Pinne i käften, bild på rull, fågelsnack …

… en kvinna i trä, projekt vid 5:e vik och spindelvävsmönster i glas

Rex: en pinne betyder så mycket – Tvååker – maj 2019

Morsning, korsning! Försök att bända loss pinnen ur käften på mej så kan du kasta den sen så springer jag och hämtar! Kanske.”

Mobil mobilfilmare vid fästningsparkeringen . Varberg – maj 2019

Det var ett intensivt filmarbete på gång, både med rullande kamerabärare som här och med videoupptagning från en hög punkt, ett stenmomument, och lite andra varianter på mobilvideoupptagning.

Missnöjd äppleskruttätare – fästningsparkeringen – Varberg – maj 2019

Sicken skitmat, krossad äppleskrutt! Lite under min värdighet att befatta mej med sånt. En korvmeny vid Torggrillen, det är bättre det! Eller en smarrig glass-trut, fast där blev jag polisanmäld för stöld senast. Jag och kompisen blev anmälda, fast det var min glass egentligen.” Så här löd rubriken i lokaltidningen Hallands Nyheter: ”Varberg. Snacka om glass-trut. En man har polisanmält två stora trutar efter att de stal hans mjukglass på torget i Varberg”.

Missnöjd äppleskruttätare – fästningsparkeringen – Varberg – maj 2019

Jag vill egentligen inte ha skrutten, men bara för att inte kråkjäveln ska få fatt på den så äter jag upp’en.” Ja, det är inte färdigförpackat och serverat i fågelvärlden, det gäller att kämpa om maten och det finns rangordning. Om man inte är trut förstås, gråtrut som här till exempel, då är det egentligen bara att gapa stort så kommer maten serverad. Insektsätare ingår inte i den här kategorin gällande matstrid, fast de har sina egna problem förstås, insekter finns ju knappt längre.

Det är inte många bevingade som tar upp kampen med en gråtrut, förutom andra gråtrutar såklart. Det verkar finnas områden i stan som patrulleras av dessa fåglar; för några år sedan var det en sån bamse som under en period av några år kontrollerade gathörnet i närheten av där jag bor. Denna fågel, som verkade jättelik, flyttade sig inte i onödan, inte heller för biltrafiken, det verkade snarare som att den dirigerade trafiken. Möjligen så blev det ödet till slut, att den blev överkörd alltså, men det var inget som jag i så fall såg eller hörde talas om. Kanske pensionerade den sig helt enkelt.

Muttrande kråka vid fästningsparkeringen – Varberg – maj 2019

Det verkar vara konkurrens om insekter och andra kryp, inte bara i fågelvärlden. En japansk man dömdes nyligen i Ecuador till två års fängelse för försök att smuggla en större mängd sådana sex- och åttabeningar ut ur det sydamerikanska landet. Mannen hade en mix av 248 spindlar, getingar, bin och fjärilar och dessutom kackerlackor med sig i bagaget, döda eller levande. Böter fick japanen också förresten.

Jag skiter i japaner som smugglar, jag är bara förbannad på skrikhalsen därborta vid äppleskrutten, hoppas han sätter den i halsen. Dom är så förbenat råbarkade, de förbänkade trutarna, tror att de det störst och tuffast och bestämmer allt och det jävliga är att det gör dom också, de är störst, inte minst i truten (haha). Det är lätt gjort att hamna i halsen på den sån skithög. Ursäkta språket.”

Fiskegumma i Svanshall, Jonstorps socken, Skåne – april 2019

Svanshall är en by med fisketraditioner, därav denna fina skapelse i trä, föreställande en kvinna som hanterar nät vid sin skottkärra och med Skälderviken i bakgrunden. Byn ligger i Höganäs kommun i nordvästra Skåne, några kilometer nord-nordväst om tätorten Jonstorp, och har väl något hundratal invånare. En vacker plats som synes.

Badet vid Femte vik på Getterön handikappanpassas – maj 2019

Badplatsen 5:e vik på Getterön strax utanför Varberg är på gång att förses med brygga och ramp ned mot och i vattnet. Tillgängligheten till bad skall alltså förbättras, så att människor med olika former av handikapp lättare skall få tillgång till Kattegatts vatten. En toalettbyggnad och en spång över sandheden ned mot stranden ingår också i projektet, liksom en ”förnyad” lekplats.

Hotell Gästis Kurbad (Leninbadet) – Varberg – december 2018

Gästis Kurbad (Spa), på andra sidan glaset ungefär, på Hotell Gästis i Varberg. Tillfälligt (antar jag) spindelnätsmönstrat glas.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Bygge, Byggnation, Djur, Fågel, Fåglar, Film, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Hund, Hundar, Motion, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Skräp, Sommar, Street photography, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vatten, Väder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.