Nationaldagen 6 juni 2019 i Varberg, firad med flagga …

pompa (= ståtliga ceremonier), marschmusik, burkinsamling, föreningsparad och utdelande av förtjänsttecken. 

Svenska flaggans dag i dag – Varberg – 6 juno 2019

Bättre en liten svensk flagga i bakfickan än ingen flagga alls. Sådana här små flaggor delades ut vid inpassering till Societetsparken, många viftade därmed gladeligen med en svensk liten flagga. De som hade båda händerna upptagna av annat än blågult stoppade tillfälligtvis den lilla flaggans  pinne i bakfickan.

”Gult udi korssvijs fördeelt på blott” – Svenska flaggan – Varberg -Nationaldagen 2019

Flamma stolt mot dunkla skyar … solen lyser, Solen lyser” har Karl Gustav Ossiannilsson (1875-1970) en gång (1916) skrivit. Hugo Alfvén (1872-1960) skapade musik till texten. Sveriges Flagga kallas musikstycket, avsett för manskör.

Ja, så särskilt dunkla var nu inte skyarna över Varberg på Nationaldagen 2019, det var soligt och varmt fast med ett eller annat moln som synes, men soligt och fint är sammanfattningen för Varbergs del. – Himlen var inte grå, jag lovar, den var blå, det är bara jag som har tagit bort färgerna på den.

Sammanfattningen av Karl Gustav Ossiannilsson är tydligen att han från början (som väntat) hette Karl Gustav Ossian Nilsson. Han har skrivit en nästan oändlig rad av romaner och andra skrifter, det spratt uppenbarligen allt som oftast till i hans penna liksom det glimtade till i den pannan bakomliggande tankedelen, och möjligen spratt det också till i skrivmaskinsfingret (pekfingret?).

Nationaldag eller ej, det finns alltid ett jobb att utföra – Varberg – 6 juni 2019

Det var inte alla som hade ro, intresse eller möjlighet att följa det svenska nationaldagsfirandet, och det var ju en utomordentligt väl vald dag att samla in plåt-, plast- eller glasburkar/-flaskor från firarna, att omsättas till kontanter i återvinningsautomat och för vidare befordran (förhoppningsvis) via Western Union till familjen i sydöstra Europa.

Varbergs Kustband marscherar mot torget – Nationaldagen 6 juni 2019

Mycket taktfast marschmusik med Varbergs Kustband i riktning torget, här ovan strax utanför Varbergs Stadshotell & Asia Spa, som ligger just intill torget, så orkestern är framme och kan strax ställa upp sig på den stora ytan med militär disciplin och ordning. Armlängds lucka i leden, lite underhållningsmusik före avmarsch ned mot Societetsparken vid hamnområdet och de olika flaggförsedda föreningarna sluter upp efter Kustbandet.

Varbergs Kustband leder marschen mot Societataparken – Varberg – Nationaldagen 6 juni 2019

Olika föreningar tågar i Societetsparken, Varberg – 6 juni 2019

Föreningarna samlades på torget inför avmarsch, med Varbergs Kustband i täten alltså, mot Societetsparken och dess förnöjelser. Här ovan och här under är föreningarna med alla flaggorna nästan framme vid scenen och parkbänkarna, som står uppställda framför scenen som åskådarbänkar och fanbärarna kan ställa upp sig intill scenen.

Olika föreningar tågar i Societetsparken, Varberg – 6 juni 2019

Adnan Bainca erhåller sin utmärkelse – Nationaldagen 6 juni 2019

Adnan Bainca erhöll tidigare på året Varbergs kommuns hedersplakett inom området idrott och fritid och utmärkelsen uppmärksammades och Adnan hyllades denna dag, som alltså var Nationaldagen. Motiveringen är att Adnan,  med stort engagemang, har uppmuntrat barn och unga i Varbergs kommun att lira boll efter sina egna förutsättningar. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lena Språng höll tal och delade ut ett diplom till Adnan.

Se Adnan och Foppa Forsberg i studion i TV4:s Nyhetsmorgon 2017, med inslag från Varberg: https://www.youtube.com/watch?v=7bgl26ANTho

Adnan Bainca t.v., som tilldelats, Varbergs kommuns hedersplakett 2019

Adnans projekt i Varberg för gemenskap och socialt sammanhang inom fotbollen, i samarbete med Sverige United, det kan man läsa om i Sverige United-inslaget här nedanför. Han har förstås medarbetare också, som Jetmir Sahiti och Birol Adem, men eftersom jag inte är helt säker på vem av dem som står till höger ovan i bild så skriver jag inte vem av dem som står till höger i bild. (Fast jag tror att det är Birol Adem).

Skjutsar ungdomarna mitt i natten – för att de ska få spela fotboll

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Familj, Fashion, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Musik, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Sommar, Street photography, Träd, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.