women antar jag) som består av 28 kvinnor, men inte någon ytterligare nordbo förutom Emma såvitt jag kan se.

#7 Johan Andersson, Porsche 997 Cup – Ring Knutstorp – september 2015

Det är inte föraren Johan Andersson som visar baksidan vid Porschen, utan det är någon i teamet GP Xperiences som pysslar om honom inför start i Porsche Carerra Cup Scandinavia. Johan hade dock  ingen framgång i Knutstorp denna helg, brutet i första finalheatet och 13:e plats i det andra.

Cecilia t.h., maka till totalsegraren i STCC 2015, Thed Björk – tyvärr vet jag inte vem kvinnan t.v. är

Jag tror mej veta att det är hustrun Cecilia, gift med 2015 års totalsegrare i STCC, Thed Björk, som är till höger i bild. Thed firades efter de avslutande loppet här på Knutstorp med kunglig glans. Önskar att jag också visste vem den andra kvinnan på bilden är.

#3 Johan Kristoffersson, Porsche 991 Cup – Ring Knutstorp – september 2015

Johan  Kristoffersson i guldfärgad Porsche 991 Cup vann båda finalheaten på Ring Knutstorp och han blev också totalsegrare i 2015 års Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han slutade dessutom tvåa i FIA World Rallycross Championship.

Johan Ejeborg, Sveriges Television – Ring Knutstorp – september 2015

Johan Ejeborg, SVT:s utsände, är lika trevlig att träffa ”live” som rolig att lyssna på då han imiterar någon inom idrottsvärlden och så är han förstås också en utomordentligt duktig kommentator i tävlingssammanhang.

Johan Ejeborg avvaktar intervju med Daniel Haglöf, PWR Racing Team – september 2015

Johan jobbar gärna med motorsport som kommentator eller med intervjuer, som här med PWR Racing Teams Daniel Haglöf. När detta skrivs så är det kommenterandet av VM i alping skidåkning i Åre som gäller för Johans, detta tillsammans med excpert-kommentatorn och tidigare landslagsåkaren Tobias Hellman.

Edward Jonasson, Formel Renault 1.6 – Ring Knutstorp – september 2015

Edward Jonasson, 15 år, blev sexa i kvalet men hamnade sist i det första finalheatet, diskad efter att ha kört sjutton av de arton varven. Jag antar att han tvingades bryta efter någon form av incident eller krångel. I det andra finalheatet gick det bättre, en sjunde plats där.

Man kör och tävlar alltså som junior i den här klassen, Formel Renault 1.6. Föraren behöver inte ha uppnått körkortsålder (vilken är 18 år för personbil, fast övningsköra med den får man göra  från 16 år ålder), men jag vet inte exakt vilken minimiålder som gäller för Formel Renault 1.6-klassen. Tävlingsreglementet för 2015 finns via den här länken.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Finland, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Motor, Motorsport, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Racing, Sport, Street photography, Uncategorized, Underhållning och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.