Wheels & Wings 2019 – cruising i Falkenberg …

… ett gissel tycker några, årets nöjesevenemang enligt andra, många beskådar ”spektaklet” och ser dessutom glada ut, deltagarna ser alltid glada ut (om de inte har somnat i baksätet)

Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

Det är alltid ett litet flöde av insändare i lokaltidningen HN före och efter Wheels & Wings i Falkenberg, ordet är ju alltid fritt. ”Måste vi bjuda in Greta med sitt plakat, för att vi skall bli uppmärksammade på hur miljöskadligt detta nöjesjippo är”, lyder en apell. En annan lyder: ”Wheels and Wings är årets höjdpunkt. Deltagarna kanske är mer rädda om miljön än andra miljöprofiler.” Åsikterna spretar som vanligt åt åtminstone två håll, emot Wheels & Wings eller för Wheels & Wings.

Signaturen Tony skriver: ”Varför lägga all denna energi på en årlig tradition, de e dubbelmoral, åka charter till Thailand är ju ok finns inget miljöfarligt i de. Låt Wheels o Wings fortsätta som vanligt, lite klassiska bilar är aldrig fel.”

Cadillac Sixty Special 1960 – Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

Falkenberg ligger alltså i Sverige, som man kan ana av bilden ovan, och Sverige ligger till höger på den skandinaviska halvön. – Den för Falkenberg lokalta tidningen Hallands Nyheter berättade inför arrangemanget att mer drivmedel än bensin och diesel (mest bensin antar jag) kommer att handlas och förbrukas i Falkenberg i samband med Wheels & Wings. Torggrillen till exempel laddade upp med ett och ett halvt ton oskalad potatis att skala och att tillverka drivmedlet potatismos av. Raggare och potatismos (och korv) är synonymt och potatis odlas flitigt i Falkenbergs närhet, så det hela passar bra ihop. Nya Stationsgrillen vid den gamla järnvägsstationen fick nog också ladda upp med motsvarande produkt, den korvamojjen ligger även den i sammanhanget logistiskt och strategiskt bra till.

Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

Integration i sin bästa form, tycker jag, se bara pappan (från Somalia kanske?) som försiktigt ser till att dottern får göra en ”high five” (för ömsesidig uppskattning) med deltagare i ”raggarbilen”.

Åter till åsikter om Wheels & Wings, åter till avdelning åsikter i Hallands Nyheter: ”I Ullared är det Wheels & Wings året om, då tusentals bilar ska dit och shoppa. Klimat-kompenserar Gekås?” undrar Brum Brum. – FORD forever å sin sida meddelar, att ”han aldrig (andrig någonsin, antar jag) ställer undan sin jänkare”.

Jag vet inte om Gekås (i Ullared i Falkenbergs kommun) klimatkompenserar för sina bilåkande kunder, men jag såg att Evimetrix under våren 2019 hade gjort en undersökning om hur Sveriges konsumenter ser på sina shoppingcenter, gallerior och handelsområden, och då hade Gekås hamnat på första och bästa plats.

Ford – Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

En Ford av årgång 1935 är ursprunget till denna skapelse i läckert orange-brun-rött eller något sådant. Det fanns mängder av delikata fordon på Falkenbergs gator denna lördagsafton, men egentligen så är det människorna i och runt omkring Wheels & Wings som intresserar mej mest, dessa i stunden till synes lyckliga individer, kanske inspirerade av korv och mos med humlebaserade drycker till och sedan lycka spetsad med kryddad eller okryddad starkdryck.

En och annan hund finns också med, som passagerare eller som medtagen (utan eget val) åskådare. Kanske gillar jyckarna att titta på spektaklet (eller kulturtillställningen om  man så vill), men de befinner sig i avgaszonen och vad man än tycker om Wheels & Wings (bra tycker jag) så är det i avgasrörets utsläppsnivå dessa superkänsliga luktorgan luktar.

Chevrolet Impala 1964 – Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

Innefärgen (färg som är på modet menar jag, inte färg som är inomdörrars) på en del gamla amerikanare är snarare brist på färg, eller närmast rostig yta, det vill säga brunt, lite bortslipat och ordentligt matt på ytan. Möjligheten finns ju alltid att måla om bilen nån gång i framtiden, om den tanken skulle falla på. – Jag målade själv om en bil en gång för länge sedan med hjälp av en dammsugarspruta, det blev  inte alls bra, knottrigt och eländigt, väldigt amatörmässigt helt enkelt.

Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

Skyll inte på mej, det är inte jag som har tillverkat ölen eller som rår för att glaset är tomt!” Ser nu också att någon har klämt handen eller kan komma att göra det, om någon annan stänger dörren utan att tänka sig för.

Chevrolet Impala Stationsvagn 1963 – Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

Just här uppe mot torget var det massor av folk att titta på eller det motsatta, att bli betittad av. Bland annat så fanns där uteserveringar som verkade vara fullsatta till sista ståplats och ingen verkade bry sig om eventuella avgaser. Kanske doftade det gott från restaurangköket och kanske spädde denna doft ut de eventuella avgasdofterna.

Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

Vissa årsmodeller är bedrövliga, bakdörrarna går inte att öppna eller också finns inga dörrar alls, det här är en sån modell som är svår att öppna, men det finns ju i alla fall fönster som inte är stängda!

Cadillac De Ville Convertable 1964 – Wheels & Wings cruising – Falkenberg – 21 juli 2019

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Familj, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Motor, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Semester, Sommar, Street photography, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.