Livet skrider vidare i Varberg med vågade utmaningar …

… på vågor, skyltar utan nytta och lite annat blannat (blandat)

Östra Långgatan vid Drottning Blankas plats – Varberg – augusti 2019

For for your safety, you should walk with the bike.” Sådana skyltar som ovan ser man lite här och var i stan, till och från, då arbeten pågår som påverkar framfarten, men aldrig någonsin har jag sett en cyklist göra annat än cykla förbi skylten. Det är lika osannolikt att en cyklist lyder denna uppmaning som att en cyklist stannar för ett stopptecken (STOP) i en korsning.

Surfparadiset vid Apelviken, Varberg – augusti 2019

Nu har vi gått hela vägen hemifrån hit till Apelviken med all utrustning, men nu hinner vi ju inte surfa, vi ska ju tillbaka hem också.” – ”Men vi hinner nog med att fika först innan vid vänder åter.”

Surfparadiset vid Apelviken, Varberg – augusti 2019

Fasen va’re blåser! Här kan man ju inte surfa! Det drar in mot land också, dit skulle jag ju inte! Jag tar en fika först så får jag se sen om det blir en påtår också.”

Surfparadiset vid Apelviken, Varberg – augusti 2019

Här blåser ju inte alls! Inga vågor. Jag väntar lite, tar en fika först, så blir’e nog bättre lite senare. Klimatet blir man ju inte klok på.”

Surfparadiset vid Apelviken, Varberg – augusti 2019

Vindsurfing, en sport för badare. Ja, faktum är att på dessa bilder finns ingen surfare stående upprätt på en bräda över huvud taget (vågsurfing funkar nog inte så bra här), alla badar eller börjar med att bada i alla fall. Det förekom dock brädsurfing och paddlande också, men utom räckhåll för min kameralins. Den fina hunden är helt ointresserad av vågsport, det beror på att en annan stilig hund just har passerat.

”Ta till vänster före övergångsstället! Det är open”” – Varberg – juli 2016

Jag skall genast säga att den här bilden är från 2016, en så korkad placering av reklamskylt har jag inte sett på senare tid. Jag passerar dock inte platsen dagligen.

Ulf Lundell snart på scenen i Societetsparken, Varberg – augusti 2019

Scenen är tillfälligt uppbyggd, och Ulf Lundell är (var) på tillfälligt på besök. På besök i Societetsparken i Varberg menar jag alltså, där skall (skulle) han uppträda, uppbyggd artist är han sedan decennier. Framträdandet på denna scen ägde rum nästa dag, eller på kvällen då, såklart. Recensionerna blev bra i lokaltidningen och en kvinna hade i Varberg den aktuella kvällen sett den etthundrafemtionde konserten med Lundell, det läste jag också i tidningen. Bara på henne har Ulf tjänat en hel del pengar.

Wikipedias engelskspråkiga upplaga skriver att: ”Ulf Lundell is a Swedish writer, poet, songwriter, composer, musician and artist.” Vi som är äldre vet ju detta sedan de decennier tillbaka som jag skrev om nyss. Jag har inte sett honom live (= i verkligheten), men jag har läst hans roman Jack och jag har nog sett filmen också, den som var baserad på boken.

Prideparaden, Varberg – juni 2019

Vi gör ett avsteg och avslutar med ett insteg på en Varbergs-gata, ”a giant leap for hbtq”, ett stort steg för hbtq-rörelsen, och ett steg också i läran om konsten att balansera på platådojor med ABBA-stuk.

Bottenlöst boende

Jag avslutar ändå med något helt annat, för i Facebook-flödet så hittade jag för en tid sedan nedanstående tänkvärda inlägg, skrivet av en av mina vänner, som är anhörigvårdare, på det sociala medium som Facebook är:

Lyssnade på TV4s inslag om anhörigvård och intervjun med Annika Jankell, vilket fick mig att lyssna på hennes pod där hon pratar med gäster om anhörigvårdarens situation. Jag lyssnade på samtalet med Meja och gissa om jag kände igen mig! Äldrevården i Sverige och beroendet av mer och mer anhöriginsatser är ett jätteproblem och problemet eskalerar i rekordfart.

Jag tror inte makthavare, beslutsfattare, organisationskonsulter, ‘förståsigpåare’ ……. inser hur situationen verkligen är förrän man själv befinner sig i den. Och detsamma gäller oss vanliga oxå som tror att det finns ett fungerande system som vi betalar skatt för och att det finns en osynlig hand någonstans som grejar allt! Det finns inte!!!!! – Att åldras i vårt land och bli beroende av vård och insatser skapar större ångest än klimatet!

De bottenlösa fågelholkarna vid Bobergs kraftverk sydost om Falkenberg får symbolisera det bottenlösa förhållande som vår anhörig- och äldrevård håller på att utvecklas till eller har utvecklats till. Fast några holkar har en botten, så kanske, kanske …

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Hund, Hundar, Mode, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Semester, Sommar, Sport, Street photography, Traffic sign, Trafik, Trafikhinder, Trafikskylt, Uncategorized, Varberg, Vatten, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.